Dacă dorești să lucrezi profesional cu lemnul, mai devreme sau mai târziu vei avea nevoie de un fierăstrău circular cu masă pentru tâmplărie Scheppach HS1200. Este instrumentul potrivit pentru tăierea rapidă și precisă a panourilor din lemn, a laminatului și multe altele. Un ferăstrău de masă este o mașină staționară.

Există o lamă de ferăstrău instalată permanent în mijlocul unei mese și este acționată de un motor puternic. Îți vei ghida piesa de prelucrat uniform prin lama de ferăstrău, care se rotește circular. Acest lucru permite efectuarea rapidă și foarte eficientă a tăierilor lungi și drepte, precum și a tăierilor în serie.

Cu ferăstrăul de masă, se face distincția între dispozitivele de bază și cele profesionale, fiecare cu echipamente și game de prețuri diferite.

Ce poți face cu un fierăstrău circular cu masă pentru tâmplărie Scheppach HS1200?

Cu lamele ferăstrăului potrivite, poți prelucra toate tipurile de lemn rapid și eficient, indiferent de tipul lemnului. În plus, modelele cu o gamă largă de performanță și echipamente, sunt oferite în toate gamele de prețuri inimaginabile.

Varietatea de utilizări și flexibilitatea aproape că le fac instrumente universale pentru amatori și meșteri pentru tăierea rapidă și grosieră a buștenilor în producția de lemn de foc, pentru  tăieri cherestea, laminat și multe altele în tâmplărie și ateliere de tâmplar, pentru prelucrarea precisă a lemnului în construcția de machete și mobilier.

De asemenea, sunt deosebit de potrivite pentru tăieturi lungi și drepte, precum și pentru tăieturi în unghiuri diferite. Datorită opritorilor și șinelor de ghidare, poți obține o precizie bună la o viteză mare de tăiere. Mai ales cu multe tăieri în serie secvențiale de piese de aceeași dimensiune din nou și din nou, un ferăstrău de masă își poate exploata pe deplin avantajele față de alte modele de ferăstrău.

Tăieturi lungi și drepte

Cu un ferăstrău de masă poți realiza tăieri foarte drepte și uniforme pe o lungime mare, deoarece diametrul lamei de ferăstrău circular este extrem de mare, între 250 și 350 de milimetri, spre deosebire, de exemplu, de un ferăstrău cu bandă sau cu ferăstrău cu o grosime a benzii de numai 2 până la 25 de milimetri.

Cu opriri fixe ai, de asemenea, suficient ghidaj pentru a deplasa piese mai lungi prin lama ferăstrăului într-un mod controlat.

Tăieturi în serie

Un ferăstrău de masă este perfect pentru tăieturile în serie. Datorită opritoarelor închise, poți oricând să poziționezi piesa de prelucrat exact la fel și astfel, poți obține orice număr de tăiere cu dimensiuni identice. Acest lucru este extrem de practic, printre altele, atunci când tai laminat și parchet, grinzi și cherestea de construcție, precum și benzi. Cu un ghidaj de tăiere, poți aplica acest principiu și unui număr infinit de tăieturi în unghi – mai bine decât cu un ferăstrău de tăiere.

Mai multă eficiență și viteză

În ceea ce privește viteza de tăiere, un ferăstrău de masă este superior tuturor celorlalte tipuri de ferăstraie. Acest lucru se datorează combinației dintre puterea motorului, metoda de funcționare și lama ferăstrăului.

Indiferent de materialul pe care îl ai pe masa ta, cu puțină practică și setările corecte ale dispozitivului, vei obține o viteză uimitoare și o eficiență bună de lucru.