Cand te gandesti la un stil de viata sanatos, te gandesti imediat la consumul de alimente snatoase si la practicatul sportului in ficare zi? Ei bine, un stil de viata sanatos inseamna sa faci mici schimbari pe plan personal adaugand noi obiceiuri sanatoase in viata de zi cu zi pentru a trai cat mai fericit si sanatos.
Prin urmare, cand vorbim de un stil de viata sanatos, nu ne rezumam doar la manancul sanatos sau timpul petrecut la sala.

Un stil de viata sanatos implica, de asemenea, prioritizarea somnului, reducerea stresului si gestionarea provocarilor personale intr-un mod cat mai relaxat si prezent. Un stil de viata sanatos cuprinde multe discipline – de la nutritie si fitness pana la sanatate mintala, prevenirea bolilor si practici de autoingrijire precum meditatia.

Este un mod de viata in care fiecare aspect al fiintei tale trebuie ingrijit – corpul, mintea si spiritul. Cu toate acestea, gasirea echilibrului in secolul 21 nu este atat de usoara. Cu sarcini de lucru din ce in ce mai mari, timp limitat pentru dezvoltare personala si presiunea exercitata de social media referitoare la incadrarea intr-un anumit tipar din ce in ce mai deconectati de ei insisi.

Explorati mai departe pentru a intelege de ce ar trebui sa urmati un stil de viata sanatos. Aceasta postare pe blog va va oferi cateva sfaturi despre cum puteti include aceste principii in viata de zi cu zi.

Un pic de atentie si meditatie

Un stil de viata sanatos nu trebuie sa implice intotdeauna serozitate. Poti include un pic de relaxare ca parte a rutinei tale. Nu trebuie sa faci yoga sau sa meditezi. Poti face lucruri simple, cum ar fi sa te plimb in natura, sa citesti o carte in liniste sau sa savurezi o ceasca de ceai din plante, care iti vor reduce tensiunea arteriala si iti vor creste atentia. Un stil de viata sanatos este incomplet fara un pic de relaxare.

Aceasta va va ajuta sa va tineti sub control nivelul de stres. Atunci cand sunteti stresat, corpul dumneavoastra elibereaza hormoni daunatori care va pot creste tensiunea arteriala. Exercitiile fizice sunt excelente pentru tine. Dar, relaxarea este la fel de importanta.

Un stil de viata sanatos este cu siguranta cheia unei vieti fericite si implinite

Un stil de viata sanatos va ajuta sa va simtiti bine in pielea dumneavoastra, va creste productivitatea si reduce riscul de a dezvolta boli cronice. De asemenea, un stil de viata sanatos nu este ceva ce se obtine pur si simplu; este un mod de viata asumat pentru totdeuana. Avand la indemana atat de multe beneficii ale unui stil de viata sanatos, nu exista niciun motiv sa nu incercati!

Din pacate, majoritatea oamenilor nu duc un stil de viata sanatos, motiv pentru care exista un numar mare de boli si afectiuni in zilele noastre. Facand cateva ajustari la stilul tau de viata, iti poti reduce considerabili riscul de a dezvolta afectiuni. Pentru a lua cele mai bune decizii asupra unui stil de viata sanatos, este indicat sa optati pentru un SET SIMPLU 1 (CARTE + GHID) de Cristela Georgescu.