Toti marketerii recomanda in special pentru magazinele online, existenta unui chat pentru ajutorarea clientilor care au nevoie de informatii sau care nu stiu ce anume cauta. Iata mai multe motive pentru care un chat online te va ajuta enorm in procesul de vanzare.

Nu este nevoie de agenti multilingvi

De multe ori primiti intrebari care sunt in alte limbi decat engleza si totusi doriti sa le raspundeti? Cu Live Chat, nu trebuie sa angajati agenti multilingvi si pentru ca cei existenti vor utiliza instrumente online precum Google Translate pentru a raspunde eficient clientilor in toate limbile. Unele programe Live Chat au o caracteristica de traducere, care faciliteaza gestionarea chat-ului live in toate limbile.

Cresteti eficacitatea eforturilor dvs. de marketing

Conducerea traficului catre site-ul dvs. web necesita eforturi serioase de marketing si SEO, care necesita investitii de timp si bani, cu toate acestea, nu se folosesc aceste eforturi daca nu captati si conduceti clientii in mod eficient. Software-ul Live Chat va permite sa va salutati clientii cu mesaje personalizate si sa ii tineti conectati.

De exemplu, daca difuzati Anunturi folosind Google AdWords si oferiti reducere de 30% la noua pereche de pantofi pe care tocmai ati lansat-o, puteti seta mesajul dvs. de intampinare sa fie ceva de genul „Vreti sa va ajutam cu oferta noastra si cu reduceri?”. Acest lucru nu va trebui sa schimbe mesajele de salut pentru site web in general si puteti utiliza mesaje diferite pentru diferite pagini de pe site-ul existent in functie de produsele care se afla pe pagini.

Cresteti credibilitatea afacerii dvs

Intrucat chat-ul live le permite clientilor sa interactioneze instantaneu si cu „oameni”, creste satisfactia clientilor si, prin urmare, face ca afacerea sa fie mai credibila. Existenta unui chat live pe site este un lucru important atat pentru afacerea pe care o aveti cat si pentru clientii care vor sa aiba mai multe moduri de interactionare.

Oferirea de solutii este mult mai usoara

Imaginati-va ca incepeti la apel cu un client non-tehnic care si-a uitat parola contului sau are probleme la instalarea software-ului nou, ceea ce ar putea dura mult timp pentru a oferi asista prin telefon sau e-mail, cu toate acestea, atunci cand discutati pe chat live, puteti partaja instructiuni pas cu pas (cum ar fi articole bazate pe cunostinte, capturi de ecran) ceea ce le permite sa urmeze procesul cu usurinta.

Toate aceste motive fac ca pachetele de servicii de chat online sa fie necesare. Atunci cand alegeti sa colaborati cu specialisti din acest domeniu ei stiu exact cum ar trebui sa abordeze fiecare client si ce anume sa spuna pentru ca toti vizitatorii sa ajunga acolo unde au nevoie. Prezenta specialisitilor pe chat face ca un numar mai mare de vizitatori sa se converteasca in clienti sporind astfel numarul de vanzari si marind baza de clienti activi si recurenti.

In momentul in care un vizitator a devenit client si este multumit de servicii si produse, el va alege sa se intoarca, acest lucru fiind extrem de important pentru orice afacere. Scopul tuturor firmelor este sa obtina profit, iar chatul online este o varianta foarte buna in acest sens.