Alegerea celor mai buni contabili publici poate fi o provocare, mai ales cand vine vorba de antreprenori si chiar proprietarii unei companii mici sau mijlocii (IMM), in acest sens trebuie sa stim ca serviciul oferit de un contabil depaseste capacitatea de a gestiona registrele contabile, deoarece devine parte a echipei noastre de lucru si devine persoana care este capabila sa ne consilieze si sa ne ofere o opinie completa cu privire la diferitele aspecte de afaceri pe care le avem in vedere, cum ar fi investitiile si achizitionarea de echipamente.

Din aceste motive, este important sa angajam oameni de incredere, care nu numai ca au o experienta excelenta in ceea ce priveste munca si performanta lor, dar genereaza si cel mai important lucru care exista in lume si care este usor de pierdut: increderea. Confruntandu-se cu o astfel de situatie, este dificil pentru antreprenori sa angajeze oameni care pot satisface toate aceste cerinte care trebuie completate, in CPMD.

De obicei, antreprenorul ajunge la birourile de contabilitate datorita recomandarilor furnizate de rude, cunostinte, prieteni si alti antreprenori care se afla sub aceeasi rubrica de afaceri, acest lucru este de obicei in acest fel, deoarece asa se poate asigura ca profesionistul are cunostintele, precum si capacitatea de a efectua munca contabila pentru care a fost angajat.

Nu este acelasi lucru sa lucrezi intr-o afacere dedicata agriculturii ca in una dedicata tehnologiei, deoarece acestea au margini diferite.

Daca esti in cautarea unui contabil, noi oferim fiecarui client, acel ceva de care are nevoie ca afacerea respectiva.

Pentru acei oameni care incep o afacere, va fi intotdeauna ideal ca acestia sa poata avea serviciile contabililor inainte de a incepe operatiunile, deoarece in acest fel pot fi sfatuiti cu privire la decizii si posibilele lor impacturi viitoare.

Pe de alta parte, ce fel de activitati sunt cele desfasurate de un contabil? Sarcinile pe care le indeplinesc sunt din prelucrarea licentelor si permiselor, acestea fiind necesare in intreprinderile dedicate domeniului restaurantelor; la monitorizarea activitatilor fiscale si prezentarea rapoartelor corespunzatoare trezoreriei.

De asemenea, este important sa avem o persoana care sa ne poata sprijini in aceasta pozitie, deoarece legile fiscale au schimbari constante, in fiecare an se genereaza diverse modificari, prin urmare, daca nu avem un contabil pentru compania noastra, cel mai bine este sa mergem la un birou de contabilitate unde putem angaja serviciile.

Deoarece va fi intotdeauna mai bine sa fim la zi in cazul declaratiilor lunare si anuale ale impozitelor noastre, pentru a evita sa avem probleme cu trezoreria.

Pe de alta parte, multe companii au ca o caracteristica de a oferi oamenilor serviciul de securitate sociala, unde trebuie generate inregistrarile si anularile colaboratorilor, acest tip de procedura trebuie sa fie efectuata de un specialist care stie totul despre modul in care ar trebui sa se faca, deoarece, in caz contrar, am putea face munca de lucrator fara a fi inregistrata in asigurare.

Primele inregistrari contabile si primii pasi in istoria contabilitatii

Stiinta, cultura, manierele si imbracamintea Tang au fost imitate pe scara larga in Asia. Portul traditional al Japoniei, precum si obiceiurile precum a sederea pe podea pentru mese, au fost imprumutate de la Tang.

Ministerele imperiale au adoptat contabilitatea cu partida dubla a Tang pentru administrarea impozitelor si a cheltuielilor. Regatul Goryeo (numele modern „Coreea” deriva din Goryeo) a imbracat imbracamintea galbena imperiala a Tang, a folosit sistemul imperial de trei departamente si sase ministere al dinastiei Tang si avea propriul „sistem microtributar” care includea triburile Jurchen din nordul Chinei.

Contabilitatea cu partida dubla a Tang a fost esentiala pentru gestionarea birocratiilor complexe din jurul tributului si impozitelor Goryeo.

Dispersia ulterioara a cunostintelor despre intrarea dubla poate fi atribuita ascensiunii lui Genghis Khan si mai tarziu a nepotului sau Kublai Khan, care au fost profund influentati de birocratia dinastiei Tang.

Contabilii au intrat primii intr-un oras cucerit de mongoli, insumand bogatia totala a orasului, din care mongolii au luat 10%, pentru a fi repartizata intre trupe. Orasele au fost cucerite, apoi incurajate sa ramana intreprinderi in functiune. Contabilitatea cu partida dubla a jucat un rol important in asigurarea ca mongolii erau pe deplin informati despre impozite si cheltuieli.

Ratele, impartirea si inmultirea erau dificile cu cifrele romane si au fost obtinute printr-o metoda numita „dublare”.  In mod similar, adunarea si scaderea implicau o rearanjare predispusa la erori a numerelor romane.

Nimic din toate acestea nu s-a imprumutat pentru evidenta in partida dubla, si ca urmare, Europa medievala a ramas in urma cu Asia de Est si Centrala in adoptarea evidentei in partida dubla.

Numerele hindu-arabe erau cunoscute in Europa, dar cei care le foloseau erau considerati in legatura cu diavolul. Interzicerea matematicii hindu-arabe a fost incorporata in statute care interziceau folosirea a orice altceva decat a cifrelor romane.