Recunoaste, nu este nimic mai enervant decat sa ai o eliminare capricioasa a apelor reziduale intr-o casa. Cu totii avem dreptul sa beneficiem de acest minim, chiar daca nu este primul lucru pe care il verifici atunci cand vizitezi o casa.

Dupa verificare, s-ar putea sa descoperi ca problema provine din faptul ca reteaua de canalizare este situata deasupra conductelor de scurgere ale casei tale. Solutia va fi apoi instalarea unei pompa drenare apa curata si murdara cu flotor Alpin Profi 900w, capacitate 14000l/h.

Inainte de a incepe achizitionarea unui astfel de sistem, iata cateva sfaturi pentru a face alegerea corecta specificand ce este o pompa de drenare a apelor uzate, avantajele sale, dar si dezavantajele sale.

Definitia unei pompe de drenare a apelor uzate

Pompa pompa de drenare a apelor uzate permite evacuarea intregii ape sub nivelul canalelor. Aceasta este in principal apa murdara menajera de la chiuvete, o masina de spalat sau toalete sau o instalatie sanitara noua situata la o distanta care nu mai permite curgerea apelor uzate datorita gravitatiei simple.

De asemenea, poate fi apa dintr-o pivnita susceptibila de inundatii in caz de ploi abundente.

Pus astfel, pare usor de rezolvat si probabil de instalat. Nu este, deoarece acest tip de dispozitiv este destul de sofisticat.

In mod ideal, aceasta pompa este instalata sub pamant intre casa ta si canalizare. Pentru functionarea sa, va fi necesar sa te gandesti la conectarea la reteaua electrica.

Daca ai o fosa septica, instalarea se poate face intre aceasta si canalizare. Marele avantaj al acestei solutii este ca nu trebuie sa platesti pentru ca un maistru sa vina si sa goleasca groapa in mod regulat.

Care sunt principalele avantaje ale instalarii unei pompe de drenare a apelor uzate?

Din ce in ce mai multi proprietari instaleaza acest tip de pompa, deoarece ofera multe avantaje:

Avantajul cel mai evident este, desigur, ca faciliteaza evacuarea apelor uzate datorita unui sistem care combina actiunea de pompare a apei din casa ta si cea de propulsare a acesteia catre canalizare.

Este un sistem care nu necesita interventia umana pentru a functiona, se porneste automat de indata ce ajunge apa.

Pompa face posibila recastigarea confortului asteptat intr-o casa, si anume, de a beneficia de un debit normal de apa uzata.

Pompele de bazin au o durata de viata de cateva decenii, insa necesita intretinere regulata. Vei vedea ca acesta din urma se face foarte usor si nu necesita interventia unui profesionist.

Care sunt dezavantajele?

Tocmai am discutat unul dintre ele, intretinerea acestuia, dar primul este pretul si al doilea instalarea acestuia.

Echiparea unei pompe de drenare a apelor uzate are un cost uneori cam mare.

Instalarea sa necesita abilitati tehnice care nu sufera de improvizatie. Este mai bine sa apelezi la un profesionist care va sti unde sa-l plaseze pentru a-si optimiza functionarea si, mai presus de toate, ii va asigura etanseitatea, care, asa cum vei intelege cu usurinta, nu poate fi decat impecabila. In plus, apa si energia electrica nu se amesteca bine si stiind cum sa traga o linie de la tabloul electric.