A dormi suficient este esential pentru a ajuta o persoana sa mentina sanatatea si bunastarea optima. Cand vine vorba de sanatatea oamenilor, somnul este la fel de vital ca exercitiile fizice obisnuite si consumul unei diete echilibrate.

In randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi cateva dintre cele mai importante beneficii ale somnului (pentru sanatate), dar veti putea descoperi si unele mici secrete care va pot ajuta sa obtineti un somn de cea mai buna calitate.

 1. Productivitate si concentrare mai buna

Au existat mai multe studii pe care oamenii de stiinta au facut la inceputul anilor 2000, care au analizat efectele privarii de somn. Ceea ce au concluzionat cercetatorii este ca somnul are legaturi cu mai multe functii ale creierului, inclusiv: concentrarea, cunoasterea si productivitatea.

Un studiu mai recent din 2015 in Journal of Child Psychology and Psychiatry a aratat ca modelele de somn ale copiilor pot avea un impact direct asupra comportamentului lor si a performantei academice.

 1. Riscul de crestere in greutate mai mic

Legatura dintre cresterea in greutate si obezitate si somn scurt nu este complet clara. Au fost mai multe studii de-a lungul anilor care au legat obezitatea si modelele slabe de somn. Cu toate acestea, un studiu mai recent in revista Sleep Medicine concluzioneaza ca nu exista nicio legatura intre a fi supraponderal si privarea de somn.

Aceasta cercetare sustine ca multe studii anterioare nu reusesc sa tina cont in mod adecvat de alti factori, precum:

 • consumul de alcool.
 • traind cu diabet zaharat tip 2.
 • nivelul activitatii fizice.
 • niveluri de invatamant.
 • ore lungi de lucru.
 • lung timp sedentar.

Lipsa somnului poate afecta dorinta sau abilitatea unei persoane de a mentine un stil de viata sanatos, dar poate sau nu sa contribuie direct la cresterea in greutate.

 1. O mai buna reglare a caloriilor

In mod similar cu cresterea in greutate, exista dovezi care sugereaza ca obtinerea unui somn bun poate ajuta o persoana sa consume mai putine calorii in timpul zilei. De exemplu, un studiu din Procesul Academiei Nationale de Stiinte din Statele Unite ale Americii spune ca somnul afecteaza hormonii responsabili de apetit. Atunci cand o persoana nu doarme suficient de mult, aceasta poate interfera cu capacitatea corpului de a regla corect aportul alimentar.

 1. Performanta atletica mai mare

Smnul adecvat pentru adulti este intre 7 si 9 ore pe noapte, iar sportivii ar trebui sa aiba parte de pana la 10 ore de somn. In consecinta, somnul este deosebit de important pentru sportivi, incat consuma suficiente calorii si nutrienti.

Unul dintre motivele acestei cerinte este ca organismul se vindeca in timpul somnului. Alte beneficii includ: intensitate mai buna a performantei, mai multa energie, viteza mai buna, o mai buna coordonare sau o mai buna functionare mentala.

 1. Risc mai mic de boli cardiace

Un factor de risc pentru boli de inima este tensiunea arteriala ridicata. Conform Centrelor de Control si Prevenire a Bolilor (CDC), obtinerea unui odihna adecvata in fiecare noapte permite tensiunii arteriale a corpului sa se regleze. Daca faceti acest lucru, puteti reduce sansele afectiunilor legate de somn, cum ar fi apneea si sa promovati o mai buna sanatate generala a inimii.

Dupa cum se poate vedea, un somn de cea mai buna calitate poate avea o multime de beneficii importante pentru starea dvs. de sanatate. Mai sus ati putut afla 5 motive datorita carora este important sa aveti parte de un somn odihnitor.

Pentru a avea parte de un somn de calitate, aveti nevoie de un pat de cea mai buna calitate in primul rand, asa ca trebuie sa va asigurati ca alegeti un pat care are cadrul durabil si din cele mai bune materiale (cadru lemn masiv sau cadru metalic).

Conteaza apoi foarte mult accesoriile de pat pe care le folositi. Pentru obtine un somn odihnitor si linistit, lenjeriile de pat pe care le folositi au o mare importanta. Folositi doar lenjerii de calitate indoielnica, si puteti observa cum in fiecare noapte nu va puteti odihni si cum transpirati.

Folositi doar lenjerii de pat premium, care ii dau voie corpului dvs. sa respire, iar a doua zi va treziti fresh, pentru ca v-ati odihnit perfect toata noaptea.

De-asemenea, este important sa va asigurati ca optati pentru perne premium, pentru ca si acestea sunt capabile sa va influenteze foarte mult somnul. Din acest motiv, este foarte important sa va asigurati ca alegeti perne 100% naturale si respirabile.

Daca doriti sa dormiti pe perne de calitate premium, optati pentru perne Daunen Stepm care au umplutura din puf, si care nu sunt deloc alergice. Puteti opta pentru perne de acest tip de diferite dimensiuni, si puteti constata cum somnul dvs. are doar de castigat.

Asadar, tineti cont de aceste detalii, daca doriti sa obtineti un somn de calitate. Chiar si o lenjerie de pat si o perna va pot influenta somnul, si implicit starea de sanatate.