Uleiul de motor Shell Helix cu amprenta neutră de carbon, de înaltă calitate, este cheia funcționării motorului pe termen lung și fiabil. Un șofer cu experiență se preocupă întotdeauna de cantitatea și calitatea lubrifiantului, dar pasionații de mașini începători pot avea dificultăți în această chestiune, mai ales la început. 

Poți alege uleiul de motor potrivit de la Elgeka-Ferfelis care este reprezentant Shell Lubricants în România și care oferă tuturor clienţilor asistenta tehnică pre și post vânzare necesară și îți poate spune după ce perioadă ar trebui să schimbi uleiul de motor. Este vorba despre calendar și kilometraj, precum și despre alți factori importanți. 

Multe mașini moderne au sisteme speciale pentru monitorizarea calității lubrifianților. Deși nu sunt laboratoare mobile, merită să fii atent la ele, deoarece colectează date despre pornirile la rece, numărul de rotații și temperaturi și apoi, pe baza acestora, se pot trage concluzii cu privire la necesitatea schimbării uleiului din motor.

În general, cu cât un lubrifiant este mai modern, așa cum este Shell Helix cu amprenta neutră de carbon, cu atât durata este mai lungă. În același timp, înainte de cumpărare, trebuie să alegi uleiul potrivit pentru mașina ta. Fiecare tip de lubrifiant are propria perioadă de înlocuire recomandată, care depinde de compoziția lor.

Când este necesar să schimbi uleiul?

Mulți proprietari de mașini nu urmăresc kilometrajul și durata de viață a lubrifianților, uitând că acest lucru ajută la prevenirea uzurii elementelor motorului. Alții se limitează la formule simplificate, de exemplu, schimbând uleiul la fiecare 10.000 de kilometri. Rezultatul în primul caz poate fi o sumă foarte semnificativă în contractul de reparații auto. În al doilea caz, există mai multe opțiuni: dacă o persoană „nu ghicește”, atunci fie plătește pentru restaurarea motorului, fie consumă lubrifiant de înaltă calitate și, de asemenea, atrage pierderi.

Autovehiculele de astăzi au nevoie de un ulei care să țină pasul cu cerințele de schimbare și să facă mai mult pentru a îmbunătăți performanța motorului și durata de viață a acestuia. De aceea, Shell a dezvoltat tehnologia PurePlus, care este o abordare complet nouă a producției de ulei de bază care oferă performanțe de durată a motorului. 

Tehnologia Shell PurePlus este un proces revoluționar care transformă gazul natural într-un ulei de bază limpede – cu aproape niciun contaminant găsit în țiței. Uleiul de bază reprezintă aproximativ 75-90% din uleiul de motor. Tehnologia Shell PurePlus oferă o serie de avantaje uleiului  Shell Helix cu amprenta neutră de carbon: rezistența la temperaturi extrem de ridicate, protejează motorul de nămol și depozite dăunătoare, formula cu evaporare redusă ajută la economisirea de timp și bani, deoarece nu trebuie să completezi uleiul atât de des, economie mai mare de combustibil – cu cât există mai puține fricțiuni între piesele motorului, cu atât este mai ușor să rulezi și să te miști.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.