Vine si acel moment, in care o persoana devine o amintire, un trecut, un suflet ce se ridica spre ceruri. Pentru familia indoliata primele clipe ale acestei negre perioade inseamna un lung sir de decizii. Nu este timp de pierdut si trebuie puse la punct toate detaliile ce tin de ziua inmormantarii. La romani, in cultul crestin, se obisnuieste ca priveghiul sa fie de 3 zile, insa in unele cazuri sau in alte culturi si culte religioase timpul acesta este chiar mai scurt.

Asadar, primele decizii tin de sicriu, cruce si coroana. Ce si cum alegi? La Rarox spre exemplu, firma de pompe funebre Bucuresti, vei gasi toate aceste produse, o gama variata de servicii si te poti baza pe aceasta echipa pentru tot ce tine de organizare. Poti cere si un sfat, pentru ca sunt destul de multe lucruri de care te vei ocupa si nu vei dori sa alegi ceva gresit.

Sicriul si crucea sunt alese in set

De cele mai multe ori, cele doua sunt in set, din acelasi material si evident de aceeasi culoare. Este de preferat sa fie astfel, pentru crestini ortodocsi ce nu sunt inmormantati altfel decat cu o cruce la cap. Exista variante accesibile, economice, dar si cele de lux.

Sfat: alege pe cele care au si accesorii incluse, astfel nu te vei complica sa cauti prin magazine panza aceea alba, setul de lenjerie pentru sicriu sau cuiele pentru acesta.

Coroana de flori nu este obligatorie, insa de preferat

Despre coroanele de flori este de asteptat ca acestea sa fie depuse de cunoscuti in semn de apreciere la capataiul unui defunct. Acestea sunt si ele in diferite forme si culori, asadar poti alege ceva in functie de buget. Printre cele mai comune alegeri sunt cele ovale, cu garoafe, din flori artificiale, culori preferate fiind mai adesea albul, rosul sau galbenul.

Nu se poate spune ca exista o regula in acest sens, insa o coroana de flori ar fi bine sa fie realizata din flori naturale. Alege ceva placut, nu comun. Nu neaparat cea mai mare coroana iti va arata si durerea profunda. Poti comanda si cele in forme atipice, cum sunt coronitele, coroanele in forma de cruce sau cos de flori.

Sfat: alege un mesaj funerar cu sens. Adica mesajele acelea predefinite adesea sugerate in magazinele de pompe funebre ar putea fi prea seci. Daca esti ruda mai ales de gradul I, II alege in tihna ceva sugestiv. Este de altfel ultimul mesaj pe care il transmiti defunctului.

Cere ajutor specializat in alegerile pe care le faci.