Xiaomi dezvolta interfata MIUI Android de mult timp, chiar inainte ca producatorul sa inceapa sa produca smartphone-uri si alte gadgeturi. MIUI este acum la a 11a versiune si este mai bun ca niciodata, iar daca detineti unul dintre modelele de telefoane xiaomi, cu siguranta trebuie sa cititi pana la final!

O lume intreaga de teme

Unul dintre cele mai bune aspecte ale MIUI este abilitatea de a personaliza profund software-ul smartphone-ului. Atentia Xiaomi asupra detaliilor nu se pierde si nu trebuie sa recurgeti la aplicatii suplimentare.

Pentru a schimba designul interfetei, trebuie mai intai sa descarcati teme noi. Pentru a face acest lucru, pur si simplu deschideti aplicatia Teme, pe care o puteti gasi pe ecranul de pornire. Veti fi redirectionat imediat catre magazinul online, unde puteti cauta, descarca si cumpara teme noi pentru smartphone-ul dvs.

Apoi puteti decide daca doriti sa utilizati intreaga tema sau doar parti ale acesteia, de exemplu, daca va plac simbolurile sau fontul utilizat. Astfel, va puteti personaliza smartphone-ul amestecand diferite teme. Puteti sub Setari – Teme sa verificati care sunt pachetele pe care le-ati descarcat.

Afisajul poate face mult mai mult

 • Este adevarat, nici un afisaj nu este perfect. Dar MIUI face posibila personalizarea afisajului in asa fel incat sa ne satisfaca in mare masura. Sub Setari – Afisare  aveti acces la o varietate de ajustari ale ecranului:
 • Mod de citire – Reduce lumina albastra pentru a nu incorda ochii. Puteti programa activarea si dezactivarea functiei la anumite ore sau dupa apus.
 • Culori si contraste – Aici puteti modifica temperatura culorii si intensitatea saturatiei culorii.
 • Mod intotdeauna pornit – Prin activarea acestui comutator, puteti vedea ora, data si notificarile chiar si atunci cand afisajul este oprit. Acest lucru este util mai ales daca smartphone-ul dvs. are un ecran AMOLED.
 • Font de sistem – Fontul si dimensiunea pot fi ajustate in aceasta sectiune.
 • Atingere dubla pentru a va trezi smartphone-ul – Activati acest comutator pentru a va trezi smartphone-ul cu o simpla atingere a afisajului in loc sa apasati butonul de pornire.
 • Ridicati pentru a va trezi telefonul – Similar functiei implementate de Apple pe iPhone, afisajul se aprinde cand ridicati smartphone-ul.
 • Mod intunecat – Numai cu Android Q exista un mod intunecat, dar Xiaomi il pune deja la dispozitie pe unele smartphone-uri. Modul intunecat este mai usor pentru ochi noaptea si ajuta la economisirea energiei cu un ecran AMOLED.

O bara de stare plina de informatii utile

MIUI are optiuni specifice care va permit sa vizualizati informatii suplimentare in bara de stare. Accesati Setari – Notificari si Bara de stare pentru a regla optiunile de acolo:

 • Dosar de notificari – MIUI grupeaza notificarile pe care le-ati marcat ca neimportante intr-un dosar separat.
 • Afiseaza viteza conexiunii – Aceasta arata viteza conexiunii de date sau WiFi in timp real.
 • Schimbati numele operatorului – Ati dori sa denumiti primul dvs. SIM „privat” si al doilea SIM „functioneaza”? Puteti face asta aici.
 • Indicator baterie – incarcarea ramasa a bateriei poate fi afisata grafic sau procentual.

Deblocati smartphone-ul – fara senzorul de amprenta

Daca exista o caracteristica care cred ca este foarte utila, cu siguranta aceasta este recunoasterea fetei. Datorita acestei metode biometrice, va puteti debloca smartphone-ul uitandu-va la el. Pe unele smartphone-uri Xiaomi, aceasta functie este mai rapida decat senzorul de amprenta.

 • Accesati Setari – Blocare ecran – Parola – Adaugati date de fata.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai interesante lucruri pe care le puteti face pe telefoanele scoase pe piata de catre cei de la xiaomi. Cu siguranta merita sa va indreptati atentia spre un smartphone al acestui producator, plus ca sunt si ieftine dispozitivele xiaomi.