Apa de gura face parte din rutina zilnica de ingrijire a gurii; sau cel putin asa ar trebui. Cu toate acestea, exista o multime de informatii gresite despre utilizarea acestui produs, care este esential in igiena orala.

Pentru a te ajuta, lamurim aici principalele mituri si adevaruri despre aceasta: este rea? Te scapa de respiratia urat mirositoare? Inlocuieste periajul? Descopera raspunsurile in articolul nostru!

  • Apa de gura este daunatoare dintilor

Mit. Apa de gura joaca un rol foarte important in igiena orala, actionand in prevenirea bolilor. Curatarea si mentinerea sanatatii gurii previne durerea deci, in consecinta, tratamentele stomatologice inconfortabile.

Periuta de dinti, alaturi de apa de gura, fac parte din rutina zilnica de igiena orala si nu trebuie uitate, deoarece este esential sa efectuezi fiecare pas al procesului cu grija si atentie.

  • Cu cat mai mult, cu atat mai bine

Mit. Prea multa apa de gura poate fi chiar daunatoare! Recomandat, in medie, este sa folosesti doar 20 ml, de doua ori pe zi, si sa il ti mai putin de 30 de secunde. Apoi tot lichidul trebuie scuipat. Apa de gura are o formula puternica si, atunci cand depasesti aceasta limita, risti ca aceasta sa atace mucoasa bucala.

  • Apa de gura amelioreaza respiratia urat mirositoare

Adevar. Formula sa poate ameliora respiratia urat mirositoare. Cu toate acestea, acest rezultat este temporar. Desi multi oameni apeleaza la apa de gura pentru a scapa de problema, aceasta nu se rezolva numai cu acest obicei.

Dar de ce se intampla asta? Ei bine, utilizarea produsului aduce o senzatie de prospetime si curatare imediata, dar nimic din toate acestea nu ajuta daca pacientul nu efectueaza un periaj adecvat al dintilor si, in principal, al limbii. Asa ca nu te opri exclusiv la clatire, crezand ca respiratia urat mirositoare se rezolva pentru totdeauna.

  • Cel mai bine este sa eviti formulele cu alcool

Adevar. Atunci cand aleg o apa de gura, putini oameni acorda atentie formulei produsului deoarece cred ca sunt toate la fel, dar nu este chiar asa. Cele pe baza de alcool sunt mai agresive la nivelul mucoasei bucale, provocand arsuri si uscaciune.

Exista mai multe tipuri de apa de gura si, in functie de formula lor, ingredientele pot fi sau nu benefice. O alternativa la alcool sunt formulele cu CPC (clorura de cetilpiridiniu), o substanta antiseptica eficienta in prevenirea placii si a gingivitei. Prin urmare, este esential sa verifici etichetele produselor.

  • Apa de gura inlocuieste periajul

Mit. Clatirea completeaza igiena, precum si ata dentara, astfel incat zambetul sa fie protejat. Periajul nu poate fi inlocuit, deoarece este principala modalitate de a elimina placa si resturile alimentare de pe dinti. Rolul apei de gura este prevenirea afectiunilor precum carii, sensibilitate, gingivite sau parodontite.

Produsul este a treia etapa a curatarii bucale, dupa perie si ata, care nu trebuie inlocuite niciodata. Cea mai eficienta metoda ramane combinarea celor trei tehnici.

  • Il pot folosi fara indrumarea dentistului

Mit. Supravegherea de catre un profesionist este foarte importanta! Poti chiar sa faci o cercetare amanuntita asupra celui cel mai bun produs, dar inainte de a-l alege pe cel care va face parte din igiena ta orala, este esential sa ai evaluarea unui stomatolog.

Doar un expert iti va putea indica apa de gura Mouthwash Piuma care corespunde cel mai bine nevoilor tale, asigurandu-te ca achizitionezi produsul corect. De asemenea, medicul dentist va determina doza corecta pentru fiecare pacient, deoarece aceasta poate varia de la persoana la persoana.