Pentru a te ajuta sa vezi mai clar si sa bei intr-un mod informat, iata avantajele si dezavantajele acestor aparate de cafea sau mai multor bauturi. Si principalele diferente dintre Dolce Gusto, Nespresso, Senseo si Tassimo…

Capsulele ii impart pe consumatorii de cafea: este super practic – da, dar este prea scump… Si parerile sunt la fel de amestecate despre gustul cafelei. Deci ar trebui sa te indragostesti de o masina cu capsule Dolce Gusto sau altfel de capsule? Si daca da, pe care sa o alegi? Te ajutam sa sa afli daca ai profilul unui bautor de cafea „portionat”.

Este mai scump?

Auzi adesea ca o cafeau cu capsule costa mai mult decat cafeaua macinata sau boabe. Legenda urbana? Nu, este adevarat. In functie de tipul de aparat pe care il alegi, daca vei cumpara capsule sau capsule ale marcii, un espresso te va costa in jur de: 12 centi (Senseo Classic), 28 de centi (espresso Intenso Dolce Gusto sau espresso Tassimo) si pana la 35 de centi sau 40 de centi (Nespresso/Nespresso Vertuo). Cat despre bauturile gourmet preparate de Tassimo si Dolce Gusto, acestea costa totusi putin mai mult: in jur de 50 pana la 60 de centi per bautura.

Vei fi de acord, este destul de scump. Un calcul rapid confirma ca, daca esti un mare bautor de cafea, aceste aparate nu sunt cele mai economice. Un robot de cafea care foloseste 7 sau 8 g pentru a pregati o ceasca, pretul unei cafele ramane mult mai mic, chiar daca alegi o cafea boabe de prajire (aproximativ 20 sau 25 de centi, mai putin pentru o cafea mai simpla).

Pentru a reduce acest cost, poti oricand sa apelezi la capsule compatibile, comercializate de marca privata sau cafea de consum.

Aparate ieftine, adesea in promovare

Totusi, la momentul achizitiei, pretul aparatelor ramane foarte atractiv. Doar Philips vinde aparate Senseo sub marca sa: Nespresso, Dolce Gusto si Tassimo incredinteaza fabricarea aparatelor lor producatorilor de electrocasnice: Krups, Magimix, Delonghi, Bosch… Dar indiferent de producator sau de sistemul capsule/pod, pe tot parcursul anului, aceste aparate fac obiectul promotiilor si ofertelor de rambursare, chiar si abonament. Atat de mult incat uneori poti obtine unul pentru cateva zeci de euro.

Ce capsula sau sistem de capsule sa alegi?

Pentru unii, aparatul de cafea „portionat” pare ideal pentru utilizarea de zi cu zi sau ocazional. Multi utilizatori au, de asemenea, mai multe aparate: un model de capsula, precum si un filtru, robot italian sau de cafea – acestea sunt apoi folosite in diferite momente ale zilei sau mai degraba cu anumite ocazii, totul depinde de obiceiuri.

Viteza, usurinta de utilizare si, pentru unele sisteme, versatilitatea sunt avantaje incontestabile ale aparatelor cu capsule. Deci, daca trebuie sa alegi una, pe care? Iata cateva clarificari cu privire la punctele forte si punctele slabe ale fiecaruia.

Sistemul Dolce Gusto se adreseaza in principal iubitorilor de bauturi cu lapte: marca ofera o gama foarte larga de latte, cappuccino, bauturi gourmet de ciocolata, ceaiuri cu lapte… pe langa espresso-urile clasice.