Fibra optica este folosita foarte mult in domeniul telecomunicatiilor deoarece este printre cele mai utile permitand transmisia pe arii mai mari. Pierderile sunt mai mici, dar conectarea intre cabluri este mai complexa decat alte tipuri de cabluri.

Lucrul cu fibra optica necesita aparatura speciala, care sa permita conectarea optima si in conditii de siguranta, care pot fi gasite la cei de la Vanzari Electronice Telecoms.

Aparate de sudura

Aparatura speciala de sudura fibra optica marca Fujikura si nu numai, distribuite de cei de la Vanzari Electronice Telecoms au diferite caracteristici esentiale care fac ca durata acestora de viata sa fie mai indelungata. Sunt rezistente la soc, un lucru important avand in vedere conditiile extreme in care se realizeaza deseori aceste conectari si instalatii. Nu se strica din cauza prafului sau a umiditatii avand un grad ridicat de rezistenta la acesti factori.

Dispun de acumulatori tipul Li-ion ceea ce inseamna ca permite sudarea autonoma de pana la 200 de cicluri. Mansoanele se incalzesc intr-un timp foarte scurt si o singura pereche de electrozi permite aproximativ 5000 de suduri. Geanta in care vine aparatul are inclusa o masa de lucru care faciliteaza utilizarea, iar transportul este mult mai usor cu ajutorul acesteia.

Pe site se pot gasi atat aparatele, cat si baterii, electrozi, cabluri sau alte elemente esentiale pentru buna functionare a acestuia. Elementele disponibile pe site-ul vanzari-electronice-telecoms.ro  pot fi indispensabile, pentru a nu ajunge in situatia in care se strica un cablu spre exemplu si trebuie sa inlocuiesti aparatul din cauza ca nu ai elemente de schimb.

Elemente auxiliare

Odata cu achizitionarea unui astfel de aparat de sudura, se pot achizitiona si alte elemente auxiliare care usureaza procesele si organizarea la locul de munca. Optarea pentru niste tragatoare cablu pot indeplini dublu rol. Acestea permit instalarea cablurilor mult mai repede si este foarte usor de transportat.

In aceeasi categorie putem include si varianta de derulator tambur cabluri. Acestea ajuta la o reglare mult mai usoara cu o stabilitate foarte buna, in special daca folosesti un suport pentru tambur.

Orice instalatie trebuie si testata la final de aceea Vanzari Electronice Telecoms pune la dispozitie aparate de masura si testare pentru diferite elemente. Pe langa testarea cablului de retea si marimii electrice, cu aceste aparate se poate testa chiar si umiditatea, temperatura sau distanta.