And un telefon nou se opreste si nu se va aprinde, este probabil din cauza unei defectiuni a sistemului. In majoritatea cazurilor, vinovatii sunt aplicatiile eronate, actualizarile proaste si in anumite situatii, unele piese telefoane Huawei.

In cele mai grave cazuri cand problema este cauzata de o deteriorare hardware, fie este vorba despre o baterie defectuoasa sau despre alte componente relevante. Problemele de putere legate de hardware apar de obicei dupa o cadere accidentala sau o expunere la lichid la telefon.

Pana sa luati decizia de a duce telefonul intr-un service gsm, este indicat sa urmati cativa pasi care va pot ajuta sa remediati problema pe cont propriu, iar in cazul in care nu reusiti acest lucru, atunci alegeti sa duceti dispozitivul intr-un service gsm care foloseste doar piese telefoane Huwei originale.

Prima solutie: Incarcati telefonul pentru o perioada.

Unul dintre primele motive posibile pentru care dispozitivul dvs. se opreste brusc si nu se aprinde este probabil datorita bateriei care a fost descarcata complet. Acelasi lucru se poate intampla daca bateria nu mai este in stare optima sau a obtinut odeteriorare fizica sau lichida.

Dar inainte de a ajunge la o concluzie ca o baterie proasta este de vina, sa luam in considerare prima posibilitate a bateriei care este complet descarcata.

Acestea fiind spuse, luati incarcatorul apoi incarcati-va telefonul timp de cel putin 30 de minute. Acesta ar trebui sa fie suficient timp pentru ca bateria sa stocheze putina energie si sa alimenteze dispozitivul. Pe cat posibil, utilizati numai incarcatorul original sau cel furnizat cu telefonul.

Este posibil ca alte incarcatoare sa nu poata produce o putere suficienta si, astfel va avea loc o incarcare foarte lenta. De asemenea, conectati incarcatorul la priza de perete, mai degraba decat bancile portabile de alimentare sau porturile USB ale unui computer.

Alte surse de alimentare decat prizele de perete nu furnizeaza cantitatea potrivita de energie pentru ca dispozitivul sa se incarce la timp.

Daca telefonul nu arata indicii ca se incarca, atunci mai intai va trebui sa va ocupati de problema de incarcare. In caz contrar, duceti dispozitivul la un service pentru evaluarea hardware ulterioara.

A doua solutie: Repornire fortata in timpul incarcarii.

  • Daca telefonul dvs. este capabil sa se incarce si are deja cel putin 50 la suta putere a bateriei, fortati-l sa reporneasca in timp ce este conectat la incarcator. Daca faceti acest lucru, veti ajuta la stergerea oricarei aplicatii necorespunzatoare care ar fi putut deteriora bateria sau sistemul de incarcare a telefonului. Iata cum sa fortati repornirea P10:
  • Apasati si mentineti apasat butonul de pornire si butonul de volum pentru cateva secunde, apoi eliberati ambele butoane cand apare logo-ul Huawei.
  • Permiteti telefonului sa termine pornirea si apoi lasati-l sa se incarce pana la suta la suta.

A treia solutie: Scoateti orice card SD introdus de pe telefon, apoi reporniti.

Multi utilizatori de Android s-au confruntat cu aceasta problema atunci cand telefonul lor s-a oprit brusc si nu a mai pornit, iar ulterior au aflat ca principalul declansator este cardul SD. Daca utilizati un card SD, atunci ar trebui sa il luati in considerare si printre posibilii vinovati.

Dar inainte de a arunca sau inlocui cardul SD, incercati sa il indepartati, apoi montati-l din nou. Daca faceti acest lucru, puteti ajuta la stergerea coruptiei minore a datelor de pe cardul SD care ar fi putut provoca conflictul cu sistemul telefonic. Daca ati reusit sa va porniti telefonul din nou, atunci urmati acesti pasi pentru a demonta si monta cardul SD pe smartphone-ul dvs. P10:

  • Accesati Setari.
  • Atingeti Stocare.
  • Apoi atingeti pictograma Dezmembrati sau Eliminati de langa cardul SD.

Dezmembrarea cardului SD nu sterge date salvate. Este o conditie necesara pentru a elimina in siguranta cardul SD fara a rupe sau corup segmentele de date ale cardului SD. Dupa demontarea / evacuarea cardului SD, opriti telefonul si apoi deschideti tava pentru cardul SD.

Este posibil sa fie nevoie sa utilizati instrumentul de evacuare care vine impreuna cu telefonul pentru a slabi si scoate tava din. Apoi scoateti cu atentie cardul SD din slot. Verificati cardul daca exista semne vizibile de deteriorare sau zgarieturi. Daca nu exista, atunci plasati cardul SD inapoi in slot cu contactele aurii orientate in jos sau in aceeasi pozitie inainte de a-l scoate.

Dupa fixarea cardului SD in loc, impingeti tava inapoi in slot si apoi blocati. Dupa ce tava pentru cardul SD este securizata, porniti telefonul. De indata ce telefonul se porneste, incercati sa accesati meniul sau de stocare extern si apoi montati cardul SD, daca este necesar.

Daca problema persista sau telefonul dvs. se opreste brusc si nu se va aprinde cu cardul SD in acesta, este posibil sa fiti nevoit sa inlocuiti sau sa aruncati cardul SD.

Daca aceste trucuri nu va ajuta, resetati telefonul la valorile din fabrica, iar in cazul in care problema persista, cel mai probabil veti ajunge cu el intr-un service gsm pentru remedierea problemei.