Gazduirea web in limba engleza este cunoscuta sub numele de Hosting, acest cuvant inseamna hosting, care poate fi definit ca spatiul in care poate fi gazduit cineva sau ceva.

Termenul este aplicat in domeniul informaticii si este folosit in principal pentru a se referi la spatiul in care este gazduit un anumit site web cu obiectivul principal ca acesta sa poata fi apoi vizibil de catre toti acei oameni care doresc atunci cand folosesc internetul. https://www.hostclub.ro/  este un loc potrivit din care sa iei gazduirea web.

Ce este gazduirea web?

Gazduirea web este un tip de serviciu care este oferit utilizatorilor printr-un spatiu virtual cu scopul de a stoca diferite tipuri de informatii sub forma de imagini, fisiere sau videoclipuri.

Caracteristicile unei gazduiri web

Cele mai reprezentative caracteristici ale unei gazduiri web sunt urmatoarele:

 • Majoritatea gazdelor web ofera un certificat SSL, dar nu este intotdeauna gratuit.
 • De obicei, au diferite mijloace de securitate in plus fata de parola, de exemplu, jurnale de acces, blocare IP, firewall si altele.
 • Trebuie sa furnizati un domeniu si webmail-ul corespunzator.
 • Gazduirea web poate efectua copii de rezerva din cand in cand.
 • Gazduirea web este compatibila cu o mare varietate de sisteme de operare, cum ar fi Windows, Linux sau Mac.
 • Acest tip de serviciu se bazeaza pe viteza de incarcare si descarcare, cu alte cuvinte, viteza cu care utilizatorul bunului hosting isi poate incarca informatiile.
 • Vitezasa depinde, de asemenea, de cantitatea de informatii stocate.
 • Gazdele webofera clientilor lor servicii adecvate pentru clienti, inclusiv chat-uri, apeluri sau e-mailuri in cazul oricarui tip de problema tehnica.

Pentru ce este vorba?

Web hosting oh web hosting este un serviciu care serveste in principal pentru utilizatorii care folosesc Internetul pentru a avea un sistem de stocare pentru informatii, clipuri video, imagini sau continut care pot fi gasite prin intermediul web. Acesta este motivul pentru diferite site-uri web pot fi intotdeauna gasite online si, de asemenea, sa fie disponibile in orice moment.

Tipuri de gazduire web

Exista mai multe tipuri de gazduire web, care va depinde intotdeauna de ceea ce utilizatorul are nevoie pentru a crea si cantitatea de informatii de care au nevoie pentru a stoca. Urmatoarele sunt tipuri de gazduire web:

 • Gazduire partajata gratuita: Este utilizata in principal de persoanele care incep in domeniul web design-ului sau atunci cand incepeti cu un proiect. Ei au dezavantajul ca serviciul este redus in timp si principalul lor avantaj este ca nu ar trebui sa platiti bani pentru utilizarea acestuia.
 • Gazduire partajata: Acest tip de gazduire web este una dintre cele mai frecvente, in principal pentru ca preturile lor sunt destul de rezonabile si accesibile si, de asemenea, pentru ca ofera mii de Gb de transfer lunar. Au in jur de 300 Gb de spatiu si peste 2500 de adrese de e-mail. Este important sa mentionam ca are unele probleme de securitate, deoarece exista un numar mai mare de clienti pe server.
 • Gazduire profesionala: Este un tip de gazduire care are capacitatea de a putea partaja cPanel si curba scurta de invatare a gazduirei partajate cu resursele, puterea si performanta VPS.

De ve sa iti faci un site rapid

Fiecare companie de astazi vrea sa-si incante vizitatorii site-ului, oferind o experienta excelenta pentru utilizator. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, utilizatorii devin rapid nerabdatori; majoritatea dintre ei nu sunt pregatiti sa astepte nici macar doua secunde pana se incarca site-ul web.

O viteza mica a site-ului descurajeaza utilizatorii si acestia vor trece la concurenta dvs. daca nu sunt multumiti de viteza paginii dvs. Cu acest comportament al cumparatorilor care evolueaza rapid, nu se poate risca sa treaca cu vederea importanta vitezei site-ului.

Mai jos sunt mentionate cateva fapte legate de motivul pentru care viteza site-ului web este importanta, ceea ce va va ajuta sa intelegeti de ce viteza paginii joaca un rol important in indeplinirea standardelor de performanta a site -ului web:

 • Timpul mediu de incarcare a paginii site-ului web a fost de 5 secunde in 2016.
 • Aproximativ 40% dintre utilizatorii de internet sunt cel mai probabil sa abandoneze un site web, iar incarcarea va dura mai mult de 3 secunde.
 • Aproape 50% dintre utilizatori se asteapta ca un site web sa se incarce in 2 secunde sau mai putin.
 • 70% dintre utilizatorii care considera ca viteza site-ului dvs. este scazuta, cel mai probabil, nu se vor mai intoarce niciodata pe site-ul dvs.
 • Aproape 45% dintre utilizatori vor impartasi altora experienta lor slaba cu viteza paginii si incarcarea site-ului

Viteza paginii sau viteza site-ului inseamna cat timp dureaza un browser pentru a incarca pagini web complet functionale de pe orice site.

Site-urile web sau paginile care necesita timp pentru a se incarca intr-un browser pot ajunge sa alunge utilizatorii. In acelasi timp, site-urile web care se incarca rapid vor primi mai mult trafic web, rezultand rate de conversie mai bune.