Atunci cand planuiesti o calatorie, cauti mereu informatii despre destinatie, zboruri si cea mai convenabila cazare pentru tine?

Gandindu-se la problemele care pot aparea atat inainte, cat si in timpul calatoriei, asiguratorii ofera diferite tipuri de asigurari de calatorie pentru a ajuta calatorul cu acestea si pentru a acoperi cheltuielile implicate in rezolvarea acestora. V-ati gandit vreodata sa achizitionati vreuna? Chiar stiti de ce poti beneficia cu acest tip de politica?

Acestea sunt motivele pentru a incheia o asigurare de calatorie

Asigurarea de calatorie te ajuta in cazul unor evenimente neprevazute in timpul calatoriei, dar si inainte de a pleca. Probleme de sanatate, cu bagajele, cauze care te impiedica sa faci calatoria… Pe scurt, exista multe motive pentru a dobandi acest tip de polita.

  1. Protectie 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an

Da. Asigurarea de calatorie este cel mai bun partener in timpul sederii departe de casa.

Contactarea serviciului de asistenta 24 de ore al asiguratorului va va ajuta sa rezolvati incidentele legate de calatoria dumneavoastra in cel mai bun mod, stiind cum sa actionati si ce documentatie sa adunati pentru a va bucura de acoperirea politei dvs.

Cele mai frecvente probleme pentru care calatorii folosesc asigurarea de calatorie sunt nevoia de asistenta medicala, anularea calatoriei, intarzierea sau anularea zborului si bagajele pierdute.

  1. Beneficiati de asistenta medicala de calitate

Imbolnavirea si primirea de asistenta medicala de calitate si rapida este cea mai mare preocupare atunci cand calatorim in afara tarii noastre. Oriunde v-ati afla, asigurarea de calatorie va garanteaza asistenta medicala de calitate si intotdeauna fara a adauga costuri suplimentare. Fie din cauza unei raceli sau a unui prejudiciu cauzat de un accident, veti fi tratat in cele mai bune centre medicale din intreaga lume, inclusiv teste de diagnosticare.

Ce se intampla daca nu intelegeti ce va spune medicul sau farmacistul? Asiguratorul va va pune la dispozitie un interpret. Aveti nevoie de medicamente care nu sunt disponibile la destinatie? Asigurarea vi le va trimite cat mai curand posibil. Daca aveti nevoie de o ambulanta pentru a merge la medic, compania va suporta si aceste cheltuieli, chiar daca starea dumneavoastra de sanatate se inrautateste si trebuie sa mergeti acasa.

Economisiti bani

Costul asigurarii de calatorie variaza in functie de tipul de calatorie pe care urmeaza sa o faceti, dar nu implica o cheltuiala mare in ceea ce priveste pretul total al calatoriei.

Daca aveti vreun incident in timpul escapadei si aveti asigurare, veti economisi cheltuielile implicate in remedierea unei astfel de probleme, cu conditia ca aceasta sa fie acoperita de polita dvs.

De exemplu, in cazul asistentei medicale, exista tari in care o simpla vizita la medic pentru o boala usoara poate costa mai mult decat asigurarea in sine. In Statele Unite, o zi in spital poate valora aproape 4.000 de dolari, in timp ce asigurarea pentru 8 zile de calatorie in aceasta tara te-ar costa putin peste 100 dolari.

Mai multe incidente pe care le puteti salva

In cazul in care zborul dumneavoastra este intarziat si sunteti obligat sa va schimbati planurile sau pierdeti oricare dintre serviciile pe care le-ati rezervat (nopti de hotel, excursii, transfer…), o asigurare se executa cu cheltuielile planului B sau va ramburseaza costul acestor servicii care nu s-au bucurat. Mai mult, daca aveti nevoie, asiguratorul avanseaza bani pentru a putea continua calatoria.

 Economiseste timp

Dupa cum am mentionat, asigurarea va rezolva indoielile si faciliteaza diferitele proceduri ale calatoriei, in special in fata unor evenimente si incidente neprevazute, cum ar fi, de exemplu, faptul ca compania aeriana isi pierde bagajele si intarzie sa ni le livreze.

Inainte de astfel de probleme cu bagajele, companiile aeriene iau de obicei o medie de 42 de ore pentru a ajunge valizele la calator, timp mai mult decat suficient pentru a ne enerva calatoria. Din acest motiv, asigurarile au in vedere acoperirea, astfel incat sa puteti cumpara necesitatile de baza pentru a continua calatoria (haine, toaleta, medicamente…).

 Pentru ca exista tari in care este obligatorie

Asigurarea nu este doar recomandata, ci ca este obligatorie. Si exista tari care necesita asigurare de calatorie pentru a intra pe teritoriul lor. Cuba cere tuturor vizitatorilor sai sa aiba o polita de calatorie cu o acoperire extinsa a cheltuielilor medicale si a repatrierii.

Atunci cand cereti o viza turistica pentru Rusia, va trebui, de asemenea, sa aveti o asigurare de calatorie care sa acopere asistenta medicala si repatrierea. Dar exista mai multe destinatii in care este obligatoriu sa pleci cu asigurare de calatorie. Prestigeasig.ro este locul din care iti poti cumpara asigurarea de care ai nevoie.

Desi vacanta in strainatate poate fi interesanta, nu este lipsita de riscuri: daca va imbolnaviti sau va raniti in calatorie, asigurarea de vacanta va va oferi o acoperire medicala de urgenta. Chiar mai bine, in cazul in care destinatia dumneavoastra nu are facilitati medicale adecvate, asigurarea va poate salva si in acest caz.