In general, Java a fost proiectat sa fie relativ usor de inceput, deoarece presupune ca programatorul nu este atat de inteligent sau atent, astfel incat programatorii vor avea mai putine sanse sa se impuste in picior atunci cand codifica aplicatii Java. Poti incepe un curs java online si te vei convinge.

Relativ usor de utilizat

Java este un limbaj de nivel inalt, ceea ce inseamna ca Java abstracteaza (de exemplu, manuieste pentru dvs.) majoritatea detaliilor complexe ale masinii (computerului), cum ar fi gestionarea memoriei etc. Astfel, va puteti concentra pe programare in loc sa va faceti griji cu privire la micile detalii pe care multi le considera atat plictisitoare cat si dificile.

Mai putin recompensat de la inceput

Java este foarte incapatanat, ceea ce inseamna ca trebuie sa scrieti o multime de coduri care sa incerce sa convinga limbajul pentru a construi o trasatura. Astfel, este posibil sa fie necesar sa va petreceti mult timp de codificare inainte de a obtine o aplicatie de lucru. Acest lucru poate fi demotivant pentru incepatori in codare.

Scalabilitate

Java este un limbaj static, ceea ce inseamna ca in codul dvs. va trebui sa fie verificat pentru erori inainte de a putea fi incorporat intr-o aplicatie.

Aceasta inseamna ca erorile vor fi mai usor de urmarit. In plus, deoarece limbile statice sunt, de asemenea, mai stricte cu definitiile lucrurilor, veti avea erori mai putin ciudate si neasteptate, ceea ce inseamna ca baza de cod va fi mai usor de intretinut pe masura ce creste in marime si complexitate.

Rapid

Fiind un limbaj static, Java este mai rapid decat limbajul tastat dinamic, deoarece lucrurile sunt definite mai clar. Astfel, cand aplicatia ruleaza, resursele masinii dvs. nu vor fi pierdute la verificarea definitiei unui cod din cod.

Performanta optimizata

Programele moderne Java sunt acum mult mai performante datorita compilatoarelor mature JIT (just in time) si JVM-urilor imbunatatite, deoarece performanta poate fi optimizata in timp real pentru a ajuta un program Java sa functioneze mai repede. Acest lucru este foarte util deoarece aplicatia dvs. creste sau trebuie sa gestioneze mai multe procese.

Comunitate

Dimensiunea comunitatii este importanta, deoarece cu cat este mai mare o comunitate pentru limbaje de programare, cu atat veti avea mai mult sprijin.

Pe masura ce intrati in lumea programarii, veti intelege in curand cat de important este sprijinul, deoarece comunitatea dezvoltatorilor are de-a face cu acordarea si primirea de ajutor. Mai mult, cu cat o comunitate este mai mare, cu atat mai multi oameni vor construi instrumente utile pentru a usura dezvoltarea in acest anumit limbaj.

De acum, exista peste 600 de limbi de programare notabile la nivel mondial. Deci, avand in vedere acest context, hai sa intram in detaliile marimii comunitatii Java.

A doua cea mai mare comunitate StackOverflow

StackOverflow este un site de Q & A de programare care va deveni fara indoiala intim cu un incepator de codificare. Java are o comunitate uriasa atat pentru dezvoltarea web-back-end, cat si pentru dezvoltarea Androidului si cea de-a patra cea mai mare comunitate Meetup.