Prin cumpararea unei locuinte, faceti o investitie. Daca nu doriti sa ramaneti in noua voastra proprietate mai mult de cativa ani, este posibil sa va ganditi deja sa o revindeti!

Intr-adevar, investitia in cumpararea unui apartament sau a unei case poate fi profitabila pe termen scurt: dupa cativa ani puteti vinde proprietatea si castiga suficient pentru a cumpara una mai mare, de exemplu un apartamente de vanzare 2 camere Craiova. In acest fel, puteti acumula treptat un capital care, probabil, va creste mai mult decat daca ar fi investit in conturi de economii cu dobanda mica. Iar daca intentionati sa va cumparati o casa de familie, odata ce creditul este achitat nu va trebui sa platiti nicio rata lunara! O modalitate buna de a va asigura o pensie prospera.

In cele din urma, cumpararea unei case sau a unui apartament poate fi luata in considerare si in scopul de a lasa mostenire proprietatea urmasilor dumneavoastra. In acest fel, puteti alege sa le transmiteti copiilor vostri un bun imobiliar.

Cumpararea unui apartament reprezinta un angajament financiar pentru mai multi ani. Prin urmare, este important sa faceti un pas inapoi de la aceasta decizie, mai ales daca este prima achizitie. Iata care sunt cele cateva sfaturi fundamentale pe care trebuie sa le luati in considerare pentru ca achizitia apartamentului vostru sa fie un success.

Nu platiti chiria din buzunar

Majoritatea persoanelor care detin in proprietate resedinta principala au recurs la credite imobiliare. A deveni proprietar inseamna sa platesti lunar rate ipotecare in loc de chirie, a carei valoare este revizuita periodic in sus. In prezent, daca ramaneti in locuinta voastra timp de 3-4 ani, cumpararea unei proprietati este mai profitabila decat inchirierea. In anumite zone, unde preturile se indeparteaza treptat de puterea medie de cumparare, va trebui sa mai asteptati cativa ani: in jur de 10 ani.

Este profitabil pentru tine?

Pentru a sti daca cumpararea unui apartament sau a unei case este sau nu profitabila pentru voi, trebuie sa faceti un bilant al situatiei voastre financiare. In cazul in care pretul proprietatii este accesibil pentru voi, urmatorul pas este sa comparati daca ar fi mai avantajos pentru voi sa inchiriati apartamentul in loc sa-l cumparati. Daca intentionati sa locuiti acolo timp de mai multi ani, intrebarea este rezolvata: mergeti acolo! In cazul unui apartament, locatia este cea care va adauga valoare proprietatii.

Profitati de un mediu favorabil pentru cumpararea de proprietati

Ratele dobanzilor sunt in prezent deosebit de scazute, aproape de cele mai scazute niveluri din istorie. Prin urmare, puteti imprumuta la mai putin de 2% sau chiar la mai putin de 1% pentru cele mai bune aplicatii. Acest lucru inseamna ca puteti reduce semnificativ costul total al achizitiei, optimizand in acelasi timp ratele lunare de rambursare.

Rata unui credit imobiliar poate varia in functie de institutia de creditare, de regiune sau de perioada de timp in care sunteti indatorat. Daca va ganditi sa detineti o casa sau un apartament, nu ezitati sa va pregatiti finantarea proprietatii sau sa va informati despre diferitele sisteme de proprietate imobiliara.

Tipuri de case existente acum

Float house este un termen canadian si american pentru o casa pe un plutitor (pluta). In tarile occidentale, barcile casei tind sa fie fie detinute in mod privat, fie inchiriate turistului, iar pe unele canale din Europa, oamenii locuiesc in barci case pe tot parcursul anului. Exemple in acest sens includ, dar nu se limiteaza la, Amsterdam, Londra si Paris.

O iurta traditionala (din limbile turcesti) este un cort portabil, rotund, acoperit cu piei sau pasla si folosit ca locuinta de mai multe grupuri nomadice distincte din stepele Asiei Centrale. Structura consta dintr-un ansamblu inclinat sau zabrele din lemn sau bambus pentru pereti, un toc de usa, nervuri (stalpi, capriori) si o roata (coroana, inel de compresie) eventual indoita la abur.

Structura acoperisului este adesea autoportabila, dar iurtele mari pot avea stalpi interiori care sustin coroana. Partea superioara a peretelui de iurte autoportante este impiedicata sa se raspandeasca prin intermediul unei benzi de tensionare care se opune fortei nervurilor acoperisului. Iurtele moderne pot fi construite permanent pe o platforma de lemn; pot folosi materiale moderne, cum ar fi cadru din lemn curbat cu abur sau cadru metalic, panza sau prelata, cupola din plexiglas, cablu de sarma sau izolatie radianta.

O cocioaba (sau, in unele zone, baraca) este un tip de adapost sau locuinta mic, adesea primitiv sau rudimentar in proiectare si constructie.

O casa de expozitie, numita si o casa model sau o casa de afisare, este un termen pentru o versiune a caselor prefabricate sau a caselor dintr-o subdiviziune.  Acestea sunt utilizate pe dezvoltarile nou construite pentru a arata spatiul de locuit si caracteristicile caselor disponibile. Casele de spectacol sunt adesea construite in asa fel incat sa poata fi vandute ca orice alta casa si, ca atare, sunt conectate la cabluri electrice si telefonice si au sisteme de apa functionale.