Stim cu totii cat de importante sunt oglinzile in fiecare locuinta. Acestea creaza iluzia unui spatiu mai mare, si chiar mai mult decat atat, atunci cand sunt alese in asa fel incat sa se asorteze cu decorul, fac camera mult mai eleganta.

Exista insa situatii in care o oglinda se poate sparge in doar o clipa de neatentie. Poate cand stergeti praful, poate cand zugraviti si mutati obiectele de mobilier, poate ai altceva de facut, si dintr-o mica neatentie, oglinda se poate sparge.

Ei bine, in aceste conditii cu siguranta trebuie sa sti cum sa tai noua oglinda acasa, pentru a se potrivi perfect in decor, si pentru a inlocui oglinda sparta, iar un diamant pentru taiere sticla profesional iti va fi de mare ajutor.

Am pregatit o lista cu cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa tai personal oglinda de acasa. De aceea, este recomandat sa citesti acest articol pana la final.

Tehnica sigura pentru taierea oglinzilor

Asadar, inainte de a incepe sa tai o oglinda, trebuie sa tii cont de propria siguranta. De aceea, este important ca pentru a nu te taia si pentru a nu te rani la maini, sa folosesti manusi groase de tesatura atunci cand tai oglinda. Ba chiar mai mult, iti poti lipi benzi de plasture pe degete.

Si ochii au nevoie de protectie, de aceea este important sa folosesti o pereche de ochelari de protectie atunci cand tai sticla. Este important ca inainte sa tai o oglinda, sa ai putina experienta, de aceea, este indicat sa folosesti un diamant pentru taiere sticla profesioanl, cu scopul de a taia cateva bucati mai mici de sticla. Astfel vei exersa.

Cum se foloseste un taietor de sticla?

Atunci cand vine vorba despre instrumentele pentru taierea sticlei, trebuie sa stii ca acestea se impart in doua mari categorii. Exista astfel freza de sticla cu role, si cutit de sticla cu diamant.

Este important sa stii ca un diamant pentru taiere sticla profesional este mai ascutit, si iti va face munca mult mai usoara. Vei termina mai rapid de taiat sticla atunci cand vei alege un astfel de instrument.

Reguli de utilizare

In ceea ce priveste regulile generale de utilizare, este foarte important sa te asiguri ca pastrezi corect taietorul de sticla in unghi drept. Este insa permisa si o usoara abatere.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il cunosti, este acela ca instrumentul de taiere a sticlei trebuie sa fie fixat cu degetul mare si cu cel mijlociu, in timp ce cu degetul aratator vei apasa.

Este foarte important ca pozitia taietorului de sticla sa nu fie modificata, iar taierea trebuie facuta intr-o singura miscare rapida. Daca vei repeta actiunea de mai multe ori, cu siguranta sansele de a deteriora oglinda sunt foarte mari.

In ceea ce priveste forta de apasare, aceasta trebuie sa fie uniforma (exceptand marginile). Cand vei ajunge cu 5 mm inainte de margine, va trebui sa reduci sarcina, astfel incat sa nu permiti alunecarea instrumentului si deteriorarea oglinzii.

Taierea oglinzii

In primul rand, este important sa te asiguri ca ti-ai pregatit locul de munca, si ai asezat oglinda cu fata in sus. Aseaza cateva carpe moi sub oglinda, pentru ca pot preveni deteriorarea suprafetei atunci cand apesi.

Apoi marcheaza oglinda, pentru a sti unde trebuie sa tai. Dupa marcare, ataseaza o rigla acolo, care sa te ajute la controlul instrumentului de taiat sticla. In acest fel, vei taia exact. Taie oglinda in functie de conturul creat, iar apoi foloseste un smirghel fin pentru a smirghelui marginile. Cand vei termina de smirgheluit marginle, treaba va fi finalizata.