Serviciul de masa cu siguranta este unul dintre componentele cheie atunci cand vine vine vorba despre o cina sau despre o petrecere reusita, iar in acest articol vom discuta despre alegerea unui set de farfurii pentru tine si pentru cei dragi.

Exista atat de multi factori pe care este foarte important sa ii ai in vedere atunci cand cauti un set de farfurii pentru tine si pentru cei dragi, incat este estul de dificil sa te decizi. Daca ai o cunostinta insa care detine un restaurant, atunci trebuie sa te asiguri ca ii oferi drept cadou cateva seturi de farfurii care fac parte din gama de echipamente horeca profesionale.

Revenind la farfuriile alese pentru acasa, dupa cum spuneam in randurile de mai sus, exista mai multi factori importanti pe care trebuie sa ii ai in vedere in momentul in care cauti cele mai potrivite farfurii.

Fara doar si poate, nu putem incepe a fiscuta despre alegerea farfuriilor cu altceva decat cu materialele din care acestea sunt fabricate, iar aici in primul rand ne gandim la seturile de farfurii din portelan.

De ce farfurii din portelan si nu din alt material? Pentru ca portelanul este unul dintre cele mai rezistente si cu siguranta unul dintre cele mai bune materiale din lume. Este un material apreciat peste tot in lume si este recomandat pentru fabricarea serviciilor de masa formale si elegante.

Un avantaj semnificativ pe care il au seturile de farfurii care sunt fabricate din portelan, este acela de a fi foarte rezistente atunci cand vine vorba de lovituri, sau de temperaturi inalte. Portelanul este un material ceramic, iar celor care nu stiu acest lucru, le aducem la cunostinta ca se obine arzand pasta de cuart la temperaturi foarte ridicate, alaturi de pasta de cuart, de caolin si feldspat, alaturi de diferite adaosuri de alte elemente componente.

Vestea mai putin placuta in ceea ce priveste setul de farfurii fabricate din portelan este ca acestea au preturi piperate in comparatie cu alternativele, dar cu siguranta preturile acestea sunt justificate atunci cand tinem cont de calitatea produselor. Si, la urma urmei, decat sa cumparati de cateva ori un set de farfurii care se sparg foarte usor, mai bine cumparati odata un set de farfurii de portelan, de cea mai buna calitate.

Farfurii din ceramica

Sa nu uitam insa nici de farfuriile din ceramica pe care le gasim pe piata, si care sunt putin mai grele in comparatie cu farfuriile din portelan, dar care arata totusi frumos, si sunt potrivite pentru a fi utilizate in viata de zi cu zi.

De mentionat insa este faptul casunt mai ieftine decat farfuriile din portelan, das si mai putin rezistente, asa ca este usor de inteles motivul pentru care preturile acestora sunt mult mai accesibile pentru fiecare buzunar.

Cu toate acestea insa, si farfuriile si celelalte elemente din ceramica se pot spala cu apa foarte calda, pot fi folosite de-asemenea la cuptorul cu microunde, si chiar si in masina de spalat vase, fara riscul de a se deteriora. Deci, chiar daca nu sunt la fel de rezistente precum cele din portelan, au o mare durata de viata.

Farfuriile din sticla se bucura la randul lor de un mare succes. Este firesc acest lucru in conditiile in care sunt mult mai versatile in comparatie cu cele mentionate anterior. Farfuriile din sticla au avantajul de a putea fi colorate, transparente sau pictate manual in functie de preferintele fiecaruia.

Pentru o petrecere cu o anumita tematica, farfuriile de sticla pot fi mult mai potrivite decat cele din portelan sau ceramica. De mentionat insa este faptul ca sticla este un material mult mai putin rezistent in comparatie cu portelanul si cu ceramica, iar din acest motiv farfuriile din sticla nu sunt la fel de rezistente precum cele din cele doua materiale anterior mentionate. Cu toate acestea insa, datorita pretului foarte atractiv, si farfuriile din sticla sunt foarte populare, mai ales in randul tinerilor.

Mai exista de-asemenea posibilitatea de a opta pentru farfurii care sunt fabricate din lut. Acestea sunt foarte cool, mai ales daca ne gandim la faptul ca primele farfurii si primele vase au fost fabricate din lut. Acesta este un bun argument pentru a le alege.

In plus, sa nu uitam de faptul ca vasele din lut sunt foarte pareciate si datorita faptului ca nu au reactie in momentul in care intra in contact cu alimentele si nici nu elibereaza nici o substanta care sa ne afecteze mancarea. Deci se poate spune ca din acest punct de vedere sunt foarte sigure si merita sa fie luate in cnsiderare.

In plus, pentru evenimentele in familie sau pentru cand se doreste organizarea unui party cu tema rustica, nimic nu se potriveste mai bine decat aceste farfurii. Chiar si restaurantele amenajate in acest stil, cauta in gama de echipamente profesionale horeca, farfurii rustice.