Reformarea casei este o sarcina care poate fi interesanta si stresanta in parti egale. Ignoranta este de obicei un factor destabilizator, in principal pentru ca excesul de informatii odata ce reforma a inceput, poate fi coplesitor. Prin urmare, inainte de a schimba podeaua, este important sa cunoasteti cele mai populare tipuri de podele, principalele lor caracteristici, avantaje, dezavantaje…

Dar nu numai asta. Putand sa alegeti un tip de podea sau altul, va trebui sa tineti cont de aspecte precum utilizarea pe care o veti oferi, stilul pe care il cautati sau asteptarile pe care le puneti in reforma dvs. Din toate acestea si mai mult va depinde, intr-o mare masura, alegerea unuia sau a altuia si este p, datorita faptului ca nu este acelasi lucru in a schimba podeaua camerei de zi, decat sa faci acelasi lucru in baie sau garaj.

Pardoseli ceramice

In primele pozitii ale celor mai populare tipuri de pardoseli, placile ceramice nu pot lipsi. Vorbim despre o optiune extraordinar de versatila, capabila sa se adapteze la tot felul de stiluri. De fapt, pardoselile ceramice sunt disponibile intr-o multitudine de finisaje, dimensiuni, forme si calitati, realizate atat din pasta alba, cat si din pasta rosie. Poti alege inclusiv gresie Gudart.

Avantaje

Principalul avantaj al pardoselilor ceramice este ca acestea sunt usor de intretinut si, deoarece exista o gama larga de calitati, raportul calitate-pret este interesant.

Neplaceri

Acestea pot fi reci (sunt potrivite in special pentru bai si bucatarii) si trebuie luat in considerare faptul ca acestea cedeaza cu usurinta la zgarieturi si impacturi.

Podea din portelan

Desi pot fi considerate un tip de podea ceramica, podelele din portelan au propriile caracteristici care, in practica, le face sa aiba propria personalitate. Fabricarea sa intr-o singura ardere le ofera proprietati interesante in ceea ce priveste rezistenta, in plus, ele sunt extraordinar de versatile fiind capabile sa imite finisaje, cum ar fi piatra, lemnul sau marmura, printre altele.

Cu toate acestea, ele sunt mai scumpe decat pardoselile ceramice si propria lor instalatie poate creste, de asemenea, bugetul atunci cand se face o reforma la domiciliu. Acum, avand in vedere absorbtia scazuta a apei si rezistenta lor, acestea sunt perfecte pentru camere, cum ar fi baia si chiar spatiile exterioare, cum ar fi terase, terase si balcoane.

Avantaje

Pardoselile din portelan sunt cele mai versatile si pot imita o multitudine de finisaje. In plus, ele sunt perfecte pentru exterior.

Podea lemn

Daca ceea ce cautati este un tip de podea capabil sa adauge caldura mediilor dvs., cea mai recomandata optiune este podeaua din lemn. Estetica acestei materii prime este incontestabila si este capabila sa transforme orice camera intr-o atmosfera dintre cele mai primitoare.

Avantaje

Una dintre virtutile sale este ca podelele din lemn sunt izolatoare termice importante si nu acumuleaza acarieni.

Podea de marmura

In casele moderne, minimaliste si, in general, in toate cele care incearca sa transfere o imagine eleganta si sofisticata, pardoselile din marmura sunt o optiune excelenta. Printre tipurile de pardoseli din piatra acestea sunt, fara indoiala, cele mai populare. Rezistenta si atractivitatea sa estetica sunt cateva dintre avantajele sale fata de alte materiale, desi, cum ar fi lemnul, ele necesita o intretinere mai mare.

Cum se curata corect podelele?

Asigurarea unei curatari bune a spatiului dvs. este esentiala pentru a obtine o casa fericita si sanatoasa, dar mentinerea podelelor – mai ales atunci cand casa dvs. are o varietate de pardoseli diferite, care toate necesita un tip specific de intretinere – se poate simti ca o sarcina de netrecut. Cu toate acestea, curatarea podelelor in mod regulat este o necesitate, dar odata inarmat cu sfaturile noastre, veti descoperi ca curatenia saptamanala nu trebuie sa fie ceva de care va temeti. Fie ca locuinta dvs. este in mare parte din lemn de esenta tare, covor, ceramica sau piatra – sau chiar un amestec din toate cele patru – va vom invata cum sa le curatati corect. Mai mult, impartasim produse aprobate pro pentru fiecare sarcina.

Potrivit Leanne Stapf, COO al Autoritatii de curatare, „Pentru majoritatea suprafetelor, este important sa maturati, sa aspirati si sa stergeti podelele pentru a indeparta murdaria si praful care s-au adunat pe podea”. Dar cum sa va curatati podelele si cat de frecvent ar trebui sa le spalati bine, depinde de o multitudine de factori. „Cel mai bine este sa va curatati podelele la fiecare doua pana la doua saptamani. Asigurati-va ca va curatati in mod regulat podelele, mai ales atunci cand gatiti mult pentru a va asigura ca mancarea si alte resturi nu sunt tarate pe podea si nu zgariati podelele. Maturarea este, de asemenea, cea mai buna pentru orice tip de pardoseala, in timp ce apa poate deteriora pardoselile, inclusiv lemnul ceruit „, spune Stapf. Tineti cont de aceste aspecte si veti avea cele mai bune rezultate.