O lista simpla pentru a nu uita mobilierul esential. Mobilierul de baza pentru o casa poate fi rezumat intr-o lista. Scopul este de a face viata mai confortabila si, de asemenea, mai frumoasa.

Indiferent de stilul pe care il alegi, iata o lista cu numarul minim de piese de mobilier de care locuinta ta va avea nevoie. Apoi, este in mana ta sa-l adaptezi la nevoile tale.

Canapea

Camera de zi, livingul, nu sunt cu siguranta nimic fara canapea ca piesa principala. Gama de oferte este aproape infinita, incepand cu numarul de locuri, forma sa, materialul din care este fabricat, tapiteria, pretul si culoarea. Variabilele sunt multe. Daca nu esti sigur, alege un model atemporal, nu neaparat clasic, de buna calitate si care este usor de reinnoit cu tesaturi sau huse noi. Vezi aici mobilier TopMob.

Proiectati viata pe care o puteti avea (in ani) in casa voastra. Daca va fi pentru mult timp, investeste in calitate.

Fotoliu

Ca o completare a canapelei in cazul camerelor de zi mici, acestea ofera locuri, dar sunt mai usoare decat daca sunt asezate doua canapele. Ele sunt, de asemenea, mai usoare si se deplaseaza si se muta in functie de nevoile fiecaruia, ceea ce este un mare avantaj.

Masuta de cafea

Langa canapea, ele creeaza un spatiu de odihna foarte frumos. Exista diferite masute de cafea (au aceleasi functii) si exista, de asemenea, tot felul, forme si dimensiuni. Cu putin spatiu, alege una cu capacitate de depozitare pentru reviste si carti, ridicata pe picioare pentru a ajuta la depozitarea de exemplu a unei telecomenzi sau a unui pahar cu apa.

Raft biblioteca

In fiecare casa exista carti, mai multe sau mai putine, dar exista intotdeauna, asta este clar. In acest tip de mobilier puteti plasa, de asemenea, obiecte decorative si suveniruri, discuri stereo si compacte. Sunt foarte versatile, iar rafturile lor sunt usor de adaptat la diferite inaltimi.

Tabel lateral

Sustineti mobilierul atunci cand aveti nevoie de o suprafata suplimentara langa canapele sau fotolii. Pentru telefon, mobil sau iPod. Daca aveti nevoie de o asemenea piesa de mobilier, o puteti adauga langa masa de cafea.

Dulap TV

Desi cu tehnologia moderna devin din ce in ce mai subtiri si cantaresc mai putin, televizoarele continua sa ocupe spatiu. Una importanta, in plus, pentru ca de obicei aduna familia in jurul lor. Unul care ofera spatiul minim necesar sertarelor pentru a stoca filme, jocuri si cabluri va va ajuta sa mentineti ordinea in living.

Vitrina si/sau sideboard

Nu ai intotdeauna loc pentru aceste doua piese de mobilier pentru ca sunt voluminoase. Cu toate acestea, ele va permit sa stocati vesela, sticlarie si fete de masa. Cele cu usi din sticla lumineaza atmosfera si iti permit sa iti expui cele mai frumoase piese.

Masa

Ca si canapeaua, masa este o piesa de mobilier voluminoasa care trebuie sa-si adapteze dimensiunea la dimensiunile camerei si la numarul de persoane care o vor folosi.

Sfaturi pentru un decor minimalist

Linii curate, reductive, neaglomerate, monocromatice, simplitate, „mai putin este mai mult” – acestia sunt cativa dintre termenii si conceptele care vin imediat in minte cand te gandesti la minimalism. Este imposibil sa negi linistea si frumusetea simpla atunci cand te confrunti cu un interior minimalist solutionat, dar realizarea acestui aspect este mai deliberata si, sincer, dificila, decat alegerea doar a cateva piese de mobilier pentru un fundal alb, care poate lasa un spatiu cu o senzatie de frig, straniu si nelocuit.

Minimalismul pentru mine inseamna mentinerea unui spatiu simplu, neaglomerat si accentuarea caracteristicilor arhitecturale atractive ale unui spatiu. Paleta este in mare parte monocromatica, iar culoarea este folosita ca accent, spune Sharon Blaustein, designer principal la B Interior LLC. Cred ca minimalismul si functionalitatea merg mana in mana.

Un spatiu cu design minimalist incorporeaza un plan deschis, multa lumina si mobilier simplu, bine construit si confortabil. Toate acestea creeaza un spatiu linistitor si primitor, care are un aspect atemporal. Estetic.

Minimalismul permite ca altceva decat spatiul sa fie in centrul atentiei. De exemplu, oamenii din spatiu sau vederea de la fereastra ar putea fi mai importante decat decorul camerei, spune Robert Brown de la Robert Brown Interior Design. Totul ar trebui sa fie functional si sa adauge valoare spatiului. Inca aveti nevoie de toate articolele dintr-un spatiu pentru ca acesta sa functioneze, dar in decorul minimalist, „forma” este foarte importanta.

De exemplu, intr-o sufragerie, ai nevoie de o masa si scaune. Aceste piese trebuie sa vorbeasca intre ele si sa aiba legatura cu lucruri precum linia, culoarea, masa etc. Trebuie sa functioneze bine impreuna in forma lor de baza.

Intr-o sufragerie minimalista de condominiu, proiectata de Brown si echipa sa, el spune: Toata mobila a fost un scop in sine – scaune in care sa te asezi confortabil, mese pentru bauturi, ferestre ascunse pentru a permite vederi din aceasta resedinta cu etaj inalt, un semineu cald. Chiar si arta este simpla in compozitie.

Clientii au o viata extrem de activa si au nevoie ca spatiul lor sa fie odihnitor, nu stimulativa pentru ochi.