A sosit momentul sa va cumparati o noua masa si nu stiti ce sa alegeti? Cu siguranta exista un numar important de factori pe care trebuie sa ii analizati cu mare atentie, pentru a va asigura ca faceti alegerea cea mai potrivita.

Cititi pana la final si va promitem ca veti afla ceea ce trebuie sa luati in considerare atunci cand cautati o masa pentru acasa.

 1. Dimensiunile au un rol foarte important

In mod evident, dimensiunile conteaza foarte mult, iar aici dimensiunile spatiului sunt cele mai importante. Daca acestea va permit, puteti alege orice tip de masa fara probleme.

In momentul in care spatiul este unul redus, masa se va alege astfel incat sa se incadreze perfect in spatiul pe care il detineti. Cand spatiul este redus, alegerea unei mese extensibile se poate dovedi a fi o alegere foarte buna.

 1. Forma mesei

Este important sa tineti cont de forma mesei, iar aici mentionam faptul ca puteti alege o masa rotunda, o masa patrata, o masa dreptunghiulara, o masa patrata. De-asemenea, este important de mentionat faptul ca alegerea formei mesei va fi influentata in mod evident de spatiul disponibil.

 1. Tipul mesei

Este de-asemenea necesar sa stabiliti daca alegeti o masa fixa sau daca doriti sa optati pentru o masa extensibila. Daca de obicei aveti multi invitati, este recomandata o masa extensibila. Daca nu, puteti sa va indreptati atentia spre o masa fixa.

 1. Tineti cont de material cand alegeti masa

In momentul in care urmeaza sa alegeti o masa din colectia de mese de la Retroboutique, este recomandat sa tineti cont de calitatea materialului. Trebuie mentionat faptul ca se gasesc atat mese din mdf cat si mese din lemn masiv.

Placa de fibra de densitate medie (MDF) este un produs din lemn artificial. Reziduurile din lemn sunt folosite la fabricarea placii MDF. Are o utilizare pe scara larga in confectionarea mobilierului. Avantajele si dezavantajele fibrelor de densitate medie sunt discutate mai jos.

Avantajele placilor de fibra de densitate medie

Urmatoarele sunt avantajele MDF:

 • MDF are valoare economica pentru oamenii obisnuiti, deoarece este mai ieftin la pret. Deci, este firesc ca persoanele cu buget redus sa aleaga o masa din mdf.
 • MDF salveaza copacii deoarece este format prin procesul de reciclare a lemnului (nu se taie copaci pentru a se face mobilier din mdf, ca in cazul celui din lemn masiv).
 • MDF nu are noduri sau indoituri care deranjeaza suprafata neteda.
 • MDF este rezistent la unele insecte, deoarece unele substante chimice sunt utilizate pentru prelucrarea MDF.
 • Poate fi vopsit si poate avea un aspect la fel ca lemnul real. Deci, poate inlocui locul mobilierului din lemn.
 • Prezentarea pe MDF este mai usoara decat pe lemn.
 • Pentru a oferi MDF un aspect asemanator fatetelor de lemn reale, laminatoarele pot fi atasate cu usurinta la acesta.
 • MDF solid, dens, plat, rigid este o alegere buna in loc de lemn.
 • Are un caracter de prelucrare excelent pentru densitatea sa adecvata.

Dezavantaje ale fibrelor de densitate medie

Urmatoarele sunt dezavantajele MDF:

 • MDF este relativ mai slab decat lemnul. Mobilierul format din MDF nu dureaza mult. Desi MDF este ieftin, pe de alta parte, este considerat a fi o pierdere de bani din moment ce o masa din mdf sau alt obiect de mobilier va fi inlocuit in doar cativa ani.
 • MDF se poate crapa sau diviza in conditii de stres extrem.
 • MDF absoarbe apa mai repede decat lemnul. Deci MDF se poate umfla si toata lumea trebuie sa devina constienta de acest lucru cand opteaza pentru utilizarea MDF.
 • MDF nu este un material in care sa puteti bate cuie si introduce suruburi cu usurinta.
 • MDF contine COV, care contine uree formaldehida, care poate provoca iritatii la plamani si ochi.
 • Praful produs in timpul fabricarii MDF este foarte daunator respiratiei.

Asadar, este lesne de inteles din cele mentionate in randurile anterioare, ca mobilierul iar aici includem si mesele din mdf, sunt mai ieftine in comparatie cu cele din lemn masiv, pot avea un aspect placut ochiului, insa au dezavantajul de a nu fi la fel de calitative (de fapt, mdf este net inferior lemnului masiv).

Cu toate acestea, pentru ca mdf este optiunea mai ieftina, este preferat de catre majoritatea celor cu buget limitat. In schimb, atunci cand cautati mese pentru sufragerie, in mod evident este recomandat sa va indreptati atentia spre mese din lemn masiv.

Acestea sunt mult mai rezistente in comparatie cu mesele din mdf, deci iata un argument solid, impotriva faptului ca sunt mai scumpe. Acestea sunt de-asemenea mai usor de intretinut, si au o durata de viata …. chiar si nelimitata pare putin spus. Aceste mese in cazul in care sunt ingrijite perfect pot dura atat de mult incat sa fie transmise de la o generatie la alta, ceea ce nu se poate vorbi despre mdf.