Daca sunteti in cautarea unui scaun auto pentru copilul tau, continua sa citesti. Acest articol va va explica cum sa alegeti tipul de scaun corect in functie de varsta si greutatea micutului, la ce sa va uitati cand cumparati scaune de masine pentru copii si multe alte aspecte pe care trebuie sa la aveti in veder.

Citeste mai departe pentru a afla tot ce trebuie sa stiti despre alegerea celor mai bune scaune auto pentru copii.

Cum sa alegeti un scaun pentru copii

Primul lucru pe care trebuie sa il retineti atunci cand cumparati scaune auto pentru copii este ca nu exista o marime universala. Trebuie sa alegeti un scaun auto care este conceput pentru a se potrivi copilului dumneavoastra la dimensiunea sa actuala si sa va asigurati ca se va potrivi bine in masina.

Nu uitati sa verificati in manualul masinii dvs. pozitia recomandata pentru scaunul de siguranta in functie de varsta si greutatea copilului dvs. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un scaun auto pentru copii.

– Greutatea si inaltimea – Asigurati-va ca scaunul auto este proiectat pentru a se potrivi cu greutatea si inaltimea actuala a micutului dumneavoastra. Asigurati-va ca verificati recomandarea producatorului pentru greutatea si inaltimea maxima pe care scaunul le poate sustine in siguranta.

– Orientat cu spatele sau cu fata la directia de mers – Alegeti un scaun care este proiectat pentru varsta si greutatea actuala a copilului dumneavoastra.

– Fanta pentru ham – Verificati daca fanta pentru ham este pozitionata la nivelul sau deasupra umerilor copilului dumneavoastra.

– Tipul de ham – Exista doua tipuri principale de hamuri: unele sunt reglabile, in timp ce altele sunt fixe. Harnasamentele reglabile va permit sa ajustati potrivirea hamului pe masura ce copilul dumneavoastra creste, in timp ce hamurile cu pozitie fixa nu se intind.

– Materialele husei – Unele huse pentru scaune auto pentru copii pot fi indepartate si spalate. Acest lucru este deosebit de important daca aveti un copil care inca poarta scutece.

– Tipul de instalare – Exista doua tipuri principale de instalare a scaunelor auto pentru copii: centura de siguranta standard.

Tipuri de scaune pentru copii

Scaun auto standard – Scaunul auto standard este cel mai de baza tip de scaun auto. Acesta dispune de un sistem de hamuri in 5 puncte si este conceput pentru a mentine capul copilului dumneavoastra in linie cu restul coloanei vertebrale.

Scaunele orientate cu spatele – Aceste scaune sunt concepute pentru bebelusii si copiii mai mici de 2 ani care nu au depasit inca varsta scaunelor auto pentru copii. Scaunele orientate spre spate sunt proiectate cu o carcasa adanc incastrata pentru a proteja capul si gatul copilului dumneavoastra de impact.

Orientate cu fata la directia de mers – Aceste scaune sunt concepute pentru copiii cu varste cuprinse intre 1 si 8 ani, care nu mai au scaunele orientate cu spatele. Scaunele orientate spre fata sunt proiectate cu o carcasa cu cupola ingusta pentru a proteja capul si gatul copilului dumneavoastra de impact.

Scaun de inaltare – Scaunele de inaltare sunt concepute pentru a fi utilizate cu centurile de siguranta pentru adulti. Acestea ajuta copilul sa se aseze la inaltimea potrivita pentru ca centura de siguranta sa se potriveasca corect.

Tinand cont de aceste sfaturi aveti ocazia de a gasi solutia optima de achizitionare. De asemenea, optand pentru produsul Joie i spin 360 aveti siguranta faptului ca decizia luata este cea mai potrivita.