Este advertorialul un instrument eficient de marketing? Poate fi acesta considerat una dintre modalitățile interesante de a trezi interesul cititorilor sau al utilizatorilor de internet? Se poate spune despre advertorial că este un instrument cheie în lumea marketingului? Iată câteva dintre informațiile care te-ar putea ajuta să obții răspunsuri clare la aceste întrebări.

De ce devin advertorialele din ce în ce mai cunoscute?

Advertorialul este un fel de reclamă prezentată sub forma unui conținut jurnalistic, aceasta combinând caracteristicile tradiționale ale jurnalismului cu obiectivul comercial. Deși nu este potrivită pentru toate produsele sau serviciile oferite de companii, o publicare rapida advertoriale poate fi șansa de a explica, de a informa și de a promova anumite produse sau servicii.

Pentru că prezintă un aspect informativ considerabil, acesta poate fi convingător. Mai mult decât atât, un advertorial poate veni sub forma unui articol de presă sau a unui articol online, iar utilizarea din ce în ce mai crescută a internetului de către utilizatori ar putea fi principala cale de obținere a unui succes din ce în ce mai ridicat al accesării advertorialelor.

De ce ai putea apela la advertoriale?

Este important să înțelegi când poți avea nevoie de scriere advertoriale în vederea promovării unei afaceri. Există mai multe motive pentru care poți considera că aceasta este soluția de care ai nevoie, iar printre acestea se numără creșterea vizibilității și notorietății mărcii, promovarea de servicii sau de produse specifice, construirea credibilității și a imaginii de marcă, obținerea de backlink-uri și creșterea autorității online.

Într-adevăr, un advertorial îți poate ajuta afacerea crescând expunerea acesteia în fața unui public larg. Trebuie ținut cont de faptul că un advertorial poate fi publicat în diverse publicații cu adevărat relevante sau pe site-uri extrem de cunoscute, iar lucrurile devin, în acest fel, mai clare: advertorialul permite unei companii să ajungă mai ușor la potențialii clienți, mărindu-le în acest fel notorietatea.

De un advertorial poți avea nevoie și atunci când dorești să promovezi produse sau servicii specifice. Acesta poate ajuta la evidențierea și promovarea anumitor produse ale companiei, oferind astfel șansa de a prezenta caracteristici sau beneficii oferite de acestea într-un mod detaliat și convingător.

Cum arată un advertorial care va promova eficient afacerea ta

Pentru ca un advertorial să aibă valoarea dorită, este important ca acesta să dețină un titlu atractiv, conținutul acestuia să fie informativ, un conținut valoros, iar stilul editorial să fie unul autentic.

În același timp, este important ca elementele vizuale utilizate să fie unele atractive, articolul să fie adaptat mediului online, iar la final să se regăsească acel „call to action” clar și convingător pe care orice companie ar trebui să îl promoveze. Poate fi vorba despre vizitarea site-ului, despre înregistrarea gratuită a unui produs, despre a contacta compania pentru a primi mai multe informații etc.

Pentru ca advertorialul de care ai nevoie să își îndeplinească scopul, acesta trebuie să fie scris bine, iar pentru a fi bine realizat poți avea nevoie de o agenție specializată în a oferi astfel de servicii, așa cum este Agenția Kontento.