Stii ca exercitiul este bun pentru tine, dar stii cat de bun? De la stimularea starea de spirit la imbunatatirea vietii sexuale, aflati cum exercitiile fizice va pot imbunatati viata.

Beneficiile pentru sanatate ale exercitiilor fizice regulate si ale activitatii fizice sunt greu de ignorat. Toata lumea beneficiaza de exercitii fizice, indiferent de varsta, sex sau abilitati fizice.

Aveti nevoie de mai multa convingere pentru a va misca? Verifica aceste sapte moduri in care exercitarea poate duce la o viata mai fericita, mai sanatoasa pentru tine.

 1. Exercitiul controleaza greutatea

Exercitiile fizice pot ajuta la prevenirea cresterii in greutate in exces sau pot ajuta la mentinerea pierderii in greutate. Cand te angajezi in activitatea fizica, arzi calorii. Cu cat activitatea este mai intensa, cu atat arzi mai multe calorii.

Excursii regulate la sala de sport sunt mari, dar nu va faceti griji daca nu puteti gasi o bucata mare de timp pentru a exercita in fiecare zi. Orice cantitate de activitate este mai buna decat niciuna. Pentru a profita de beneficiile exercitiilor fizice, trebuie doar sa deveniti mai activi pe tot parcursul zilei – alege scarile in loc de lift, este un exemplu mic.

 1. Exercitiul combate conditiile de sanatate si bolile

Ingrijorat de bolile de inima? In speranta de a preveni hipertensiune arteriala? Indiferent care este greutatea ta actuala, a fi activ stimuleaza colesterolul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL), colesterolul „bun” si scade trigliceridele nesanatoase. Acesta mentine sangele care curge fara probleme, ceea ce scade riscul de boli cardiovasculare.

Exercitiile fizice regulate ajuta la prevenirea sau gestionarea multor probleme de sanatate si preocupari, inclusiv:

 • Sindromul metabolic
 • Hipertensiune arteriala
 • Diabet de tip 2
 • Depresie
 • Anxietate
 • Multe tipuri de cancer
 • Artrita

De asemenea, poate ajuta la imbunatatirea functiei cognitive si ajuta la scaderea riscului de deces din toate cauzele.

 1. Exercitiul imbunatateste starea de spirit

Aveti nevoie de o ridicare emotionala? Sau trebuie sa se destreseze dupa o zi stresanta? O sesiune de gimnastica sau o plimbare vioaie poate ajuta. Activitatea fizica stimuleaza diverse substante chimice ale creierului care va pot lasa sa va simtiti mai fericiti, mai relaxati si mai putin anxiosi.

De asemenea, s-ar putea sa va simtiti mai bine cu privire la aspectul vostru si la voi insiva atunci cand faceti exercitii fizice in mod regulat, ceea ce va poate spori increderea si va poate imbunatati stima de sine.

 1. Exercitiile stimuleaza energia

Activitatea fizica regulata va poate imbunatati forta musculara si va poate stimula rezistenta. Iata toate beneficiile sportului.

Exercitiile fizice furnizeaza oxigen si nutrienti tesuturilor si ajuta sistemul cardiovascular sa functioneze mai eficient. Iar atunci cand sanatatea inimii si a plamanilor se imbunatateste, ai mai multa energie pentru a face fata treburilor zilnice.

 1. Exercitiile fizice promoveaza un somn mai bun

Activitatea fizica regulata va poate ajuta sa adormiti mai repede, sa dormiti mai bine si sa va aprofundati somnul. Doar nu te obosi prea aproape de ora de culcare, sau s-ar putea fiti prea plini de energie pentru a merge la culcare.