In prezent, accesoriile pentru telefoane mobile sunt la mare cautare de catre utilizatorii de smartphone-uri. Pe  https://www.tozmobile.ro/ poti gasi mai multe accesorii. Piata accesoriilor mobile depinde in principal de patrunderea smartphone-urilor in intreaga lume. In urmatorii cativa ani, se asteapta ca piata sa atinga o crestere substantiala datorita nevoii si tendintelor tot mai mari de cumparaturi online.

Reducerea semnificativa a preturilor de vanzare ale smartphone-urilor, cresterea tendintelor de streaming video online, cresterea accesului la retelele de socializare este probabil ca cererea de smartphone-uri sa aiba un impact pozitiv asupra cresterii pietei de accesorii pentru telefoane mobile.

Accesorii pentru smartphone: evolutia cererii si ofertei la nivel global

Datorita diversificarii cererii si a statutului demografic al consumatorilor, industria accesoriilor mobile a devenit foarte profitabila, deoarece producatorii si distribuitorii lucreaza in mod constant pentru a satisface eficient fiecare aspect.

Pe masura ce piata accesoriilor de telefonie se dezvolta, aceasta devine din ce in ce mai sofisticata, clientii astazi, prin web sau cataloage multimedia sau pur si simplu la locul urmatoarelor achizitii de telefonie, pot afla despre o serie de avantaje ale accesoriilor pentru smartphone, precum: daca statia de incarcare include cablurile corespunzatoare sau isi poate mentine dispozitivele in ordine, din nou, daca o husa este antibacteriana sau are captuseala pentru a preveni alunecarea dispozitivelor si nu atrage praful etc.

Micile probleme sau reclamatii zilnice precum aplicatiile care consuma prea multa baterie, cautarea constanta a unei conexiuni Wi-Fi, prea multa luminozitate a ecranului sunt ocolite prin aplicarea unor accesorii care sunt foarte usor de gasit si de instalat pe dispozitive digitale precum protectoare de ecran, huse pentru smartphone-uri sau chiar baterii portabile suplimentare.

In fiecare zi, milioane de smartphone-uri trebuie conectate la incarcatoare sau milioane de ecrane trebuie protejate de un protector de ecran sau de o husa. Se poate spune atunci cu certitudine ca accesoriile sunt cu adevarat indispensabile pentru telefoanele noastre mobile sau tablete.

Accesorii mobile: o cerere in crestere

Tara cu cea mai mare rata de productie si distributie de produse pentru telefoane mobile este China si toata Asia de Sud-Est, printre cele mai solicitate accesorii gasim fara indoiala: casti true Wireless (TWS), Standuri, Adaptoare, Huse, Cabluri, piese de schimb, piese si multe altele.

In multe tari asiatice, cum ar fi China si India, miscarea tot mai mare a oamenilor din zonele rurale in zonele urbane, cresterea venitului disponibil al gospodariilor si imbunatatirea stilului de viata conduc la cresterea productiei si vanzarilor de accesorii.

Disponibilitatea huselor pentru telefoane mobile la moda si stilate, a castilor elegante si colorate, a bateriilor cu durata lunga de viata este in crestere brusca, precum si inlocuirea bateriilor si a ecranelor va stimula cererea de piese de schimb pentru telefoane mobile in intreaga lume in urmatorii ani. Acest lucru se datoreaza in principal si cresterii urbanizarii impreuna cu schimbarile demografice si cresterii venitului personal disponibil in regiunile mentionate mai sus. Piata accesoriilor pentru telefoane mobile va fi astfel din ce in ce mai extrem de fragmentata, cu zone in care vor fi foarte puternice.

Ce este fobia ca vei pierde telefonul si cum se numeste

Intampinati probleme la caderea telefonului smartphone pe jos sau va simtiti anxios cand stiti ca veti pierde serviciul pentru cateva ore? Gandurile de a fi fara telefon provoaca suferinta?

Daca da, este posibil sa ai nomofobie, o teama extrema de a nu avea telefonul tau sau de a nu-l putea folosi.

Majoritatea dintre noi depind de dispozitivele mobile pentru informatii si conexiune, asa ca este normal sa ne facem griji ca le pierdem. Dintr-o data, faptul ca nu puteti gasi telefonul dvs. provoaca ingrijorari despre cum sa faceti fata pierderii fotografiilor, contactelor si altor informatii.

Dar nomofobia, prescurtata de la „fobie fara telefon mobil”, descrie o frica de a nu avea telefonul tau atat de persistenta si de grava incat afecteaza viata de zi cu zi.

Rezultatele mai multor studii sugereaza ca aceasta fobie devine din ce in ce mai raspandita. Un  studiu din 2017 a analizate 145 de studenti din primul an la medicina din India, a gasit dovezi care sugereaza ca 17,9 la suta dintre participanti aveau nomofobie usoara. Pentru 60% dintre participanti, simptomele nomofobiei au fost moderate, iar pentru 22,1%, simptomele au fost severe.

Niciun studiu stiintific nu a raportat statisticile Statelor Unite. Unii experti sugereaza ca aceste cifre pot fi mai mari, in special in randul adolescentilor.

Nomofobia nu este listata in cea mai recenta editie a Manualului de diagnostic si statistica al tulburarilor mintale (DSM-5). Expertii in sanatate mintala nu au decis inca criteriile formale de diagnostic pentru aceasta afectiune.

Cu toate acestea, este in general de acord ca nomofobia prezinta o preocupare pentru sanatatea mintala. Unii experti au sugerat chiar ca nomofobia reprezinta un tip de dependenta sau dependenta de telefon .

Fobiile sunt un tip de anxietate . Ele provoaca un raspuns semnificativ de frica atunci cand va ganditi la ceea ce va este frica, provocand adesea simptome emotionale si fizice .

Simptomele emotionale includ:

  • ingrijorare, teama sau panica atunci cand va ganditi ca nu aveti telefonul dvs. sau ca nu il puteti folosi
  • anxietate si agitatie daca trebuie sa-ti lasi telefonul jos sau stii ca nu il vei putea folosi o perioada
  • panica sau anxietate daca nu iti gasesti telefonul pentru scurt timp
  • iritatie, stres sau anxietate atunci cand nu va puteti verifica telefonul