Descrierea postului este primul punct de contact dintre compania pe care o reprezinti si viitorii tai angajati. Cu milioane de oameni care cauta locuri de munca pe retelele destinate, in fiecare luna, o descriere excelenta a postului te poate ajuta sa atragi cei mai calificati candidati in functia deschisa.

Pentru a incepe, citeste aici cateva sfaturi pentru crearea unei descrieri eficiente a postului de ajutor de bucatar.

Titlul postului de ajutor de bucatar

Un titlu excelent include de obicei un termen general, un nivel de experienta si orice cerinte speciale. Termenul general va optimiza titlul de post pentru a aparea intr-o cautare generala pentru locuri de munca de aceeasi natura.

Nivelul de experienta te va ajuta sa atragi cei mai calificati candidati, subliniind responsabilitatea si cunostintele anterioare necesare. Si daca functia ceruta este specializata, ia in considerare si includerea specializarii in titlul postului.

Dar evita sa folosesti titluri interne, abrevieri sau acronime pentru a te asigura ca oamenii inteleg despre ce post este vorba inainte de a da click pe anunt. Iata cateva exemple de titluri pentru postul de ajutor de bucatar: ajutor de bucatar, asistent principal bucatar, coordonator pregatire linie, ajutor de bucatar (cu jumatate de norma), prep cook.

Rezumatul postului de ajutor de bucatar

O descriere excelenta a postului incepe cu un rezumat convingator al pozitiei si rolului acestuia in cadrul companiei. Rezumatul postului ar trebui sa ofere o imagine de ansamblu asupra companiei si asteptarilor de la viitorii angajati. Descrie tipurile de activitati si responsabilitatile necesare pentru locul de munca, astfel incat persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sa poata stabili daca sunt calificate sau daca postul este potrivit. Iata un exemplu de rezumat al postului de ajutor de bucatar:

Restaurantul nostru italian cauta un asistent bucatar profesionist care sa ajute la pregatirea meselor conform retetelor noastre standard. Candidatul castigator va fi responsabil de crearea portiilor la masa, de curatarea alimentelor, de gatirea meselor si de pastrarea unei zone de lucru igienizate.

Cautam o persoana care sa aiba experienta in industria serviciilor alimentare si sa se angajeze in prezentarea si decorarea impecabila a alimentelor, ceea ce este important pentru a-i impresiona pe oaspetii nostri si pentru a mentine o afacere de succes.

Responsabilitati si sarcini ale unui ajutor de bucatar

Sectiunea de responsabilitati si sarcini este cea mai importanta parte a fisei postului. Aici ar trebui sa descrii functiile pe care angajatul le va indeplini in mod regulat, modul in care functioneaza postul in cadrul organizatiei si carei persoane ii este subordonat viitorul angajat in mod direct.

De exemplu: pregateste componentele de baza ale fiecarui fel de mancare din meniul restaurantului folosind retetele noastre dovedite; memoreaza si foloseste portiunile de servire si toate procedurile de baza pentru prepararea meselor utilizate in bucatarie; se asigura ca bucataria, toate zonele de pregatire a alimentelor si toate zonele de depozitare a alimentelor respecta standardele de curatare a restaurantelor, colaboreaza cu echipa de bucatari pentru a face lucrari de pregatire a portiunilor pentru alte schimburi atunci cand este necesar, monitorizeaza prospetimea produsului si roteste produsele vechi pe baza unui program creat de restaurant etc.