Camerele de securitate sau supravegherea sunt un sistem de securitate care consta in efectuarea supravegherii prin camere video in diferite locuri sau medii. Este, de asemenea, numit televiziune cu circuit inchis sau CCTV, ceea ce inseamna, prin traducerea sa in limba engleza, „televiziune cu circuit inchis”.

Vezi aici sistem supraveghere cu 4 camere pe stoc si alege o varianta potrivita pentru tine.

Aceasta tehnologie de supraveghere video este utila in special pentru a identifica intrusii sau orice persoana care desfasoara orice activitate necorespunzatoare care pune in pericol integritatea unui loc sau a unei persoane.

Circuitul este compus din una sau mai multe camere de supraveghere care sunt interconectate la monitoare video sau televizoare, care reproduc imaginile surprinse de camere.

Aceste camere fixe permit monitorizarea de la distanta a persoanelor, materialelor si alarmelor dintr-o camera centrala de comanda, din care sunt configurate focalizarea, directia, inclinatia sau vederea panoramica.

In prezent, aceste sisteme pot include vedere pe timp de noapte, termice (in cazul in care aveti camere termice) sau detectarea miscarii.

Utilizarea sa in companii, spatii comerciale, institutii de invatamant, chiar si locuri publice, a crescut in ultimii ani, deoarece acestea permit imbunatatirea securitatii in fiecare spatiu.

De cand se folosesc camerele de securitate?

Camerele de securitate au inceput sa fie folosite ca elemente de securitate in operatiunile militare. Armata germana, in 1942, a fost prima care le-a folosit.

Ceva timp mai tarziu, au aparut generatoare de cadrane care au permis vizualizarea mai multor camere in acelasi timp prin acelasi monitor. Nu cu mult timp in urma, inregistratoarele au fost folosite cu casete video VHS, pana la sosirea erei digitale care a permis inregistrarea pe hard disk-uri si carduri de memorie.

In acelasi timp, camerele au evoluat, imbunatatindu-se in rezolutii, claritate, culoare.

Componente

Circuitul inchis de supraveghere este compus din camerele, in primul rand, care capteaza imaginile in locul protejat. Pe de alta parte, avem monitorul sau videowall-ul, care va permite sa vizualizati imaginile capturate de camera.

Conexiunea care, in acest caz, se datoreaza cablului coaxial, perechii de cupru sau fibrei si, in cele din urma, DVR-ului sau inregistratorului. In multe cazuri, exista un software de control pentru a gestiona inventarul camerelor si inregistratoarelor si configuratia acestora.

Imbunatatiri ale vederii

Primele sisteme de supraveghere video sunt, evident, departe de cele actuale in ceea ce priveste vizionarea. Anterior, acestea au fost realizate prin CCTV, cu camere analogice, cabluri coaxiale si inregistratoare video. Camerele au transmis un semnal unui numar limitat de monitoare printr-o legatura fixa de comunicare intre camere si monitoare. Desigur, alertele automate nu au putut fi trimise.

In prezent, exista inregistratoare digitale cu placa de retea, care asigura vizualizarea camerelor prin PC sau mobil de la distanta. In plus, in functie de model, acestea capteaza imagini termice in intuneric sau imagini iluminate in infrarosu in intuneric, pe care ochiul liber nu le poate vedea.

In prezent, aparitia smartphone-urilor, tabletelor si a marii varietati de dispozitive mobile, a permis accesul si vizualizarea de la distanta de oriunde din lume, lasand vechiul CCTV, doar ca sistem de verificare video.

Importanta camerelor de supraveghere pentru casa ta

Nu cu mult timp in urma, instalarea de echipamente de supraveghere video in casa dvs. ca masura de securitate a fost vazuta ca un efort drastic si costisitor de asumat. In zilele noastre, avand in vedere accesibilitatea tehnologiei, de fapt, NU ai instalat vreo forma de camere video pare o decizie ciudata de luat in calitate de proprietar.

Progresele tehnologice au permis progrese majore (impreuna cu reduceri semnificative ale costurilor) in ceea ce priveste calitatea camerei video, capacitatea de inregistrare si, mai important, accesibilitatea.

Camerele de supraveghere la domiciliu permit proprietarilor de case sa-si vada locuinta in orice moment, din aproape orice locatie. Instalarea acestor camere de supraveghere in casa ta este o miscare inteligenta din multe motive si aici am evidentiat cateva dintre cele mai importante mai jos.

Simpla prezenta a unei camere in aer liber poate descuraja infractorii, dar este extrem de periculos sa te bazezi pe camere false, deoarece hotii experimentati ii pot observa de obicei de la o mila departare. In cele mai multe cazuri, hotii vor urmari o casa inainte de a o jefui, iar daca observa camerele instalate de un sistem de alarma profesional, cel mai probabil vor renunta la tentativa de spargere.

De asemenea, daca sunteti victima unei spargeri, camerele de luat vederi vor inregistra incidentul si vor ajuta la capturarea criminalului si returnarea bunurilor dumneavoastra furate.

In cazul in care are loc o spargere, camerele dumneavoastra de securitate instalate profesional vor fi inregistrat incidentul la inalta definitie. Politia poate folosi aceste videoclipuri si imagini pentru a captura vinovatul, pentru a preveni viitoarele crime si pentru a va returna articolele.

Camerele de securitate nu se limiteaza la protectia unei case, ele va pot permite, de asemenea, sa va verificati copiii in timp ce sunteti la serviciu. Adesea, familiile cu parinti care lucreaza se afla intr-o situatie dificila cand copilul lor iese de la scoala la mijlocul dupa-amiezii. Cu un sistem de securitate cu camere, un parinte isi poate verifica oricand copiii de la serviciu, folosind functia de monitorizare de la distanta a sistemului.