Brașovul, orașul de la poalele Tâmpei. Un oraș nu prea mare, dar cu atât de multe lucruri de oferit. Vorba proverbului, esențele tari se țin în sticluțe mici. Atât de multe activități, oportunități, priveliști, încât ți-ai dori să le încerci pe toate. Mă întreb oare dacă cei ce locuiesc în acest oraș se bucură și prețuiesc cu adevărat toata aceasta bogăție în care au prilejul sa trăiască.

Sa fii turist în Brașov este fascinant.  Fie ca alegi vara pentru a vizita acest oraș sau iarna, tot timpul mai rămâne ceva de făcut pentru data viitoare. Tocmai de aceea iubesc să ajung ori de cate ori am ocazia în micuțul oraș din inima țării.

Vara trecută, am trăit una dintre experiențele mele dragi în acest oraș. Într-o escapadă de câteva zile la munte, am plănuit împreună cu familia să ieșim să ne plimbăm prin natură. Acesta era unicul plan, plimbare prin păduri, parcuri, luminișuri și eventual un picnic pe o pajiște însorită. Sătui cu toții de aglomerația urbană, dar totuși dependenți de confortul oferit de orașe, am ales să venim în Brașov. În fond, unde mai găsești un oraș care să aibă un munte fix în centrul acestuia.

Cu bagajele făcute și dornici de aventuri, ne-am urcat în mașină dimineața devreme, pentru a ajunge cât mai repede la destinație și pentru a ne bucura de mama natura și de toată magia cu care ne învăluie mereu.

Cine se trezește de dimineață, departe ajunge, iar dacă pleci la relaxare nu vei căsca toată ziua. Avantajul să pleci foarte devreme este că scapi de traficul infernal. Chiar și drumul de la București la Brașov este liber noaptea, dacă știi când să pleci.

Astfel, cat ai clipi, am ajuns la destinație. Aveam să aflu atunci că voi trăi în acea mini vacanță doua experiențe cu adevărat deosebite.

Cutreierând aleile înguste și pădurea ce ne înconjura, am ajuns la Pietrele lui Solomon, o locație atât de specială și de magică, ce nu poate fi redată în cuvinte. Trebuie să simți energia locului pentru a înțelege cu adevărat cum este sa ajungi acolo.  Și cum oamenii buni se adună în locuri speciale, am ajuns să cunoaștem o altă familie și din vorbă în vorbă am aflat că am șansa să îmi iau doza de adrenalină de care sunt atât de dependentă chiar și în această vacanță relaxantă. Am aflat că pot zbura cu parapanta la Bunloc. Nici nu îți poți închipui ce mare mi-a fost bucuria când am sunat și mi-am făcut o rezervare pentru zbor, chiar în următoarea zi.

Atât de încântată am fost de toate poveștile pe care le-am auzit, încât nici nu am realizat că apusul era aproape. Am plecat cu toții de la Pietrele lui Solomon, către cazarea pe care am ales-o pentru această escapadă. Aici aveam să descopăr cea de-a doua experiență fantastică ce mă aștepta și anume Brasov Sweet Retreat. Atât de tare ne-am îndrăgostit de această cazare încât, ori de câte ori ne întoarcem la Brașov, venim aici. Cum ai putea să stai departe de jacuzzi-ul de pe balcon, după ce o zi întreagă ai cutreierat în lung și în lat potecile pădurilor. Apa caldă și învolburată combinată cu priveliștea superbă asupra munților din apropiere au constituit cadrul perfect pentru a încheia o zi în stil grandios. În plus, cu gândul la experiența de a doua zi eram capabilă să îmbrățișez pe toată lumea.

Nici nu îmi dau seama cum să comprim în câteva cuvinte emoțiile, senzațiile și bucuria de a te afla în înaltul cerului. Senzația de libertate pe care o experimentezi nu se compară cu nimic. Iar acum, rememorând toate aceste trăiri, m-am hotărât să organizez din nou o mică escapadă la Brașov, pentru că simt ca mai am lucruri de făcut pe acolo.