ISO 9001 este standardul internațional care se referă la definirea unui sistem de management al calității care se acordă anumitor firme sau companii după îndeplinirea unor condiții.

Acesta prezintă diverse criterii pentru a defini principiile managementului calității, cum ar fi concentrarea asupra clientului, optimizarea conducerii și managementului în cadrul organizației, îmbunătățirea și ajustarea proceselor interne și metode generale de îmbunatățire continuă. Pe scurt, este vorba despre îmbunătățirea serviciilor și comercializarea unor produse de înaltă calitate după caz.

Firmele și companiile care sunt certificate cu standardul ISO 9001 au implementat cu succes un sistem de management al calității în urma îndeplinirii condițiilor necesare. Cu alte cuvinte, nu orice firmă sau companie poate fi certificată cu standardul ISO 9001. O parte a certificării ISO 9001 constă în asigurarea identificării zonelor de îmbunatățire și a acționarii asupra acestora.

Ca atare, se poate presupune că organizațiile cu certificare ISO 9001, oferă produse și/sau servicii care îndeplinesc standarde stricte de management al calității, astfel încât clienții să poată beneficia la final de tot ce este mai bun.

De asemenea, există o gamă largă de beneficii care fac din certificarea ISO 9001 un aspect important pentru orice organizație.

Cum vă avantajează certificarea ISO 9001 business-ul? Iată câteva avantaje:

  • Creșterea profitului și a cotei de piață
  • Un management mai bun duce la economii de timp și resurse
  • Riscuri reduse sau eliminate
  • Plus de imagine și credibilitate pe piață

Abordarea ISO 9001 analizează atât procesele individuale, cât și modul în care toate aceste procese interacționează intre ele, cu scopul de a aduce îmbunătățiri. În plus, eficiența și eficacitatea organizației sunt îmbunătățite prin utilizarea datelor și a dovezilor pentru a informa luarea deciziilor

ISO – Organizația Internațională pentru Standardizare, informează antreprenorii cu privire la faptul că, standardul ISO 9001 are strict rolul de a îmbunătăți performanța financiară printr-un set de condiții care trebuie respectate și care ulterior vor duce inevitabil la creșterea vânzărilor. Este un lucru de bun augur având în vedere beneficiile enumerate anterior, plus multe altele de care vă puteți bucura pentru afacerea dumneavoastră.

Standardul ISO 9001 este cel mai recunoscut indicator al calității din lume, oferind companiilor care au îndeplinit condițiile și au obținut certificarea, un avantaj considerabil față de concurenții lor de pe aceeași nișă. Din acest motiv, companiile certificate nu pierd nicio oportunitate de a informa clienții potențiali despre acreditările lor 9001.

Este de menționat și faptul că, standardul ISO 9001 nu este singurul standard internațional pe care îl poate obține o firmă sau companie.

Există zeci de alte astfel de certificări, câteva exemple fiind: ISO 14001, ISO 22000, ISO 27001, ISO 50001, ISO 28000, ISO 26000, ISO 13485, ISO 31000, ISO 18788, ISO 22313, ISO 37001, ISO 55001, ISO 20121 sau ISO 17100. Fiecare dintre acestea se acorda în diferite scopuri, pentru fiecare în parte fiind necesară îndeplinirea unor condiții specifice.

Profesioniștii de la Rscert.ro vă pot ajuta în vederea obținerii unei certificări ISO, iar dacă vă numărați printre cei care au un business și vă doriți să evolueze, sunteți invitați să accesați site-ul acestora și cu siguranță veți găsi răspunsul.

Acestea fiind spuse, ISO 9001 este cel mai popular sistem de management al calității din lume, iar acest lucru îl spun cifrele. Conform datelor recente, peste un milion de firme și companii din întreagă lume sunt certificate cu cel puțin standardul ISO 9001, acoperind toate dimensiunile într-o diversitate foarte mare de domenii de activitate.

Beneficiile sunt numeroase și au un impact impresionant de mare atât asupra culturii companiei, asupra clienților sau partenerilor d eafaceri, rezultatul final fiind unul mai mult decât satisfăcător.