Viata de adult nu este una simpla daca luam in calcul seriile de responsabilitati care ne sunt asociate in mediile de interactiune, proeminenta stresului si a sanatatii precare. Cum bine stim cu totii, traim intr-o epoca a vitezei si a realizarii intr-un mod cat mai rapid a sarcinilor.

Acest aspect se poate traduce pentru persoanele vulnerabile intr-un nivel obsesiv de stres, stare care se rasfrange automat asupra interactiunii cu oamenii din jur. In momentul in care tu simti ca nu mai poti si doresti o schimbare in modul in care decurge viata ta, psihoterapie adulti Cluj este solutia optima pentru intelegerea problemelor si identificarea de solutii cu ajutorul specialistilor.

In societatea romaneasca exista o serie de prejudecati in ceea ce priveste mersul la psiholog si recunoasterea nevoii de ajutor extern. In contrast cu acestea, daca tu doresti ajutor de specialitate este important sa identifici rapid sursa nevoilor tale si sa actionezi in mod specific.

Pentru a putea evidentia rolul psihoterapiei dedicata adultilor, realizam in acest articol o intruziune teoretico-practica in etapele esentiale asociate procesului psihoterapeutic.

Consilierea prin psihoterapie- esentiala pentru adultii care isi recunosc problemele

Arta comunicarii este esentiala in depasirea problemelor. Exprimarea si exteriorizarea gandurilor, emotiilor si sentimentelor ofera specialistului ales oportunitatea de a va intelege in profunzime comportamentele si modurile de reactie la anumiti stimuli externi. Inainte de tot acest demers, prima etapa in consiliere este reprezentata de analizarea profunda a principalelor probleme cu care tu te confrunti. In aceasta etapa trebuie sa radiografiati si sa analizati sursele de risc si sa te plasezi in raport cu acestea.

In cea de-a doua etapa, dapa un proces de cunoastere si autocunoastere, este necesar sa identificati alaturi de specialist solutiile potrivite pe care sa le abordati pentru a putea depasi momentele dificile. Acestea pot varia de la o persoana la alta si implicit, in functie de problema sau problemele vizate.

Nu in ultimul rand, cea de-a treia si ultima etapa este reprezentata de oferirea unui drum, unor sfaturi de ghidaj pentru implementarea solutiilor identificate. In vederea realizarii acestor sedinte este foarte important sa stabiliti inca de la inceput forma acestora. Ele se pot realiza atat fizic, in cabinetul specialistului, cat si online din confortul propriei case.

Beneficiile psihoterapiei pentru adulti

Intelegerea este punctul cheie in ceea ce priveste psihoterapia. Aceasta este esentiala pentru a putea recapata dezvoltaea stimei de sine, a increderii in propriul mod de gandire si reactie. Consultanta specializata asuma o serie de beneficii, atat pentru adulti cat si pentru adolescenti sau chiar copii.

In prima instanta, aceasta conduce la o constientizare acuta a factorilor declansatori si ajuta la depasirea barierelor autoimpuse. Pe de alta parte, conturarea strategiilor de depasire a problemelor este un bun antrenament pentru intreaga viata.

Te confrunti cu pierderea unei persoane dragi sau treci printr-o despartire? Te simti mereu obosit si iti lipseste motivatia de ceva timp? Cu ajutorul psihoterapiei poti depasi aceste faze iminente si poti invata cum sa iti gestionezi intr-un mod eficient propriile emotii.