In ciuda faptului ca are deja 3 ani vechime pe piata, iPhone X este un smartphone de la Apple care dispune inca de specificatii tehnice impresionante, si este un smartphone care poate sa faca fata cerintelor fiecarui utilizator.

Cei mai multi dintre utilizatorii de iPhone X sunt foarte multumiti de dispozitivele lor, sunt incantati de cum ruleaza acestea, de ce poze fac, etc., si sustin ca nu doresc sa renunte la aceste modele pentru alte dispozitive mai noi.

Exista insa si mici exceptii, iar unii utilizatori sunt dezamagiti de dispozitivele lor. De exemplu, unii utilizatori ajung cu dispozitivele in service pentru o inlocuire ecran iPhone X, insa aceasta este o problema care in majoritatea cazurilor este cauzata de catre neglijenta utilizatorilor.

Acestia nu si-au protejat telefoanele cu accesorii de protectie, iar astfel, in urma unui impact, au ajuns in situatia de a se confrunta cu un display spart.

Exista insa si alte probleme, cum ar fi descarcarea rapida a bateriei, ceea ce este frustrant, mai ales pentru un smartphone de la Apple, care stim cu totii ca este foarte scump.

In cazul in care va confruntati cu asemenea probleme, inainte de a va duce telefoanele iPhone X in service, iata ce solutii ati putea incerca pentru remedierea problemei acasa.

Reporniti iPhone-ul X

Daca incepeti sa observati ca va confruntati cu descarcarea bateriei mai repede decat de obicei, primul lucru de facut este sa reporniti dispozitivul iPhoneX. Pentru a opri complet iPhone X, trebuie sa tineti apasat butonul lateral si butonul de volum (sus sau jos) in acelasi timp. Glisati pentru a opri telefonul. Repornirea iPhone X va dura doar cateva secunde, dar ar putea avea un efect pozitiv asupra duratei de viata a bateriei dispozitivului.

Utilizati modul Low Power

Daca sunteti un veteran utilizator de iPhone, probabil ca sunteti constient de modul de consum redus incorporat. Daca iPhone X este primul dispozitiv iPhone pe care il detineti, trebuie sa stiti ca modul Low Power este un aliat de nadejde in ceea ce priveste prevenirea descarcarii prematura a bateriei.

In momentul in care activti aceasta functie, opreste toate acele functii care ar putea consuma bateria, iar aici amintim Hei Siri, descarcarile automate si preluarea e-mail-urilor.

Cand iPhone-ul dvs. X scade la 20% sau mai putin, ar trebui sa primiti un mesaj care sa va indice sa activati modul Low Power. De asemenea, puteti activa manual modul Low Power oricand doriti. Daca trebuie sa economisiti bateria, accesati Setari, atingeti Baterie, atingeti Mod de consum redus si comutati-l la Pornire ori de cate ori trebuie sa economisiti cateva puncte procentuale ale bateriei.

Pe iPhone X, trageti Control Center in sus cu o glisare din partea dreapta sus a afisajului (spre deosebire de o glisare in sus din partea de jos a ecranului pe iPhone-urile anterioare). Acolo, veti gasi o lista de comenzi rapide la indemana. Modul de consum redus nu exista in mod implicit, dar il puteti adauga in cateva secunde din Setari.

Accesati Setari, atingeti Centrul de control, atingeti Personalizati comenzile si atingeti semnul plus verde de langa Modul de consum redus. Reveniti la Centrul de control si activati sau dezactivati modul de consum redus de energie ori de cate ori doriti.

Verificati-va aplicatiile

Se stie ca aplicatii precum Facebook absorb durata de viata a bateriei iPhone si exista sanse mari ca aplicatiile dvs. sa provoace scurgerea rapida a bateriei iPhone X. Din fericire, puteti sa investigati aplicatiile dvs. pe cont propriu.

Pentru a face acest lucru, accesati Setari, atingeti Baterie si verificati instrumentul Utilizare baterie. Acest instrument util va arata aplicatiile care afecteaza cel mai mult durata de viata a bateriei iPhone X.

Daca observati ceva iesit din comun, cum ar fi o aplicatie usor folosita, care va consuma bateria, stergeti aplicatia pentru a vedea daca durata de viata a bateriei se imbunatateste. Puteti oricand sa reinstalati aplicatia daca stabiliti ca nu este sursa reala a descarcarii premature a bateriei.