Din cauza faptului ca majoritatea persoanelor iubesc jocurile video, isi petrec foarte mult timp in fata PC-ului. Astfel, investitia intr-un scaun de inalta calitate va fi una extrem de importanta, pentru a preveni aparitia diferitelor afectiuni la nivelul coloanei.

O postura incorecta va duce la aparitia durerilor musculare, intercostale si chiar la aparitia scoliozei. Pentru a evita aceste afectiuni, va trebui sa investiti intr-un scaun gaming cu suport de picioare si functie sezlong. Astfel, datorita sistemeleor unice pe care acest produs le prezinta, corpul va ramane relaxat, intr-o pozitie corecta.

Scaun cu suport de picioare si functie de sezlong VS scaule clasice

In ciuda faptului ca la o prima vedere aceste doua produse par identice, caracteristicile acestora sunt complet diferite. Scaunele pentru gaming sunt confectionate din materiale rezistente in timp, care nu isi pierd forma un urma utilizarii indelungate. Printre aceste materiale se numara spuma rezistenta si pielea eco.

Comparativ cu acest produs, scaunele clasice sunt confectionate din burete si materiale textile. Din cauza rezistentei reduse la frecare, acestea se vor deteriora extrem de rapid, pierzandu-si forma, culoarea si stralucirea. Asadar, din cauza acestor aspecte, scaunele clasice vor trebui inlocuite mult mai des.

Un alt aspect care ar trebui luat in calcul in momentul in care doriti sa achizitionati un scaun este forma acestuia si sistemele pe care le prezinta. Datorita fapului ca oamenii sunt foarte diferiti, achizitionarea unui scaun special conceput pentru dimensiunile noastre este un task extrem de dificil. Astfel, scaunele pentru gaming prezinta sisteme de reglare a inaltimii sezutului, spatarul, suportul pentru picioare si cotierel 3D.

Totodata, produsul prezinta si doua perne care pot fi reglabile, dintre care una este pozitionata in zona cervicala, iar a doua se afla in zona lombara. Asadar, in urma reglarii tuturor componentelor scaunului, in momentul in care il veti folosi, postura dumneavoastra va ramane corecta, in timp ce muschii se vor relaxa.

Comparativ cu scaunele pentru gaming, scaunele clasice nu prezinta aceste sisteme, fiind realizate dupa un model standard. Acest lucru face ca produsul sa fie potrivit pentru activitatile de la birou care decurg pe o perioada mai scurta de timp. Astfel, scaunele clasice nu sunt recomandate in cadrul sesiunilor lungi de gaming.

Scaun cu suport de picioare si functie de sezlong VS scaunele clasice de gaming

Pe piata exista numeroase tipuri de scaune clasice pentru gaming. Comparativ cu acestea, produsele care prezinta suport de picioare si functie de sezlong sunt extrem de apreciate.

Astfel, regland spatatrul in unghiul pe care il doriti si pozitionand suportul pentru picioare, veti putea sta intr-o pozitie relaxata, fara a supune coloana stresului pozitiei incorecte. De altfel, veti putea regla scaunul, astfel incat sa corespunda in totalitate nevoilor dumneavoastra.

Scaunele clasice de gaming sunt confectionate din materiale rezistente, insa nu prezinta cele doua sisteme, care sunt extrem de utile, in special in timpul sesiunilor prelungite de gaming. Totodata, nu toate scaunele prezinta si un sistem de prindere al pernelor, fapt pentru care muschii din zona lombara nu se vor relaza complet. Totusi, comparativ cu scaunele clasice, acestea pot fi utile in cazul gamerilor care au un buget mult mai mic.

De ce este important sa ai suport pentru picioare

Atunci cand te joci este foarte important ca scaunul sa iti ofere si suport pentru picioare, iar motivele sunt evidente. Cu cele mai bune scaune de gaming vei reusi sa stai cu picioarele intr-o pozitie confortabila, atunci cand acestea ating podeaua.

De multe ori insa, atunci cand scaunul este prea jos, nu mai vezi bine monitorul sau nu mai ajungi cu mainile pana la mouse astfel incat sa il pozitionezi corect pentru a nimeri la fix inamicul. Cea mai buna alegere in sensul acesta este reprezentata de scaunele de gaming cu suport pentru picioare.

In felul acesta vei putea regla pe inaltime scaunul oricat este nevoie pentru ca picioarele tale vor ramane in pozitie optima pentru a evita tensiunea musculara inutila si durerile de spate.

Cu siguranta ai vazut pana acum gameri care mai au putin si sar de pe scaun. Ei bine, tensiunea dintr-un joc poate fi foarte mare, motiv pentru care picioarele trebuie sa stea mereu in pozitia corecta, iar aceasta pozitie va fi atinsa doar daca folosesti un scaun de gaming de buna calitate, cu suport pentru picioare.

Atunci cand te joci si te gandesti la pozitia fata de podea si la modul in care iti tii picioarele, nu uita nici de maini. Cu un scaun cu suport pentru picioare vei putea ajusta pozitia scaunului in asa fel incat picioarele sa ramana in pozitie perfecta, fara sa fie necesar sa intinzi foarte mult mainile dupa mouse, pentru ca vei fi la inaltimea corecta.

Mana pe care se afla mouseul sau mana cu care manevrezi tastatura va incepe sa te doara daca nu este intr-o pozitie corecta, iar atunci cand mana se afla departe de tastatura sau de mouse va ramane in tensiune.