Un număr ridicat de persoane se confruntă la un moment dat din viața lor cu probleme cu somnul. Dificultatea de a adormi, trezirea frecventă în timpul somnului ne împiedică să avem un somn cu adevârat odihnitor, care să ne mențină sănătoși atât din punct de vedere fizic, cât și la nivel mental.

Care sunt semnele care indică că ne putem confrunta cu astfel de probleme? Acestea pot fi atât vizibile cu ușurință, cât și ceva mai greu de depistat, putând fi asociate cu alte cauze.

 • Dificultatea de a ne focusa asupra unei activități pentru o perioadă mai îndelungată,
 • Dureri de cap care apar frecvent și neașteptat,
 • Senzația de oboseală pe tot parcursul zilei,
 • Lipsa de energie,
 • Cearcănele,
 • Trezirea înainte de ora pe care v-ați programat-o,
 • O stare generală proastă, care poate afecta relaționarea cu cei din jur și integrarea în colectiv.

Dacă vă puteți atribui cu ușurință aceste caracteristici, este posibil să nu aveți un somn corespunzător. Cauzele care le determină sunt diverse și variază în funcție de etapa vieții în care ne aflâm. În cazul adulților, câteva cauze care pot perturba somnul sunt:

 • Înaintarea în vârsta aduce întotdeauna câteva schimbări în rutină. Pe măsură ce îmbătrânim, toate mecanismele corpului nostru sunt mai lente, ne este mai greu să ne odinim și să dormim la fel de mult ca înainte.
 • Stilul de viață; haosul nu face bine nimănui. Este bine să avem o rutină, care să includă un program de somn echilibrat și constant, obiceiuri alimentare în conformitate cu recomandările nutriționiștilor și suficientă mișcare.
 • Consumul mare de cofeină este, de asemnea, un perturbator al somnului. Se recomadă să nu consumăm cafea sau alte băuturi care conțin aceasta substanță cu câteva ore înainte de somn.
 • Zgomotul este, de asemnea, extrem de deranjant. În special în marile orașe, este greu să ne bucurăm de liniște, indiferent de oră. Totuși, din păcate zgomotul constant, are efecte distrugătoare asupra psihicului nostru, afectând în același timp și capacitatea de a ne odihni.
 • Utilizarea telefonului, leptopului sau televizorului chiar înainte de culcare pot fi percepute în aceeași măsură drept factori perturbatori.
 • Amenajarea dormitorului este un alt factor relevant pentru a combate problemele cu somnul. Suntem extrem de legați de spațiul în care locuim, iar nemulțumirea legată de acesta se poate reflecta asupra noastră zi de zi.

Pentru a ne creea ambientul perefect pentru un somn odihnitor, trebuie să luam în considerare extrem de multe aspecte: aerisirea încăperii înainte de culcare, asigurarea temperaturii optime, blocarea surselor de lumină dernjante, alegerea unor perne, pilote și saltele potrivite nevoilor și așteptărilor noastre.

Dintre toate acestea, poate cea mai importantă este salteaua de pat. Poziția corectă a corpului este importantă atât pentru a putea adormi ușor și de a profita de un număr suficient de ore de somn, cât și pentru a nu ne confrunta cu dureri sau o senzație neplăcută de amorțeală atunci când ne trezim. Saltelele cu spumă memorie sunt special create pentru a preîntâmpina aceste probleme.

Acest tip de satele sunt extrem de elastice și se adaptează cu ușurință la corpul nostru, revenind ulterior la forma inițială. Dacă o saltea obișnuită nu vă mulțumeste și ați experimentat de curând dificultăți în a vâ odihni o saltea medicinala 160×200 hipoalergenica Somnart, HypoallergenicMed bumbac ar putea reprezenta soluția perfectă. Veți putea avea astfel grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi.