Fie ca este vorba de agricultura, automobile sau industrie, metodele de depozitare a produselor sunt critice. Cutiile de carton si lemn nu mai sunt folosite, ci sunt inlocuite cu recipiente din plastic, care au noi avantaje. Exista doua tipuri generale de ambalaje din plastic: cutie deschisa si cutie inchisa, fiecare are propriile caracteristici si avantaje in functie de utilizarea sa.

Pentru manipularea si transferul produselor delicate sau daca acestea pot fi deteriorate daca sunt depozitate in alte tipuri de recipiente cu mai putina izolatie sau rezistenta, cutiile din plastic sunt cea mai buna alegere, deoarece sunt fabricate din polietilena de inalta densitate. Un polimer termoformabil care poate rezista la o varietate de conditii, are o rezistenta ridicata si nu este corodat de umiditate sau de expunerea la anumite substante chimice.

Cutiile din plastic sunt diferite de cele din carton, ele pot fi folosite pentru o lunga perioada de timp, atata timp cat nu sunt deteriorate de abuz sau impact puternic.

In comparatie cu cutiile din lemn care sunt utilizate in mod obisnuit in industria agricola si auto, ele sunt usor de curatat, nu atrag insecte, nu permit acumularea de mucegai sau bacterii si sunt foarte sigure pentru o varietate de aplicatii.

Cutie deschisa/caseta inchisa

Exista mai multe tipuri de cutii, ele pot fi turnate in diferite dimensiuni, forme si culori, deoarece polietilena este un polimer foarte versatil, poate adauga culoare in timpul procesului de turnare. Pentru clasificarea lor, ele sunt de obicei impartite in doua tipuri: goale si inchise.

Cutia etansa este caracterizata deoarece toate laturile din interiorul cutiei sunt complet netede si inchise, formand astfel un spatiu etans etans etans.

Aceste tipuri de cutii sunt de obicei mai grele decat cutiile goale, dar puterea este similara. Ele sunt ideale pentru articolele care trebuie protejate de umiditate, praf si alte elemente. De asemenea, poate preveni scurgerea anumitor lichide din cutia de ambalare.

Pe de alta parte, partea inferioara si/sau laturile cutiei goale sunt in forma de grila.

Dimensiunea taieturii va depinde de modelul cutiei si de cutia care urmeaza sa fie aplicata.

De asemenea, poate avea diferite forme fara a afecta rezistenta si durabilitatea acestuia. Ele sunt ideale pentru aplicatii agricole, deoarece rezistenta electrica ridicata a polietilenei va proteja produsul de orice deteriorare sau impact extern; bine ventilate. De asemenea, se evita acumularea de lichid, ceea ce afecteaza durabilitatea si calitatea produsului.

Cutiile goale reprezinta o mare inovatie in ingrijirea in timpul productiei, depozitarii si transportului produsului, deoarece sunt foarte usoare si pot fi stivuite, astfel incat sa poata folosi nu numai spatiul orizontal, ci si spatiul vertical. In functie de marimea lor, greutatea maxima de sprijin si design, pana la zece cutii pot fi stivuite fara a afecta rezistenta bazei. Poti verifica si oferta pentru

Integra 600x400x265 astfel incat sa determini daca ti se potriveste sau nu.

Utilizarea casetelor deschise pentru depozitare

Utilizarea cutiilor de plastic goale pentru depozitare si transport in diverse industrii si intreprinderi este recomandata in special pentru:

Fructe si legume.

Caracteristicile senzoriale si de calitate ale produselor agricole pot fi, in general, cel mai bine intretinute in cutii de plastic cu gauri, deoarece in timpul depozitarii si transferului, gaurile permit trecerea aerului si ventilarea completa a alimentelor, piese metalice sau electronice mici. Deoarece aceste tipuri de componente au de obicei forme sau margini nepotrivite, transportul lor in cutii de carton nu este eficient, deoarece le pot deteriora, dar in cazul cutiilor de plastic, nu va trebui sa va faceti griji. Medicamente care necesita o temperatura stabila pentru depozitarea corecta. Articolele in vrac sunt medii. Acestea vor fi bine protejate si isi vor mentine caracteristicile de calitate pentru o perioada mai lunga de timp.

Avantajele cutiilor de plastic

Pentru companiile care doresc sa economiseasca spatiu, cutiile goale sunt solutia ideala. Dupa cum am mentionat deja, ele sunt foarte versatile, confortabile si pot lua continut oriunde. In plus, acestea va permit, de asemenea, sa utilizati pe deplin spatiul de depozitare si transport, ceea ce este esential pe pietele moderne, unde costurile de depozitare pot reprezenta mai mult de 30% din costurile de operare ale companiei.

Cutiile din plastic au o serie de avantaje fata de alte materiale (cum ar fi cutiile de carton si cutiile de lemn), care se datoreaza in principal costurilor de intretinere, calitatii produselor si reducerii deseurilor.

Principalele avantaje care pot fi subliniate includ:

Ele sunt reutilizabile. Ele pot fi utilizate aproape la nesfarsit, cu exceptia cazului in care sunt deteriorate sau rupte, ceea ce se intampla numai atunci cand sunt utilizate incorect sau supuse unui impact foarte puternic (de exemplu, atunci cand cad complet mai mult de un metru). Prin urmare, acestea limiteaza generarea de deseuri in sectoarele de depozitare si logistica.

In plus fata de reducerea costurilor, de asemenea, face compania mai ecologica. Ele sunt foarte rezistente la agresiunile externe. Cutia goala rezista zgarieturilor.