Majoritatea smartphone-urilor premium au caracteristici care sunt considerate premium, iar atunci cand discutam despre dispozitive precum iPhone 11 de la Apple sau despre celelalte modele care fac parte din aceasta serie (11 Pro si 11 Pro Max), este firesc sa ne asteptam la cele mai bune specificatii tehnice, mai ales in ceea ce priveste camera foto.

Pentru seria iPhone 11, calitatea camerei este unul dintre cele mai distinctive lucruri despre care se pot spune doar lucruri frumoase. Cu toate acestea insa, exista si situatii in care fotografiile realizate de catre utilizatorii de iPhone 11 sau de cei care detin iPhone 11 Pro si 11 Pro Max, nu sunt de cea mai buna calitate.

In aceste conditii, unii utilizatori s-au grabit sa isi duca dispozitivele in service, speriati ca dispozitivele lor au probleme grave. Alti utilizatori au cautat diferite alte solutii. In continuare vom vedea ce se poate face acasa, inainte ca un asemenea smartphone performant sa ajunga intr-un service de reparatii iPhone Bucuresti.

  1. Obiectivul camerei este curat?

Poate parea un lucru extrem de banal, dar este cu siguranta extrem de important ca obiectivul camerei foto sa fie curat. Atunci cand se acumuleaza murdarie pe acesta, cu siguranta pot aparea unele probleme cum ar fi pozele neclare, sau videoclipurile de calitate slaba.

Din acest motiv este important sa va asigurati ca asezati telefonul doar pe suprafete curate, si ca ii stergeti mereu obiectivul camerei cu o un tesut moale. In acest fel, este posibil sa remediat problema, si sa faceti poze ireprosabile din punct de vedere calitativ.

  1. Comutati modurile camerei

In multe cazuri, problemele cand ecranul devine negru la accesarea camerei foto, pot fi rezolvate in doar cateva secunde, prin comutarea modurilor camerei. Daca observati un ecran negru dupa ce ati deschis aplicatia camerei, comutati pe modul selfie, dupa care schimbati din nou modul camerei, si observati daca problema este remediata. Daca nu, puteti inchide fortat aplicatia, iar aceasta solutie se poate de-asemenea sa fie utila.

  1. Reporniti telefonul

Cand ati incercat majoritatea optiunilor de mai sus si problema continua sa persiste, cu siguranta un simplu restart al telefonului poate fi de mare ajutor. Deci, faceti acest lucru si observati daca problema persista sau nu.

  1. Actualizati versiunea iOS

O versiune invechita sau instabila a iOS poate fi motivul datorita caruia apare o astfel de problema, asa ca tot ce trebuie sa faceti este sa accesati setarile telefonului si sa verificati daca nu cumva exista o actualizare iOS disponibila. Daca exista, actualizati cat mai repede telefonul si sunt foarte mari sansele ca problema sa fie remediata, si sa puteti face din nou poze de cea mai buna calitate.

  1. Resetati iPhone-ul complet

Acesta este un pas extrem de facut daca orice alta solutie dintre cele mentionate in randurile de mai sus esueaza. Trebuie sa stiti insa ca daca resetati complet telefonul, il aduceti la setarile din fabrica. In aceste conditii, toate datele salvate in telefon se vor sterge.

Tocmai de accea, trebuie facuta o copie de rezerva a tuturor datelor salvate in telefon. Apoi efectuati resetarea si verificati daca problema a disparut.

Acestia sunt 5 pasi care pot fi foarte utili, si care va pot fi de folos cand va confruntati cu o astfel de problema. In cazul in care acesti pasi pe care ii incercati nu va ofera rezultatele mult asteptate, atunci cu siguranta nu va mai ramane altceva de facut decat sa va prezentati cu dispozitivul intr-un service gsm.

Specialistii in reparatii iPhone vor vedea daca este vorba despre o problema hardware sau software, si o vor remedia cat mai repede posibil.