Felder este unul dintre liderii la nivel mondial in ceea ce priveste sisteme, statii si echipamente utilizate in industria prelucrarii lemnului, oferind solutii complete in toate domeniile de activitate in care acest material si derivatii ale sale sunt utilizate.

De la masini de taiere si debitare pana la masini de gaurit, freze si masini pentru aplicarea cantului, precum si sisteme profesionale de exhaustare.

Felder Group este o companie austriaca care produce si comercializeaza echipamente de prelucrare a lemnului pentru industria lemnului si mobilierului. Compania a fost fondata in 1956 si are o experienta de peste 65 de ani in dezvoltarea si producerea de masini de prelucrare a lemnului, de inalta calitate.

Felder Group ofera o gama larga de echipamente pentru prelucrarea lemnului, inclusiv masini combinate, masini de taiere, frezatoare, rindele, prese si multe altele. Produsele lor sunt recunoscute pentru calitatea superioara, fiabilitatea si durabilitatea. Compania a fost in mod constant in fruntea inovatiilor tehnologice in industria prelucrarii lemnului, oferind solutii avansate in acest sens.

Masinile combinate este una dintre cele mai populare categorii de produse ale Felder Group. Aceste statii de lucru sunt proiectate sa indeplineasca mai multe functii, cum ar fi taierea, frezarea si gaurirea, toate intr-un singur dispozitiv. Acest tip de statii sunt ideale pentru atelierele de prelucrare a lemnului cu spatii limitate sau pentru productia mica si medie. Felder Group ofera o gama variata de combinari de masini, fiecare cu functii si caracteristici diferite, pentru a satisface nevoile si cerintele clientilor.

Industria de prelucrare a lemnului se bazeaza pe o gama larga de masini si echipamente profesionale pentru a transforma lemnul brut in produse finisate, cum ar fi mobilier, parchet, ferestre, usi si multe altele. Aceste masini si echipamente genereaza deseuri, cum ar fi rumegusul si praful de lemn, precum si vapori si gaze daunatoare pentru mediul inconjurator si sanatatea lucratorilor. Pentru a elimina oarecum aceasta problema, in multe centre si ateliere de prelucrare a lemnului se utilizeaza diverse sisteme de exhaustare si filtre care ajuta la indepartarea surplusului nedorit.

Sistemele de exhaustare sunt utilizate pentru a colecta si indeparta deseurile dar si vaporii din aerul din jurul masinilor si echipamentelor de prelucrare a lemnului. Sistemele de exhaustare sunt proiectate pentru a fi adaptate la diferite tipuri de echipamente si procese de prelucrare a lemnului, cum ar fi strunjirea, frezarea, slefuirea si taierea.

Un exemplu de astfel de sistem este filtrul ciclonic. Acesta este un dispozitiv care utilizeaza forta centrifuga pentru a separa particulele solide din aerul contaminat. Aerul este aspirat intr-un recipient rotativ, unde particulele sunt fortate sa se deplaseze spre peretele recipentului datorita vitezei de rotatie. Particulele sunt apoi colectate in partea inferioara a recipentului si eliminate prin intermediul unui dispozitiv de evacuare. Aerul curat este evacuat prin partea superioara a recipentului.

Un alt sistem de exhaustare utilizat in industria de prelucrare a lemnului este filtrul cu jet de aer. Acest sistem utilizeaza un ventilator care aspira aerul contaminat prin conducte si il transporta prin intermediul unui filtru cu jet de aer. Aerul este suflat in filtru cu o presiune mare, iar particulele solide si gazele daunatoare sunt retinute in filtru. Aerul curat este evacuat prin partea superioara a filtrului, in timp ce particulele si gazele sunt colectate intr-un recipient.

Cu ajutorul celor de la Felder putem realiza astfel mult mai usor sarcini ce tin de prelucrarea lemnului, fie ca este utilizat pentru realizarea de obiecte de mobilier, decoratiuni sau in alte scopuri. Iar cu un exhaustor Felder reusim sa realizam orice sarcina fara a face mizerie in spatiul de lucru si astfel, de a ne desfasura mult mai usor activitatile.