Ati incercat realitatea virtuala si acum va intrebati cum functioneaza tehnologia? Sa aruncam o privire la modul in care ochelarii cu aspect ciudat va pot duce intr-o lume diferita.

Realitatea virtuala este una ciudata. Sa incepem cu numele: realitate virtuala. Este destul de rasucitor tinand cont de denumire. Acesta este motivul pentru care multe persoane il numesc VR.

Realitati ireale

Exista o alta problema cu numele. Nu are sens. „Realitate virtuala” inseamna mai mult sau mai putin „realitate care nu este reala”. Deci, cum poate o realitate sa nu fie reala? Cu tehnologia potrivita, se poate de fapt. Si tehnologia potrivita, asta este reprezentata de casti. Asa: Un set cu casca de realitate virtuala te face sa crezi ca esti intr-un alt loc sau chiar intr-o lume diferita.

Pentru tine, acest lucru se simte foarte real, chiar daca nu este. Prin urmare, realitatea virtuala este o „realitate care nu este reala”. Totusi, cum poate un obiect atat de mic sa te faca sa crezi ca esti in alta parte?

Ecrane puternice

Raspunsul este: din cauza ecranelor. Un set cu casca de realitate virtuala este cam ca o masca de scufundare, cu exceptia faptului ca exista doua ecrane mici in loc de lentile. Stii deja ca ecranele te captiveaza.

Cand vizionezi un film pe un ecran de cinema, esti atat de entuziasmat de poveste, incat uiti de orice altceva din jurul tau. Cu realitatea virtuala, acest efect este si mai puternic. Lumea reala este complet scoasa din vedere. Acest lucru te face sa il patrunzi in lumea fascinanta a VR destul de repede.

Exista altceva despre realitatea virtuala. Nu numai ca ecranele sunt foarte aproape de ochi. De asemenea, reactioneaza la modul in care iti misti capul. Imaginati-va ca micile ecrane din casca cu realitate virtuala va arata o lume subacvatica. Apoi veti vedea suprafata apei cand priviti. Si fundul marii cand privesti in jos, la fel ca in viata reala.

Acest lucru functioneaza pentru ca undeva in interiorul castii exista un mic senzor care „simte” in ce pozitie se afla castile. De fapt, corpul tau are un senzor destul de similar. Este in ureche si, cand te chinui cu capul in jos, iti va spune: esti cu capul in jos.

Ce fel de casti de realitate virtuala exista?

Nu toate castile de realitate virtuala sunt aceleasi. Cea mai importanta diferenta este urmatoarea: unele casti vin intr-o bucata, altele constau intr-un smartphone si o asa-numita pereche de casti de carton.

Versiunea gata pregatita

In prima forma de casti, ecranele sunt fixate in casca si nu exista nicio modalitate de a le scoate (nu ar trebui sa incercati!). De obicei, aceste casti sunt atasate la un computer sau apartin unei console. De asemenea, vin cu un fel de controlere pe care le puteti folosi pentru a va plimba sau a juca jocuri VR. Deoarece aceste casti va ofera mai multe posibilitati, de obicei sunt mai scumpe.

Versiunea Do-it-yourself

Cealalta forma de casti este un mod mai putin costisitor de a experimenta realitatea virtuala. Ca un dezavantaj, acestea nu au adesea controlere, astfel incat sa observati mai degraba lumea virtuala decat sa interactionati cu ea.

Dar inainte de a putea face asta, trebuie sa va asamblati castile: dintr-un asa-numit carton si un smartphone. Un carton este practic o casca cu realitate virtuala fara ecran in interior. Aici vine smartphone-ul: are un ecran. Si, de obicei are un senzor de pozitie care sa spuna daca il tineti cu capul in sus sau nu. Aceasta inseamna ca un smartphone si un carton fac impreuna o casca de realitate virtuala functionala.

Apoi, trebuie sa deschideti ceva pe telefonul dvs. care a fost special conceput pentru realitatea virtuala – de exemplu, un videoclip la 360 ° pe Youtube sau o aplicatie VR. In plus, va trebui sa mergeti la modul realitate virtuala inainte de a introduce smartphone-ul in carton. De obicei, exista un simbol cu ​​casti mic pentru a activa modul VR.

Apoi ecranul smartphone-ului se va desparti. In loc de un ecran mare, primiti cate un mic ecran pentru fiecare ochi. Acum smartphone-ul dvs. este gata sa fie un ecran de realitate virtuala pentru castile de carton.

Acestea sunt in mare parte informatii de baza despre realitatea virtuala (VR). Dat fiind faptul ca nu mai dureaza mult timp pana cand cei mici vor fi familiarizati in toata regula cu realitatea virtuala, parintii ar putea sa-i duca pe acestia in cele mai interesante locatii pentru copii, unde cei mici ar putea sa descopere realitatea virtuala.

La Universe de exemplu, cei mici vor putea avea primul contact cu VR, iar aici cei mici vor putea datorita jocurilor sa se simta “piloti de curse”, sau vor putea intra in alte lumi fascinante. Acestia ar putea chiar sa invete datorita realitatii virtuale, asa ca saptamanal sau si doar la ocazii speciale, parintii ar trebui sa ii duca pe cei mici in astfel de locatii unde pot experimenta VR.