Dupa cum bine stim cu totii, temperaturile de pe timpul verii sunt foarte mari, iar din acest motiv, oamenii cauta cele mai eficiente solutii pentru a se racori. Este firesc acest lucru, mai ales in cazul celor care locuiesc la bloc, si care nu au parte de putina umbra.

Cea mai eficienta solutie de racorire a locuintei, consta dupa cum probabil v-ati dat seama, in instalarea unui aparat de aer conditionat, cum puteti gasi pe https://www.frigoterm.ro/aer-conditionat-rezidential/aer-conditionat-daikin.

In clipa de fata, exista atat de multe companii care produc aparate de aer conditionat, si exista atat de multe astfel de aparate, incat alegerea unui asemenea aparat va poate crea oarecare probleme.

In continuare am pregatit un scurt ghid care speram sa va ajute sa faceti cea mai potrivita alegere atunci cand doriti sa cumparati un astfel de aparat. Iata asadar care sunt cele mai importante detalii care conteaza cand doriti sa alegeti aparatul de aer conditionat!

Tipul aparatului

Cel mai des sunt intalnite sistemele de climatizare split, precazute cu componenta interna si externa. Exista apoi aparate de aer conditionat ductibile, care transporta aerul printr-un tavan fals, prin intermediul canalelor flexibile care sunt izolate termic. Aceste aparate de aer conditionat nu permit formarea curentilor de aer.

Exista de-asemenea si aparate de aer conditionat portabile, insa nu sunt la fel de eficiente precum cele mentionate anterior, si sunt si mai zgomotoase. Avantajul lor insa este acela ca pot fi transportate cu usurinta.

Puteea aparatului

La fel ca si in cazul altor aparate, si cand vine vorba despre cumpararea unui aparat de aer conditionat, conteaza puterea. Este foarte important sa tineti cont de putere atunci cand cumparati un asemenea aparat, dar tineti de-asemenea cont si de suprafata care trebuie racorita.

Daca aveti de racit o incapere de 10 – 25 mp, alegeti un aparat de 9000 BTU. Daca intentionati sa racoriti o incapere intre 15 – 35 mp, alegeti un aparat de 12.000 BTU, in timp ce un aparat de 18.000 BTU este recomandat intr-o incapere de 30 – 50 mp. Daca spatiul care necesita racoare este cuprins intre 40 – 70 mp, atunci se recomanda instalarea unui aparat de aer conditionat de 24.000 BTU.

Consumul de energie

Un alt aspect care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea aparatului de aer conditionat, face referire la consumul acestuia. Un aparat din clasa energetica A sau A+ de exemplu, este cu pana la 40% mai eficient si mai economic in comparatie cu un aparat de aer conditionat care face parte din clasele energetice C sau D.

Brand

Cu siguranta brandul producator conteaza foarte mult cand alegeti un asemenea aparat. Exista atat de multi producatori, incat este greu sa faceti o alegere, insa mai mult ca sigur, in cazul in care va intrebati atentia spre un aparat de aer conditionat Daikin, indiferent de puterea acestuia, nu veti regreta alegerea facuta. Fireste, in functie de puterea aparatului, difera si pretul, insa aparatele de aer conditionat Daikin, sunt de o calitate foarte buna si isi merita banii.