Materialele de constructie joaca un rol important in estetica cladirilor, dar mai presus de toate ele definesc calitatea locuintelor. Printre avantajele caselor de constructii noi, se remarca posibilitatea de a utiliza tehnici si materiale de inalta calitate, durabile, care reprezinta o mare eficienta energetica. Prin prioritizarea calitatii si eficientei sale, creste semnificativ durabilitatea materialelor si a finisajelor.

In acest articol va spunem cum o noua casa de constructii poate fi mai profitabila decat una la mana a doua datorita materialelor care rezista uzurii produse de trecerea timpului si a climei si care presupun o economie de energie. Vezi aici teava patrata este utilizate in diferite constructii mici.

Izolatie exterioara

O buna izolare exterioara pregateste fatada pentru a rezista la vreme rea si reduce pierderile de caldura prin pereti si ferestre. Este principala masura pentru economisirea energiei in case.

In materialele se foloseste de obicei si izolatie termica si mortar rezistent la apa. Mortarul rezistent la apa este rezistent la apa si isi mentine aspectul si proprietatile, in ciuda vremii. Sustine absorbtia umiditatii din sol si previne formarea umiditatii si a petelor.

Un strat bun de izolatie termica minimizeaza pierderile de caldura in timpul iernii si castigul in timpul verii, precum si protejarea tevilor, de asemenea. In acest fel, consumul de incalzire si aer conditionat va fi redus.

Potrivit datelor Institutului pentru Diversificarea si Economisirea Energiei (IDAE), in tari din Europa precum Spania de exemplu, incalzirea si apa calda reprezinta aproape 66% din consumul total de energie al gospodariilor. Prin urmare, izolarea este esentiala atunci cand vine vorba de reducerea consumului si a impactului negativ asupra mediului.


Importanta ferestrelor

Pierderile de energie pot aparea si prin ferestre. O masura buna pentru a evita acest lucru este instalarea ferestrelor cu geam dublu- termic.

Ferestrele cu geam dublu sunt compuse din doua sau mai multe foi de sticla separate printr-o camera de aer. Nu numai ca ofera o izolare termica mai mare, dar, de asemenea, protejeaza mai bine de zgomotul din exterior.

Ruperea podului termic consta in impiedicarea fetei interioare si exterioare a ferestrei sa fie in contact, pentru a evita transferul de energie intre ele. Pentru a face acest lucru, un material neconductor este intercalat, ceea ce reduce foarte mult pierderile de caldura.

Desigur, toate aceste masuri reprezinta economii pe termen lung. Prin utilizarea mai eficienta a aerului conditionat, vom cheltui mai putin pe incalzire si aer conditionat, reducand astfel factura la energie electrica.


Calitate in interior

De la podele pana la tavane, fiecare detaliu al casei trebuie sa fie functional, precum si confortabil.

O usa frontala de securitate este cel mai bun element pentru a va proteja casa. Veti putea gasi usi cu incuietori de securitate in trei puncte si alte protectii de intrare. In plus, in multe dintre promotiile magazinelor puteti personaliza finisajul usilor de interior.

Plafoanele false, disponibile si existente pe piata, sunt excelente izolatoare termice si acustice. Prin reducerea inaltimii incaperilor, spatiul care trebuie conditionat este mai mic, deci economiseste si consumul de energie. In plus, acestea reduc ecoul si ofera o rezistenta mai mare la umiditate si foc, prin mentinerea unei protectii mai bune a instalatiilor electrice.

Istoria materialelor de constructii

Storia arhitecturii este si istoria materialelor de constructie. Frank Lloyd Wright a scris: „Natura materialelor folosite in constructii este inerenta naturii adevarate a oricarei cladiri bune, adica a tipului de constructie pe care il numim Arhitectura”. El a continuat spunand ca o casa „va glorifica materialul din care este compusa”.

Studierea materialelor de constructie antice ne permite sa intelegem cat de departe a ajuns societatea noastra si cum s-au schimbat de-a lungul timpului criteriile de alegere a acestor materiale.

In prezent, vorbim despre rezistenta la solicitari mecanice, proprietati de izolare termica si fonica, sarcini de rupere, rezistenta la imbatranire. si asa mai departe, pana la evaluarea rezistentei la foc a materialelor de constructie, a transmisiei si a altor detalii mai mult sau mai putin fundamentale.

In Antichitate, singurele materiale de constructie disponibile erau cele oferite de natura. Cand omenirea s-a format pentru prima data in triburi, oamenii aveau tendinta de a construi sate mici cu colibe simple din lemn acoperite cu piei de animale. In perioada paleolitica, acestea erau structuri elementare, oferind o protectie minima impotriva intemperiilor.

In perioada neolitica, pe masura ce conditiile climatice s-au inrautatit, omul a fost nevoit sa exploateze principalul material de constructie din jurul sau – lemnul – intr-o varietate de moduri, folosindu-l pentru a construi colibe mai solide, cu acoperisuri adevarate, si structuri ridicate pe gramezi, din care urme. A fost gasit.

Abia la sfarsitul epocii bronzului, in jurul mileniului al III-lea i.Hr., piatra a inceput sa fie luata serios in considerare ca material de constructie: stim acest lucru din edificii precum Stonehenge si, bineinteles, Piramidele, care au fost facute din blocuri extrem de grele de granit.