Gradinita poate fi o experienta traumatizanta pentru unii copii. Atunci cand este timpul ca, copilul vostru sa intre in clasa, este posibil sa existe unele probleme care fac dificila adaptarea. De aceea, dorim sa va ajutam sa faceti fata acestei prime incercari de la gradinita, oferindu-va sfaturi despre cum sa va pregatiti copilul.

De ce sa iti duci copilul la gradinita?

In fine, la prima vedere, pare ca prima zi de gradinita este un proces de adaptare complicat, dar nu disperati. Intr-adevar, nu uitati ca multi parinti simt un anumit nivel de anxietate atunci cand se confrunta cu situatii noi alaturi de copilul lor.

Ati putea incerca sa va imaginati cum vede copilul vostru viata in aceasta etapa de dezvoltare. Ajutati-i sa integreze noi orizonturi in viata lor. Ei trebuie sa stie ca nu sunt lasati in urma la gradinita. In cele din urma, ei trebuie sa vada acest lucru ca pe o noua rutina care trebuie inclusa in viata lor de zi cu zi.

Explica-i copilului tau unde va merge si cum este gradinita

Chiar daca inca va vedeti copilul ca pe un copil foarte mic, trebuie sa ii explicati totul. Creati un mediu previzibil pentru copilul vostru, care ii va oferi liniste sufleteasca. Este mai bine pentru ei sa stie de ce ii duceti acolo, ce vor face si ce vor gasi la GradinitaEquilibrum.ro.

Beneficiile unei bune adaptari

Prin asigurarea unui mediu sigur inainte de a incepe gradinita, copilul vostru va putea conta pe multe avantaje personale. In plus, le vor folosi cu siguranta in viitor. Acestea sunt beneficiile de care se va bucura:

  • Increderea in sine. El va putea sa faca fata fara teama unor situatii noi. In plus, va avea incredere in propria capacitate de adaptare.
  • Copilul vostru va invata sa faca fata la orice ii arunca viata fara a fi nevoit sa apeleze sistematic la cineva care sa-i spuna ce sa faca. Ii veti educa intr-o dinamica care le va permite sa aiba propria lor putere de decizie. In plus, el va fi un copil care se va simti mai confortabil cu autonomia si independenta sa.
  • Gestionarea emotiilor. Este esential ca, copilul vostru sa va poata spune ce simte fara a fi judecat sau reprimat. Invatandu-i ca sunteti acolo pentru a-i asculta, ii veti transforma intr-un adult increzator. In plus, ei vor fi liberi de sentimente si vor putea sa le gestioneze mai bine.
  • La gradinita se invata empatia. In calitate de parinti, aveti un rol fundamental in a va ajuta copilul sa inteleaga ce poate insemna aceasta calitate. Intr-adevar, faptul de a sti cum sa recunoasca propriile sentimente si pe cele ale altora il va ajuta in viata de zi cu zi in general.

Cateva lucruri pe care copilul tau le va invata la gradinita

Micutul vostru creste si se pregateste sa inceapa gradinita. Dar ce anume va invata? Ce aptitudini va dezvolta el sau ea? Primii ani de scoala ai micutului vor fi o perioada de descoperiri si de experiente noi pentru voi si pentru el. Este o perioada de dezvoltare sociala, emotionala, fizica si intelectuala enorma, care s-ar putea sa va surprinda. Abilitatile si cunostintele pe care le va dobandi, cum ar fi sunetul literei A sau cum sa adune 1+1, va pot parea simpliste, dar vor pune bazele unei vieti intregi de invatare.

Ce spun studiile despre educatie?

Un  beneficiu evident al educatiei bilingve este cresterea oportunitatilor in forta de munca. Un articol pentru Chicago Tribune raporteaza ca a existat o cerere in crestere pentru educatie bilingva incepand de la o varsta frageda, partial din cauza cererii de angajati bilingvi. Mai exact, articolul noteaza ca urmatoarele industrii cauta persoane care vorbesc mai multe limbi: asistenta medicala, educatie, servicii pentru clienti, guvern, finante, tehnologia informatiei, servicii sociale si aplicarea legii.

Un program bun de educatie fizica poate pregati un copil pentru o viata intreaga de obiceiuri sanatoase. Cand eram in scoala elementara, imi amintesc ca am intrebat ce rost avea orele de gimnastica. Pana cand eram in liceu, mi-am dat seama ca ora de gimnastica era una dintre cele mai importante cursuri pe care le-am luat vreodata.

In ultimul an, am luat o clasa de forta si conditionare si m-a pregatit pentru o viata intreaga de a-mi trata bine corpul prin exercitii fizice si o nutritie adecvata. Fara aceasta clasa, m-as fi pierdut prima data cand am intrat intr-o sala de sport din campusul meu.

Educatia fizica nu este importanta doar pentru copiii mai mari; chiar si la nivel prescolar, este o parte esentiala a zilei scolare. Petreceti timp in preajma oricarui copil mic si va veti da seama ca nu poate sta nemiscat mult timp. Cu atata energie si entuziasm pentru explorarea lumii, ei trebuie sa-si mentina corpurile in miscare. Un studiu din Jurnalul de Pediatrie si Sanatatea Copilului a constatat ca educatia fizica a crescut atat activitatea fizica totala, cat si activitatea fizica moderata pana la viguroasa la copiii prescolari.