Ce este ISO 9001?

ISO 9001 este definit ca standardul recunoscut la nivel international pentru sistemele de management al calitatii (SMC). Este cel mai utilizat standard QMS la nivel mondial, cu peste 1 milion de certificate emise in peste 178 de tari. ISO 9001 ofera un cadru si un set de principii pentru a asigura o abordare logica a gestionarii organizatiei dvs., care satisface clientii si partile interesate. Pentru a simplifica acest lucru, certificarea ISO 9001 ofera baza pentru dezvoltarea unor procese si personal eficiente care au ca rezultat produse si servicii eficiente, care necesita mult timp.

Cheia unei afaceri de succes este controlul robust al calitatii. Daca doriti ca operatiunile dumneavoastra sa prospere, baza de consumatori potentiali trebuie sa aiba incredere ca produsele si serviciile oferite de compania dumneavoastra indeplinesc sau depasesc asteptarile.

ISO 9001 este o modalitate rapida si usoara de a demonstra consumatorilor ca organizatia dumneavoastra depune eforturi si eforturi pentru a se asigura ca produsele si serviciile dumneavoastra sunt la cel mai bun nivel. Vezi mai multe detalii pe site-ul certificareiso.ro.

Unul dintre beneficiile ISO 9001 este cadrul sau flexibil. Nu spune potentialului consumator care este cel mai bun mod de a-si desfasura activitatea, cu toate acestea, certificarea verifica daca o anumita afacere respecta standardul ISO 9001 pentru sistemele de management al calitatii. De asemenea, verifica daca metoda de fabricare a produsului sau de furnizare a serviciului a fost conceputa pentru a asigura un rezultat de inalta calitate pentru client.

ISO 9001 stabileste standardul international pentru organizatiile care doresc sa indeplineasca sau sa depaseasca valorile de control al calitatii. In acelasi timp, ajuta consumatorii sa diferentieze companiile, facilitand alegerea furnizorilor. Aceasta face acest lucru printr-o identificare a bunelor practici pentru fiecare sector, standardizarea acestor practici si promovarea conformitatii.

Ce sunt certificatele ISO si pentru ce sunt acestea?

Certificatele ISO sunt documente care certifica faptul ca o anumita companie respecta scrisoarea cu un standard ISO. In acest fel, se demonstreaza ca standardele impuse de aceasta legislatie au fost puse in aplicare in mod adecvat. Acesta este un aspect important ca, atunci cand este aplicat, compania sa obtina o mare diferentiere in ceea ce priveste concurenta.

Aceste tipuri de certificate dovedesc ca compania este intr-adevar competenta si de incredere, astfel incat sa atraga increderea atat a clientilor, cat si a altor segmente de public: furnizori, investitori etc. In plus, detinerea certificatelor ISO ofera companiilor posibilitatea de a realiza strategii mai ambitioase si mai competitive.

Beneficiile certificatelor ISO

In ceea ce priveste beneficiile de a fi in posesia acestui tip de certificate, cel mai important si remarcabil este faptul ca imaginea de brand este favorizata, atat pentru clienti, cat si pentru societate. Astfel, productivitatea creste, cu o orientare clara spre inovare si imbunatatire continua. Desigur, diferitii agenti ai mediului companiei, cum ar fi clientii, furnizorii si administratiile publice, le sporesc increderea in companie.

Un alt dintre marile beneficii ale detinerii certificatelor ISO este ca luarea deciziilor este mult simplificata. Si, in cele din urma, acele companii care au acest tip de acreditare isi vad cifra de afaceri crescand, deoarece sunt prezentate ca companii de incredere.

Tipuri de certificate ISO

  • ISO 9001: ISO 9001stabileste orientarile pe care trebuie sa le indeplineasca un bun sistem de management al calitatii. Acesta garanteaza ca societatea se angajeaza sa mentina anumite standarde de calitate care sunt conforme cu standardul. Atat bunurile, cat si serviciile oferite de companie sunt examinate pentru a certifica calitatea acestora. In acelasi mod, procesul de productie este, de asemenea, analizat in detaliu, cautand o imbunatatire continua.
  • ISO 140001: in domeniul managementului de mediu, certificatul de 140001 garanteaza implementarea corecta a sistemului de management de mediu. Certifica faptul ca societatea acorda atentie respectului pentru mediu, minimizand impactul activitatii productive asupra acestuia.
  • ISO 5001: acest standard se invarte in jurul sistemului de management al energiei. Se asigura ca o companie utilizeaza in mod responsabil energia in timpul procesului de productie, incercand sa obtina eficienta energetica.
  • ISO 27001: Acest standard se bazeaza pe sisteme de management al securitatii informatiilor. Stabileste ca societatea nu incalca niciun standard de securitate in ceea ce priveste manipularea informatiilor.
  • ISO 22301: se asigura ca sistemul de management al continuitatii afacerii a fost implementat in mod corespunzator. Acesta stabileste ca societatea a identificat potentialele amenintari si a ajuns la calea de a-si consolida capacitatea. Prin urmare, riscul ca societatea sa fie compromisa intr-un fel este minim.
  • ISO 39001:acest standard ISO se refera la masurile care trebuie puse in aplicare pentru a asigura o siguranta adecvata in traficul rutier. Prin urmare, demonstreaza ca societatea are un interes in cresterea sigurantei rutiere.
  • ISO 45001: certifica conformitatea cu standardele stabilite ale sistemelor de management al sanatatii si securitatii in munca. In acest fel, compania certifica faptul ca siguranta si sanatatea operatorilor este perfect supravegheata, avand grija de toate detaliile legate de aceasta.