In prezent, aproape toate motoarele diesel si unele motoare pe benzina sunt echipate cu o turbosuflanta. De-a lungul timpului, turbo-urile au devenit piese de inalta performanta care trebuie sa indeplineasca constrangeri „extreme”. De exemplu, trebuie sa functioneze cu peste 200.000 de rotatii pe minut intr-un mediu care atinge 1.000 de grade Celsius!

Prin urmare, trebuie sa ai grija in mod regulat de buna intretinere a acestuia pentru a evita orice distrugere sau deteriorare prematura. In caz de probleme, ai optiunea de a alege turbosuflante Romania 2022 second-hand, nou sau reconditionat. Aceasta ultima solutie se dovedeste a fi foarte practica si este din ce in ce mai favorizata de persoane fizice si de service-urile auto.

Care sunt avantajele pieselor auto reconditionate?

Turbo-urile reconditionate sunt piese originale de producator care indeplinesc specificatii stricte pentru a-ti garanta cea mai buna calitate si sunt foarte atractive din punct de vedere al pretului de achizitie in comparatie cu o piesa noua.

  • Pretul

Pretul unui turbo standard de schimb poate fi cu peste 50% mai mic decat al unui turbo nou de aceeasi marca si purtand aceeasi referinta.

Prin urmare, poti vedea ca diferenta de pret este foarte semnificativa si puteti vizualiza rapid economiile pe care le puteti face.

  • Calitatea

Turbo-urile reconditionate pastreaza aceeasi carcasa metalica care este curatata si sablata cu grija (acesta este un element durabil, nesupus uzurii), doar elementele de uzura care se afla in interiorul turbocompresorului sunt inlocuite cu un nou sistem.

Acesta este motivul pentru care turbo-urile reconditionate beneficiaza in general de o garantie de 2 ani.

  • Ecologie

Alegand o parte de schimb standard, faci un gest in favoarea mediului. Intr-adevar, prelucrarea si manipularea unei piese de schimb standard raman foarte scazute in comparatie cu aceeasi piesa noua. Acesta din urma a trecut deja prin diferite faze precum extractia si transformarea materiilor prime, recuperarea metalelor si constructia pieselor.

  • Produse originale

Ai o piesa originala complet adaptata vehiculului tau. Aceasta este marca de turbo care este instalata in mod implicit pe masina ta cand iese din fabrica. Astfel, esti sigur ca nu vei cumpara un turbo „chinezesc” cu adesea o calitate inferioara sau o piesa la mana a doua fara nicio garantie reala ca va functiona corect in viitorul apropiat.

Cum sa-ti alegi furnizorul de servicii?

Multi revanzatori sunt prezenti pe web si pe pietele site-urilor de comert electronic. Majoritatea cumpara turbosuflantele de la companii specializate reconditionate.

Prin urmare, te sfatuim sa comanzi o turbosuflantae direct de la companii cu o fabrica de reconditionare a pieselor auto. Astfel, ai un turbo la cel mai bun pret fara sa treci prin intermediari care iau comision.

Daca ai un asa-zis turbo „rar”, greu de gasit, ti se poate oferi o reparatie a acestuia din urma pentru a incepe din nou cu un produs cu toate avantajele unui nou.

Care sunt simptomele unui turbo la sfarsitul vietii sale?

Turbosuflanta poate prezenta diverse semne de uzura, cum ar fi:

  • consum crescut de ulei de motor
  • fum de evacuare albastru/gri
  • un zgomot anormal ca un suierat
  • pierderea puterii
  • ulei din jurul turbocompresorului sau conductelor de aer.