De cele mai multe ori, cei care au nevoie de un smartphone nou, mai intai de toate iau in considerare sistemul de operare al telefonului pe care urmeaza sa il achizitioneze.

Aici lucrurile sunt clare, pentru ca exista smartphone-urile Android precum telefoane Samsung, telefoane Huawei, Oppo, Xiaomi, Nokia (iar exemplele pot continua), si telefoane iPhone, care au sistemul de operare iOS, si sunt scoase pe piata de catre Apple.

Cei mai multi dintre utilizatorii care au nevoie de un nou smartphone, opteaza pentru telefoane Samsung sau pentru alte telefoane Android, iar in randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi cateva motive datorita carora, multi utilizatori prefera acest sistem de operare. Iata despre ce este vorba (pe scurt).

  1. Optiuni nelimitate

Atunci cand vine vorba despre o comparatie intre numarul optiunilor, Androidul castiga clar lupta cu iOS-ul. Cei care au nevoie de un smartphone de la Apple, au la dispozitie in fiecare an doar 3-4 dispozitive iPhone, cu sistemul de operare iOS.

In schimb, aproape toti producatorii de pe piata au adoptat sistemul de operare Android. Acest lucru inseamna ca utilizatorii au optiuni nelimitate in ceea ce priveste alegerea dispozitivului.

Cei carora le plac telefoanele Samsung de exemplu, isi pot indrepta atentia spre cele mai noi telefoane Samsung, in functie de bugetul de care dispun.

Comparativ cu Apple, Samsung vine in intampinarea utilizatorilor cu un numar mare de telefoane in fiecare an. Cei care isi doresc cele mai noi si performante telefoane ale brandului, pot opta pentru telefoanele din gama Galaxy S, sau Galaxy Note.

Producatorul ofera posibilitatea ca utilizatorii sa isi aleaga si telefoane midrange, precum cele din gama Galaxy A (A8, A71, A51, etc.), sau telefoane low cost (Galaxy A10 de exemplu).

La fel ca Samsung, si Huawei are telefoane pentru toate buzunarele, iar fiecare utilizator isi poate alege telefonul Android in functie de buget, dar si in functie de preferinte si de necesitati.

Cat despre brandurile care scot pe piata telefoane Android, fara doar si poate, cel mai apreciat este Samsung. Apoi Huawei este al doilea cel mai important producator de telefoane Android, dupa care vine tare din urma Oppo sau Xiaomi. Si Nokia, Sony sau LG tot sistemul de operare Android il folosesc pentru telefoanele lor.

  1. Preturi atractive

Preturile telefoanelor Android (chiar si pentru cele din gama de varf a celor mai importanti producatori), de cele mai multe ori sunt mai mici decat preturile telefoanelor scoase pe piata de catre Apple. Deci, cei care au nevoie de un smartphone la un raport calitate – pret foarte bun, vor opta pentru telefoane Android.

In plus, dispozitivele iPhone isi pastreaza pretul mare si la cateva luni, un an de la lansare. Dispozitivele Android insa, vor valora mai putin, astfel ca utilizatorii care cauta telefoane second hand de exemplu, cu siguranta vor alege smartphone-uri Android.

  1. Diferite dimensiuni

Dat fiind faptul ca Apple scoate pe piata doar cateva modele in fiecare an, iar producatorii Android sunt multi la numar si vin cu diferite oferte pentru clienti, acestia pot alege telefoane de diferite dimensiuni.

Cei carora le place sa vizioneze filme pe telefon sau sa petreaca timp pe Facebook, vor alege telefoane cu display mare. Cei care nu doresc un asemenea smartphone, pot alege un telefon cu display-ul mai mic.

Cat despre telefoanele iPhone insa, optiunile sunt limitate. Acesta poate fi considerat un alt mare avantaj al telefoanelor Android in fata telefoanelor iPhone.

Asadar, doar datorita celor 3 exemple mentionate in randurile de mai sus ale articolului, puteti descoperi multe informatii importante, care va pot ajuta sa alegeti oricand un smartphone Android in defavoarea unui model iPhone.