Pentru a vă ajuta să eliberaţi o parte din anxietatea din această perioadă stresantă, iată nişte exerciții de meditație pe care le puteți face în cada cu hidromasaj. Sunt simple şi potrivite pentru începători, așa că, chiar dacă nu ați mai meditat niciodată, nu veți avea nicio problemă cu practicarea acestor exerciții.

Meditația Mindfulness

Exercițiile de meditație mindfulness ameliorează anxietatea, ajutându-vă să rămâneți ancoraţi în momentul prezent. În loc să vă faceți griji pentru viitor, aţi putea să vă concentrați asupra unei mantre, a unui obiect din apropiere, a respirației sau a senzațiilor pe care le simțiţi pentru a vă menține mintea aici și acum.

Exercițiul nostru preferat de mindfulness este numit scanare corporală. Acesta implică concentrarea asupra senzațiilor pe care le simțiţi în prezent, pentru a elibera stresul mental și fizic. Efectuarea acestui exercițiu în cada cu hidromasaj adaugă un supliment de relaxare și ajută la ameliorarea durerilor. Apa caldă și jeturile vă vor reduce tensiunea musculară și vă vor calma articulațiile dureroase.

Pentru a efectua o scanare corporală, găsiți o poziție confortabilă în cada cu hidromasaj și închideți ochii. Respirați lent și adânc de câteva ori și începeți să vă concentrați asupra senzațiilor pe care le simțiți, cum ar fi apa caldă de pe piele sau flotabilitatea membrelor.

Acum, concentraţi-vă pe fiecare parte a corpului și observaţi cum se simte. Începeți cu zona capului, gâtului și umerilor. Simțiţi durere acolo? Dacă da, încercați să vă relaxați mușchii și imaginați-vă că orice tensiune sau durere pe care o aveți vă părăsește corpul de fiecare dată când expirați. Dacă mușchii sunt relaxați în apă, staţi un moment înainte de a merge mai departe, pentru a observa acea senzație și cum vă face să vă simțiţi. Mergeți încet în josul corpului până când ajungeți la picioare și la degetele de la picioare. Odată ce ați terminat cu scanarea corpului, puteți deschide ochii, puteți face câteva întinderi ușoare și puteți continua ziua simțindu-vă relaxat și revigorat.

Meditație muzicală

Ascultarea muzicii este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți practica de meditație. S-a dovedit că muzica ameliorează tensiunea musculară, eliberează hormonii buni precum serotonina și scad tensiunea arterială. Combinarea muzicii relaxante cu tehnicile de meditație mindfulness vă poate ajuta să obțineți o stare mai profundă de relaxare.

Deși puteți face meditație muzicală oriunde, o puteţi exersa în cada cu hidromasaj sau în baie, pentru a obține beneficiile suplimentare ale unei băi lungi, cum ar fi relaxarea musculară și reducerea durerii. Folosim un difuzor rezistent la apă pentru a reda jazz liniștitor și muzică clasică în timp ce urmăm exercițiul de meditație de mai jos.

Odată ce sunteți așezat într-o poziție confortabilă, cu muzica pornită, închideți ochii și respirați adânc de câteva ori. Apoi, îndreptați-vă atenția către muzică și încercați să vă concentrați complet asupra ei. Gândiţi-vă cum vă face să vă simțiţi melodia pe care o ascultaţi și permiteţi-vă să vă pierdeţi în ritm. Dacă apar alte gânduri, recunoașteţi-le, dar nu vă opriţi și nu rămâneţi asupra lor. Scopul acestui exercițiu este să renunţați la griji cât mai mult posibil și să fiţi, pur și simplu.

Încercaţi aceste exerciţii  la următoarea dvs sesiune de spa, fie că este acasă, fie la un centru spa. Sau de ce să nu îmbinaţi experienţa spa cu meditaţia, dar şi cu o escapadă de weekend, la o cazare de 5 stele in Brasov cu jacuzzi în aer liber, pentru o experienţă cu adevărat relaxantă?