In multe cazuri oamenii, desi in anii de studii se specializeaza ina numite domenii, ajung sa isi dea seama ca nu este neaparat ceea ce isi doresc, ce le place sau ca nu este ceva care sa le aduca atat de multi bani pe cat ar avea nevoie.

Si astfel, ne dorim sa invatam si ceva nou. Avem desigur posibilitatea de a incepe o alta facultate insa si cu un loc de munca, poate si cu o familie, este dificil sa participam la toate cursurile si examenele necesare si este la fel de greu sa asimilam toate cunostintele predate, dat fiind faptul ca profesorii nu ne pregatesc doar pentru ceva anume ci pentru un intreg domeniu de activitate.

Exista in schimb si alte variante, mai eficiente, bazate pe subiecte specifice si totodata, si mai ieftine, prin care orice persoana poate obtine o respecializare. Este vorba despre cursurile sustinute de diverse centre si intitutii independente, private, in ceea ce priveste formarea profesionala.

Astfel, in cadrul centrului Sithonia putem participa la diverse cursuri specializate, acreditate, pentru mai multe domenii de activitate si pozitii specifice, de la marketing si resurse umane pana la vanzari si management.

Un post foarte ravnit este cel de contabil, aceste oferind pe deoparte si libertate si independenta, prin faptul ca nu suntem legati de o singura companie sau un singur angajator dar si posibilitatea de a face contact cu mai multe medii de activitate si domenii, de a invata mereu lucruri noi si desigur, de a avea o profesie bine platita si bine vazuta.

Cei de la Sithonia ofera astfel cursuri acreditate Ploiesti pentru contabili primari. Acestea, prin faptul ca la final se primeste atat o diploma recunoascuta de Ministerul Muncii si cel al Educatiei precum si o declaratie care atesta competentele dobandite de cursant, sunt suficiente pentru a ne incadra in cerintele multor companii de la noi din tara si nu numai in a indeplini functia de contabil. Iar acest lucru este valabil si in cazul celorlalte cursuri sustinute in cadrul acestui centru.

Un contabil se ocupa practic cu gestionarea finantelor in cadrul unei companii. Acesta realizeaza constant anumite documente care sa ateste veniturile, pierderile, incasarile, profiturile, cheltuielile si alte aspecte financiare ale unei companii.

Se ocupa de plata angajatilor si gestionarea zilelor de concediu si nu numai, asemeni unui departament de resurse umane.

Aflam de pe site ca aceste cursuri Ploiesti au o durata de 7 saptamani, in care participantii vor invata numerose informatii despre:

  • Venituri, cheltuieli, profit
  • Cheltuieli deductibile si nedeductibile
  • Impozit pe profit versus impozit pe venit
  • Determinarea profitului in functie de conturile de venituri si cheltuieli
  • Balanta de verificare si crearea de statistici privind veniturile si cheltuielile
  • Analiza situatiei financiare lunare
  • Cunoașterea unui program de contabilitate si multe altele

In acelasi timp, studentii vor dobandi numeroase competente digitale, asemeni lucrului in echipa, comunicarea personala si interpersonala, gestionarea documentelor, planificare, contare, evaluare si diverse alte aspecte ce tin strict de profesia de contabil si de gestionarea finantelor.