Dansand putem scapa de probleme si rutine si ne putem relaxa la ritmul muzicii.

Exista totul si totul in lume, iar asta o face distractiva, nu-i asa? Sa ne concentram pe ceva ce unii dintre noi se bucura si suntem surprinsi ca altii nu considera ca este atat de distractiv. Vorbim despre dans si am fost surprinsi sa gasim o varietate de explicatii comune pentru motivul pentru care oamenilor le place sa danseze.

Ne place… Si tie, iti place sa dansezi? Apeleaza la un instructor dans care sa te ajute sa dansezi.

De ce ne place sa dansam?

Nu exista nici o explicatie stiintifica pentru motivul pentru care ne place sa dansam, cu toate acestea mai jos va prezentam cateva dintre motivele pentru care dansul ne-ar putea placea.

  • Nu e nimic ciudat la oamenii carora nu le place sa danseze.E normal, altora nu le place, de exemplu, baschetul. Exista multe motive curioase ca, probabil, mai mult de unul va gasi coincidenta si altele nu vor parea atat de rezonabil.
  • Dansam ca un ritual de imperechere, ceva ce facem fara sa ne gandim, atunci cand suntem atrasi de cineva, ne place apropierea care ne permite sa dansam impletita si chiar daca nu este unul dintre acele dansuri, doar atingandu-le mana, poate fi realizata printr-un pretext precum dansul.
  • O facem pentru ca provoaca senzatii placute de relaxare.Ne place sa ne simtim relaxati, iar cu dansul uitam de rutina zilnica a zilelor noastre, sa ne lasam purtati de sunetul muzicii care ne place si de miscarile dansului, departe de tot si concentrati pe muzica.
  • De asemenea, pentru ca este un exercitiu bun.Multi au gasit beneficiile fizice ale faptului ca suntem purtati de o sesiune de dans si este adevarat, cu dansul ca si in cazul caloriilor de inot sunt arse si putem ramane in forma.

Chir si dupa tot ce s-a spus, indiferent de ce dansam, este unul dintre acele lucruri care ne bucura si ne mentine entuziasmati, precum si o modalitate de evadare. Dansam dupa traditie si pentru ca face parte din ritualurile festive ale tuturor culturilor

De ce dansezi? Fiecare are motivele lui, indiferent de ceea ce sunt. Nu crezi? Discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti indoieli cu privire la posibilitatea de a dansa sau nu.

De ce ne place sa dansam atat de mult?

Una sau alta persoana este pasionata de dans. Dar dincolo de un bun gust exista o multime de motive si motive pentru care ne place atat de mult un dans:

  • Dansam inca dinainte de a ne naste: Acea miscare pe care o facem in pantece, este un dans in care ii aratam mamei ca suntem plini de viata si energie si ca vom ajunge in curand sa radiem zilele.
  • Dansam pentru ca ne vedem familia dansand: Este normal sa veniti dintr-o familie care sarbatoreste pana la ziua de nastere a pisicii, pentru a sarbatori viata nu aveti nevoie de o ocazie speciala, exista familii in care se intalnesc frecvent pentru a se distrage de la rutina grea a obligatiilor.

Tipuri de dans si caracteristicile lor

Dansul de sala este un tip de dans cu partener care a aparut la sfarsitul secolului al XVI-lea in Franta. Folosit in mod obisnuit ca stenografie pentru orice dans cu partener, sala de bal a evoluat astazi in doua subgenuri principale – standard/neted si latin/ritm.

Dansurile din aceste categorii includ vals, tango si foxtrot si pasodoble, bolero si samba.

Sala de bal este o forma populara de dans competitiv, sau dancesport, cu competitii organizate in toata lumea. Cu mai multe subcategorii pentru dansul de sala, dansatorii au nevoie de o podea versatila.

Dezvoltat la mijlocul secolului al XX-lea, dansul contemporan este acum una dintre cele mai populare si tehnice forme de dans studiate si interpretate profesional, in special in SUA si Europa.

Bazandu-se pe stilurile de dans clasic, modern si jazz, dansul contemporan a evoluat pentru a incorpora multe caracteristici ale unei game mai largi de forme de dans.

Cunoscut pentru accentul pus pe trunchi si picioare puternice, contract si eliberare, cadere si recuperare si lucru pe podea, este adesea cunoscut pentru schimbarile imprevizibile si dezordonate ale vitezei si ritmului de-a lungul unei spectacole.

Dansatorii contemporani au nevoie, asadar, de o suprafata care absorb socul pentru a-si proteja picioarele, picioarele si gleznele de miscarile rapide si schimbarile de ritm. Podeaua cu arcuri, inovatoare, „triplu sandvis”  poate fi asociata cu mai multe dintre ringurile de dans din vinil, pentru a crea suprafata ideala pentru dansul contemporan.

Dansul hip-hop se refera la o serie de dansuri stradale care s-au dezvoltat in relatie cu muzica si cultura hip-hop. Dansul hip-hop dateaza de la inceputul anilor 1970 in New York si California, evoluand din funk si dezvoltarea break beat-ului.

Principalele stiluri de dans hip-hop includ Breaking, Locking si Popping, cu stiluri derivate care apar din acestea, inclusiv Memphis Jookin’, Turfing, Jerkin’ si Krumping. Acestea au fost adesea popularizate si devenite mainstream dupa ce au fost prezentate in videoclipurile muzicale ale vremii.