Echipamentele saloanelor de infrumusetare trebuie sterilizate pentru a garanta siguranta sanatatii clientilor. Intr-adevar, aceste instrumente sunt purtatoare de microbi si boli si pot duce la contaminarea anumitor boli.

Afla despre importanta sterilizarii echipamentelor pentru salonul de infrumusetare si despre dispozitivul cel mai potrivit pentru acest proces.

Sterilizarea echipamentelor de salon: de ce este atat de important acest lucru?

Echipamentul salonului de infrumusetare trebuie sterilizat pentru a evita riscul bolilor infectioase. Intr-adevar, este dificil sa poti distinge clientii care sufera de boli, iar institutul nu  poate pune la indoiala starea lor de sanatate.

Deci, clientii pot fi purtatori de boli fara sa stie acest lucru si utilizarea materialului cosmetic pe ei inseamna ca aceste instrumente vor prelua germenii. Devine mai periculos atunci cand un instrument ascutit sau un material de intepare raneste clientul, o usa de acces pentru germeni si boli transmisibile va fi deschisa.

Sterilizarea este, prin urmare, cel mai bun mod de a mentine echipamentele cosmetice sanatoase si sigure si este un criteriu pe care clientii nu il neglijeaza.

In cazurile virusului hepatitei B si hepatitei C, originea contaminarii este necunoscuta pentru 30%. Contactul cu sangele nu trebuie minimizat, deoarece poate fi sursa acestei contaminari.

Sterilizarea echipamentului tau evita toate aceste riscuri. In general, din doua persoane, una este infectata, fie ea nu o stie, fie incearca sa o ascunda fata de alti oameni, ceea ce este foarte periculos.

In ce consta sterilizarea intr-un autoclav?

Sterilizarea constae in tot materialul cosmetic utilizat la clientii intr-un autoclav pentru instrumente de manichiura si pedichiura Enbio S. Exista foarfecele care trebuie sterilizate si apoi dezinfectate. Pieptenii nu trebuie lasati in afara indiferent de tipul lor: pieptene de coada, pieptene taietoare, pieptene de descurcat parul etc.

Sterilizarea se refera si la periutele de par care tind sa acumuleze mult praf. Periile de machiaj fac, de asemenea, parte din curatare. Ele colecteaza foarte des pielea moarta, bacteriile, precum si secretiile pielii, iar acest lucru nu este sigur pentru clienti.

In cele din urma, sterilizarea se refera si la clesti, echipamente pentru manichiura si pedichiura etc.

Cum sa iti alegi autoclavul cosmetic?

Un autoclav cosmetica este un dispozitiv care foloseste abur incalzit pentru exterminarea microbilor. Dispozitivul distruge astfel germenii microbieni cu sterilizare prin emiterea de injectii de abur. Agentii patogeni sunt complet distrusi, cu conditia ca materialul cosmetic sa fie complet expus aburului saturat al dispozitivului.

Pentru a intelege mai bine un autoclav cu abur, gandeste-te la el ca la o oala sub presiune care sterilizeaza folosind abur sub presiune. Cu cat creste presiunea aburului, cu atat apa devine mai clocotita si va putea constitui un sterilizant.

Acest dispozitiv nu face sterilizare partiala: sterilizarea este intotdeauna completa si elimina toate microorganismele care se afla pe echipamentul salonului de infrumusetare.

Fie pentru imaginea institutului tau, dar si pentru sanatatea clientilor tai, este imperativ sa pastrezi un protocol de sterilizare pentru a scapa de toti potentialii germeni care se pot dezvolta pe instrumentele de infrumusetare care vin in contact cu pielea.