Romania este o tara frumoasa, cu o multime de locuri interesante de vazut, dar care pierde de la an la an, din ce in ce mai multe persoane tinere, care aleg sa plece in afara tarii, pentru a-si crea un viitor mai bun.

Aceasta tendinta a plecarii din tara nu este insa de ieri – de azi, ci imediat dupa Revolutia din 1989, dupa caderea regimului comunist, romanii au inceput sa plece din tara, sperand ca vor putea sa isi construiasca un viitor mai bun printre straini.

Cei mai multi dintre romanii plecati la munca in afara granitelor tarii, se afla chiar si in clipa de fata in Italia. Apoi, alte tari latine precum Spania si Franta au fost preferate de catre romanii care au plecat din tara.

Si tari precum Germania si Austria, sau chiar Anglia sunt preferate de catre romani. Este lesne de inteles faptul ca nivelul de trai din aceste tari este net superior celui din Romania.

Cei mai multi dintre romanii care au plecat in aceste tari la munca, au reusit sa isi creeze viitorul dorit, au reusit sa isi cumpere o locuinta, o masina, si ce si-au dorit si nu au putut sa isi cumpere in tara.

Unii romani s-au intors acasa, unde au inceput diferite afaceri si acum duc o viata fara griji, dar acestea sunt doar cazurile fericite ale romanilor plecati din tara.

Ceea ce stim cu totii insa, este faptul ca multi dintre cei care au plecat in tari straine pentru a avea parte de un viitor mai bun, s-au intors acasa intre 4 scanduri, sau mai bine spus intr-un sicriu.

Au existat de-a lungul timpului mai multe situatii in care romanii din diferite tari si-au pierdut viata. Multi dintre acestia si-au gasit sfarsitul in urma unor accidente, indiferent ca ne referim la accidente de munca sau la accidente de circulatie.

Au fost inregistrate situatii in care romanii au ales sa isi puna capat zilelor fie din cauza dorului de tara si de cei dragi, fie din cauza neajunsurilor.

Unii romani in schimb au murit dupa ce s-au imbolnavit in strainatate, altii au plecat din tara pentru a se trata, iar printre straini si-au gasit sfarsitul.

Au existat de-asemenea situatii in care unii romani au fost implicati in diferite evenimente, iar unii dintre acestia si-au pierdut viata.

Dupa cum se poate vedea, au existat diferite situatii care au dus la moartea multor cetateni romani, departe de casa si de cei dragi. In aceste conditii, pentru familiile greu incercate socul a fost cu siguranta unul foarte mare.

Pentru cei ramasi in urma, in afara de durerea din suflet pe care o aveau datorita pierderii celui drag, un alt moment dificil era alegerea pe care o aveau de facut. Fie trebuiau sa suporte costurile inmormantarii sau ale incinerarii in tara in care s-a produs decesul, fie trebuiau sa acceseze https://www.repatriere-romania.ro/, pentru a lua legatura cu o companie de top, specializata in repatrierea decedatilor.

In cele mai multe cazuri, familiile indoliate au luat decizia de a-si repatria decedatii. Daca va intrebati de ce au optat pentru repatriere decedati, cand puteau destul de bine sa-si ingroape decedatii in strainatate, ei bine, mai multe sunt motivele care au contribuit la luarea unei astfel de decizii.

In primul rand, costurile inmormantarii in tari precum Italia sau Germania de exemplu sunt foarte mari. De multe ori, familiile indoliate nu isi permiteau sa plateasca cateva mii de euro pentru inmormantarea celor dragi in aceste tari sau pentru incinerarea acestora.

Costurile repatrierii decedatilor sunt mult mai mici decat costurile inmormantarii sau incinerarii in aceste tari. Acesta este un motiv intemeiat pentru care familiile indoliate au luat aceasta decizie in cele mai multe cazuri.

Apoi, stim cu totii ca la romani se obisnuieste ca la data de 1 Noiembrie in fiecare an, si de florii, familiile decedatilor sa ii viziteze pe acestia la cimitir, si sa le duca o floare sau sa le aprinda o lumanare.

Acesta este un alt motiv pentru care cei ramasi in urma au dorit sa isi inmormanteze in tara decedatii. Le este mult mai usor astfel sa mearga de 2 ori pe an cel putin la cimitir, sa-si viziteze rudele decedate.

In plus, in ceea ce priveste serviciile de repatriere decedati, familiile indoliate nu trebuie sa se ocupe decat de contactarea unei companii de specialitate. Reprezentantii firmei de servicii funerare se vor ocupa de obtinerea tuturor actelor care sunt necesare pentru a se putea face repatrierea.

Totodata, reprezentantii firmei pe care familia a angajat-o, se ocupa si de imbalsamarea, cosmetizarea si imbracarea persoanei decedate, si tot ei sunt cei care ofera contra cost sicriul special necesar repatrierii (din zinc).

Practic, o firma de servicii funerare ajuta familia cu aceste servicii in schimbul unui pret mult mai atractiv decat ar fi costat inmormantarea sau incinerarea in strainatate.

Deci, este lesne de inteles de ce familiile indoliate aleg sa isi repatrieze decedatii pentru a-i inmormanta in tara.