Fie ca este ascultata mereu aceeasi melodie, fie ca se cauta mereu melodii noi, stiluri si sunete diferite, o aplicatie muzicala este acel lucru de care o persoana iubitoare de muzica are nevoie. Recent, au aparut tot mai multe astfel de aplicatii, fiecare dintre acestea avantajand atat utilizatorii versiunii standard, cat si cei care aleg varianta premium.

Se vorbeste aici despre diferite platforme de streaming, dar au si optiunea de a transmite melodii offline. Daca nu puteti asculta muzica din cauza ca telefonul nu mai functioneaza corect, intrati pe reparatii Samsung Bucuresti.

Iata cele mai interesante aplicatii pentru muzica:

  • SoundCloud este o platforma de partajare folosita in mare parte de multi artisti independenti care doresc sa-si promoveze melodiile la nivel global. Se pot descarca doar melodii ale artistilor care au activat aceasta optiune. Aplicatia este disponibila numai pentru Android – odata instalata, se poate crea liste de redare si se pot asculta chiar podcasturi.
  • TuneIn Radio nu este neaparat o aplicatie muzicala, ci o aplicatie care ofera acces gratuit la peste 100.000 de posturi de radio din intreaga lume. Daca persoana alege sa se aboneze, poate alege sa inregistreze melodiile preferate sau sa le asculte fara pauze publicitare.
  • Muzica Google Play ofera o lista de redare destul de bogata, permitand ascultatorului sa incarce pana la 50.000 de melodii de pe computer/telefon, care vor fi sincronizate cu lista de redare mai tarziu. Nu se paote sari peste reclame in versiunea gratuita. Daca ascultatorul alege sa se aboneze, are acces la peste 35 de milioane de melodii si poate descarca melodiile preferate pentru a le asculta offline.
  • Dreezer Music este o aplicatie de streaming, dar are si optiuni offline. Licenta pentru milioane de melodii si liste de redare personalizate per utilizator. Se pot descarca melodiile preferate si pot fi ascultate atunci cand nu exista conexiune la internet, dar numai daca persoana este abonata lunar. Daca alege versiunea gratuita, poate asculta melodii cat de mult doreste si va fi intrerupta in mod constant de pauze publicitare.
  • Spotify este considerata cea mai completa aplicatie muzicala, folosita de zeci de milioane de utilizatori. Principala sa caracteristica este prezenta mai multor liste de redare create de utilizatori si dezvoltatori de aplicatii. Aplicatia functioneaza astfel: persoana poate descarca si asculta melodii gratuite in modul shuffle numai daca este conectata la internet sau daca se poate abona, apoi poate alege ce melodii doreste sa asculte. O alta caracteristica a Spotify este ca persoana care utilizeaza aplicatia, va primi alte sugestii muzicale in functie de preferintele sale.
  • varianta buna de ascultat muzica este si Youtube Premium. Acesta este potrivit doar pentru persoanele care au abonament. Acestea vor putea asculta incontinuu muzica fara reclame sau alte ad-uri si, cel mai important, melodiile continua sa ruleze chiar si atunci cand telefonul este blocat sau cand se intra intr-o alta aplicatie.

In concluzie, pentru multi, muzica este la fel de importanta ca si aerul respirat. Metaforic vorbind, aceasta da viata, schimba starea de spirit si aduce mai multa intensitate sentimentelor. Fie ca este ascultata in drum spre serviciu, in masina,  in metrou, acasa sau ascultata cu prietenii la o petrecere, muzica face parte din viata fiecaruia.